Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-09-2019, 21:18:24

Święte słowa kawiarnia!!!! można jeszcze popracować nad szyja by uchronić się od operacją 😎
gość
20-09-2019, 21:20:10

Kask nie kawiarnia... Jakiś chochlik omg
gość
20-09-2019, 21:21:12

Kawo nie kask... Idę spać 😂
gość
21-09-2019, 06:18:34

kawo 2019-09-20 20:43:02
Gość 2019-09-20 13:18:28
. Obdydwaj nie widza zadnych cech mielopatii.
I jak śadzicie kłaść się pod nóż jeśli tak naprawdę mnie nic nie jest??? Chrzanowski chce mnie po prostu zabezpieczyć stablizacją - cage i płytka stabilizacyjna. Asia
hmmmm, jak doktorzy nie widzą zagrożenia to go na siłę nie szukaj ( ono samo Ciebie znajdzie).
Co do płytki stabilizacyjnej - ja ją mam. Ale ja miałem niezłe przeboje z kręgosłupem szyjnym. Męczyłem się z nim około 10 lat od pierwszych sygnałów. Jak nie boli, nie masz konkretnych złych objawów - ja bym zaczekał. Pogadaj jeszcze raz z dr Chrzanowskim., niech rozważy za i przeciw.
gość
21-09-2019, 06:28:04

nie to nie tak, że ja czegoś szukam. Doktorzy nie widzą cech mielopatii jak jest w opisie mr, jest podwyższony sygnał, ale niejednoznaczny. Dla Klauza to raczej na tle krązeniowym. Cech ewidentnej mielopatii nie ma na pewno w badaniu fizykalnym. Osobiście nie szukam zagrożenia, ale właśnie Chrzanowski je widzi, w skierowaniu do szpitala wpisał " bezwzględnie do operacji", ja chętnie uciekłabym przed tym, boje się jak cholera.dr Chrzanowski w rozwazniu widzi tylko "za"
Jesli chodzi o płytkę to proszę, napisz czy ona w jakis sposób powoduje ograniczenie ruchomości, wrazenie sztywnej szyji???? Tym bardziej sie tego obawiam, bo on dodatkowo jako implant przewiduje nieruchomy cage. Jeśli ktoś zna dr Chrzanowskiego to wie, ze to nie jest neurochirurg, który lubi kłaść na stół, a wręcz odwrotnie. 5 lat temu trafiłam do niego z kr lędzwioym, był czas ze prawie nie mogłam chodzić, rwa kulszowa 5 razy do roku i aglan na okrągło, byłam przekonana ze mnie zoperuje i czekałam na to, a on w ogóle nie dopuscił takiej myśli, wrecz prawie wyśmiał mój plan zoperowania się, a tu nawet nie było mowy o rozważniach
gość
21-09-2019, 07:28:45

są ludzie z mielopatią i wychodzą z tego odpowiednią rehabilitacją, decyzje o formie leczenia podejmuje pacjent,
Forumowicz
21-09-2019, 08:45:30

Gość 2019-09-21 08:28:04
Jesli chodzi o płytkę to proszę, napisz czy ona w jakis sposób powoduje ograniczenie ruchomości, wrazenie sztywnej szyji???? Tym bardziej sie tego obawiam, bo on dodatkowo jako implant przewiduje nieruchomy cage.
Tak, ja mam taką płytkę umocowaną na 4 kręgach ( obejmująca 3 pełne dyski) i 8 śrub .
Doktor mówił, że będę miał ograniczony skręt szyi na boki.
Jestem już 3,5 miesiąca po operacji i ograniczenia aż takiego nie widzę. Najbardziej co widzę to dyskomfort gdy cofam samochodem. Przyzwyczaiłem się do cofania nie na lusterkach lecz mocno odwracając głowę. Troszku boli ale tylko w tym momencie.
Reszta jest w normalnym stanie. Czasem tylko zaboli głowa ale mija ( ja do tej pory nie znałem bólu głowy).
Suma sumarum ..... moja decyzja o operacji była słuszna.
Pozdrawiam
gość
21-09-2019, 08:55:09

Dzìekuję Kawo. Tez cofam autem odwracajac się, migrenowy bol glowy znam za to swietnie wiec tego sie nie obawiam. Jestem raczej aktywna fizycznie, biegam troche ( obenie nie bo mam zakaz ze wzg na ten kregoslum) plywam , troche jogi i chialbym by ro zostalo....
Forumowicz
21-09-2019, 14:15:44

Gość 2019-09-21 10:55:09
Dzìekuję Kawo. Tez cofam autem odwracajac się, migrenowy bol glowy znam za to swietnie wiec tego sie nie obawiam. Jestem raczej aktywna fizycznie, biegam troche ( obenie nie bo mam zakaz ze wzg na ten kregoslum) plywam , troche jogi i chialbym by ro zostalo....
W tej sytuacji, ja nie widzę aby Tobie operacja zaszkodziła. Kilka miesięcy odpoczynku od ćwiczeń jakoś wytrzymasz.
Forumowicz
21-09-2019, 14:17:24

Gość 2019-09-20 23:21:12
Kawo nie kask... Idę spać 😂
Bo proszę Pani, o tej godzinie to się już śpi (23,21)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: