Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
21-09-2019, 15:28:33

A jak wyglada kwestia powrotu do pracy? Raczej biurowej.. dok powiedzial ze po miesiacu z powodzeniem, ale Wy tutaj z autopsji lepiej wiecie jak sądzę. Nie rozumiem jeszcze jednego w opisie mr jest opisana stenoza 12 mm, a w skirerowaniu do szpitala Chrzanowski wpisal stenoza 7,94 mm. Ogladal plytke przy mnie i mierzyl sobie, tylko on robil pomiar zdjecia gdzie kregoslup i rdzen jest przedstawiony pionowo w najwezszym miejscu, a nie ogladjac jakby z gory poszczegolne kregi ( tak sie chyba robi i tak mierzył Klauz).
gość
22-09-2019, 08:34:29

kawo 2019-09-21 16:17:24
Gość 2019-09-20 23:21:12
Kawo nie kask... Idę spać 😂
Bo proszę Pani, o tej godzinie to się już śpi (23,21)
Forumowicz
22-09-2019, 09:41:37

Gość 2019-09-21 17:28:33
A jak wyglada kwestia powrotu do pracy? Raczej biurowej.. dok powiedzial ze po miesiacu z powodzeniem, ale Wy tutaj z autopsji lepiej wiecie jak sądzę.
Z tym bywa różnie. Są osoby dla których pół roku zwolnienia było mało (chyba bardzo nieliczne), jednak z reguły zw.lekarskie jest kilku miesięczne.
Ja jestem wyjątkiem. W piątek byłem operowany a już we wtorek byłem w pracy. Praca przy biurku i komputerze.
Zw. lekarskiego = 0, zabiegów rehabilitacyjnych przepisanych przez operującego mnie = 0, .
Jednak ja jestem własna firma. Zwolnienia nie potrzebuję.
gość
23-09-2019, 13:10:34

jaki miałaś objawy i czy operacja była koniecznością?
Forumowicz
23-09-2019, 18:03:06

Gość 2019-09-23 15:10:34
jaki miałaś objawy i czy operacja była koniecznością?
Nie wiem czy pytanie jest do mnie. Jeżeli tak to odpowiadam choć już pisałem kilka razy.
Objawy u mnie to chyba wszystkie jakie występują w tej dolegliwości, z tym, że chyba każdy nie był "zagrażający życiu" czyli były ale można było z tym jako-tako żyć.
Do operacji w zasadzie skłonił mnie ..... lęk co będzie dalej. Mam czekać jak mnie sparaliżuje, dostanę wylewu ?
Z kręgosłupem walczyłem dość długo więc poczekałbym jeszcze trochę, dałbym radę.
Jednak jestem już po i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Nie muszę się obawiać (ten lęk) o operację.
gość
24-09-2019, 11:29:23

Witajcie Szyjki
Zaglądam tu do Was od kilku dni i czytam o bolesnych losach. Sama ostatnio bardzo cierpię na bóle związane ze spondylozą szyjną. Barki, ramiona, łopatki i między łopatkami baardzo mi dokuczają. Staram się na razie kurować sama (chodziłam kiedyś do neurochirurga, neurologa), biorę od kilku dni Nimesil, smaruję się różnymi mazidłami, gorące kąpiele rozluźniające i bywa różnie. Najbardziej szkodliwe jest jednak długie siedzenie w pozycji wymuszonej.
Ulgę sprawia mi smarowanie się i masaż żelem Neuro terapia- bóle kręgosłupa. Jest to chłodząco- rozgrzewający żel, miorelaksacyjny przynoszący ulgę na jakiś czas, daje mi odetchnąć od tych napięć mięśni i nerwobólów. Można poczytać o nim w necie. Zaznaczam, nie jest to żadna reklama tylko dzielenie się tym, co może przynieść pomoc w najgorszym czasie bólu.
Pisałam dawno temu na tym forum, kiedy zmiany nie były jeszcze tak dotkliwe i ***, ale po latach niestety narastają i przynoszą lęki.
Pozdrawiam serdecznie aT
gość
24-09-2019, 12:27:19

Czesc Wszystkie Szyjki.
Nie ma co się pchać na siłę do operacji bo to nic fajnego i przyjemnego chociaż czasem to mus .. jeżeli oczywiście lekarz twierdzi że nie jest konieczna. Jak tu niektórzy " chyba na siłę chca operacje " 😕😕
Sama mam małą dyskopatie aczkolwiek jej początki czyli wypuklenie 2 krążków miedzykregowych do 2mm góra, nie uciekając na rdzeń itp.
Aczkolwiek ból mam ( jakby ucisk na rdzeń był a go nie ma ) nawet czasem mam pieczenie w okolicy szyji łopatek lub pod łopatkami... różne objawy neurologiczne... dretwienie rąk upuszczam przedmioty trzyiąc w prawej ręce prze różne objawy .. biore tabletki i rehabilituje sie ☺☺☺ nie ma ulgi póki co ale sie nie poddam!
Neurochirurg mi powiedział,że rehabilitacja w tak początkowej dyskopati powinna pomóc żeby do przepukliny właśnie nie doszło alee... trzeba ćwiczyć!! jeżeli nie bede ćwiczyć to za jakiś czas prędzej czy później pod nóż pójdę ...
Mam 3 dzieci w domu, więc jest co robić ... 😉😉
Poziomka 😊😊
gość
25-09-2019, 08:55:32

witam. tu SPONDYLOZA ... widzę, że pojawiły się na forum inne osoby z podobnymi problemami jak ja i jeszcze długo przed operacją...
witam was szczególnie :)
czasami tu zaglądam i cieszę się, że walczycie ja też walczę
trzymajcie się
pozdrawiam gorąco
gość
26-09-2019, 16:02:21

Witam Wszystkich.
Dziś dostalam orzeczenie z Zusu o rechabilitacji. w sanatorim.Nie ma zadnego terminu ani skierowanua.
Mam pytanie, czy Wiecie jak dlugo się czeka??
Będę wdzięczna za info.
POZDRAWIAM. Kalina
gość
26-09-2019, 17:38:42

Witam serdecznie wszystkie Szyjki
Kalina a miałaś komisję z ZUS ?
Ja po komisji czekałam ok 3 tygodni na informację o wyjeździe
Przyjdzie powiadomienie a w nim gdzie wyjazd ,i kiedy masz się stawić.
Ja zalogowałam się na portalu
Nasze sanatorium i tam poznałam dziewczynę z okolic mojego miejsca zamieszkania i pojechałaś razem i razem byłyśmy w pokoju .Pozdrawiam serdecznie 😉

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: