Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
10-09-2019, 06:42:03

Gość 2019-09-10 03:10:36
Justyna B Twoje zachowanie sprawia jakbys prosila i wymuszala i domagala zabiegu Ciesz sie kobieto ze nie musisz byc operowana!!!!! I NIE WYPISUJ TYCH BZDUR 32
gość
10-09-2019, 11:39:42

a ja rozumiem Justynę, jak boli to człowiek dałby się pokroic zeby przestało. Ból łatwiej też znieść jeśli wiesz na 100 % że to ta parszywa dyskopatia
gość
10-09-2019, 17:50:16

gość
10-09-2019, 19:03:35

Czy ktoś z was ma takie objawy przy dyskopatii wielopoziomowej kregoslupa szyjnego jak palenie i pieczenie obu rak i nóg ?? Nic więcej żadnych bólów łopatek szyji głowy itp. Można z tym funkcjonować ? Z tego co się premiuje to jest to zapalenie kregoslupa
gość
12-09-2019, 10:52:34

Czesc!
Co oznacza z mr szyji
Widoczne obwodowe uwypuklenie tarczy miedzykregowych -bulging do 1,8mm ??
Chyba pozostaja mi leki i rehabilitacja :)
JOLA35
gość
12-09-2019, 12:44:12

tak
gość
13-09-2019, 12:12:03

Kochani.
Jezeli mozecie to napiszcie mi czy obwodowe Uwypuklenie a wypuklina to to samo ???
dlatego pytam ponieważ z jakieś 5msc temu mialam pierwszy rezonans magnetyczny szyji i tam bylo napisane Dyskretne Rozluźnieni pierscienia włóknistego C5-C6
A 2tyg wyszlo ze Mam obwodowe Uwypuklenie tarczy miedzykregowej.
Niechce czytac za duzo w internecie tylko widze ze tu wszyscy z Was lepiej doswiadczeni bo przeszliscie lub przechodzicie to na własnej skórze :(
Dziekuje za każdą odpowiedź. :)
POZDRAWIAM.
J.D27
Forumowicz
14-09-2019, 07:45:28

Gość 2019-09-13 14:12:03
....bylo napisane Dyskretne Rozluźnieni pierscienia włóknistego C5-C6
A 2tyg wyszlo ze Mam obwodowe Uwypuklenie tarczy miedzykregowej.
Dziekuje za każdą odpowiedź. :)
POZDRAWIAM J.D27
Ja z takim wynikiem , a być może gorszym chodziłem około 10 lat. Takie zmiany ... to nie zmiany. Oczywiście wszystko zależy od tego jak bardzo boli i przeszkadza w życiu codziennym. Dana zmiana u jednej osoby nie daje dolegliwości a u innej .... masakra.
gość
14-09-2019, 09:04:42

Witam. Tu SPONDYLOZA.... Widzę że są nowi forumowicze. Wczoraj był jakiś koszmar. W pewnym momencie miałam wrażenie że się przewróce. zaczęły uginać mi się nogi bujało choć nie widziałam podwójnie.. na szczęście, to była chwila🤕do tego słabe i ciężkie nogi szum w uszach... Czy to już czas????? Miłego weekendu.
gość
14-09-2019, 22:28:40

Cześć. Tu Ala. Dawno się nie odzywałam. We wtorek miałam komisję ds orzekania o niepełnosprawności ( trwała 7 słownie: siedem minut) i dostałam stopień lekki na 3 lata. I czuję się, jakbym dostała obuchem w łeb dosłownie. Czy człowiek musi się na tą komisję wczołgać i jojczeć, żeby dostać umiarkowany? Wnioskowałam tylko o dostosowania w pracy, jako zasłużony zhdk mam sanatoria i rehabilitację poza kolejnością, więc tego nie zaznaczałam we wniosku. W grudniu miałam operację: implant stały c6/c7, bo mój dysk się rozleciał, ucisk na rdzeń, początki mielopatii. Po 5 miesiącach wróciłam do pracy ( umysłowa, 8h przy kompie, ale ją bardzo lubię i nie wyobrażam sobie życia bez niej). Pozostały zawroty głowy, szum w uszach, sztywnienie karku po paru h siedzenia, drętwienie palców w rękach. Na kontrolnym rezonansie końcem maja okazało się, że c5/c6 też się "rozjeżdża" i neurochirurg powiedział, że kolejna operacja to tylko kwestia czasu. Do tego odezwał się lędźwiowy i w końcu go "ztomografowałam". Nie jest dobrze, rehabilitacja i prochy przeciwbólowe.
I szlak mnie trafia. Mam robić wszystko, żeby mój stan się nie pogorszył. Nie chcę żadnych zasiłków, rent itp. Chcę po prostu pracować uczciwie. Ale 8h siedzenia przy biurku mnie przerasta. Po pracy w domu kładę się od razu do łóżka z helikopterem w głowie... Na komisji to wszystko powiedziałam, miałam nadzieję na stopień umiarkowany, 7h z półgodzinną przerwą dam radę pracować. Będę się odwoływać na pewno. W ogóle na tej komisji miałam wrażenie, jakbym była w jakimś równoległym świecie. Matrix normalnie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: