Mi wydaje się , że z tego tak całkowicie nie można wyjść . Zawsze trzeba będzie już na siebie uważać w sensie profilaktyki. Mimo, że jestem bezoperacyjny i główne uciążliwości w postaci sztywności całej prawej strony ciała i drętwienia palców prawej ręki minęły , to nadal sztywność miedzy samą szyją a prawym ramieniem czasem sie utrzymuje . Zwłaszcza pod koniec dnia lub po kąpieli jak za długo siedzę . Wkurzają mnie też trochę jakby strzały-trzaski w karku po dłuższej nieruchomości przy zmianie pozycji . Ogólnie jednak trzeba zaznaczyć , ze poprawa była samoistna pod wpływem czasu i zmiany nawyków spania( poduszka rehabilitacyjna) , a nie dzięki lekarzom czy
rehabilitacji, która tak naprawdę niewiele u mnie dała . Bardziej psychologicznie pomagała, że coś się dzieje . Dopóki człowiek nie spotka sie w praktyce z działaniem służby zdrowia , terminy miesięczne na krótką wizytę u lekarza...następne miesięczne terminy na rehabilitację , to ma trochę bardziej idealistyczne podejście .
No , ale żeby tak nie marudzić , to powiem, iż wypije teraz piwko za wasze zdrowie, bo jak czytam to forum , to inni mają jednak gorzej .
. Jak pokazal mi rehabilitant jak powinnam miec glowe to bylam w szoku bo dla mnje to mega nienaturalna pozycja ( mam wysunieta do przodu) No i jak cofam glowe tak jak powinno byc automatycznie mi sie rozluznia caly kark wiec nie boli! . AgaWłasnie tego mi zabrakło, żeby ktoś powiedział ...Panie zrób Pan to i to w ramach profilaktyki prawidłowej postawy.
Gość 2019-09-06 17:50:27
Mialam zlenoce to badanie ze wzgledu że boli i mam sztywmosc karku. Plus dretwuenie palcow u prawej reki.
Julka19
Objawy masz trochę podobne do moich, ale ja nie miałem zleconego badania tomografi , jedynie zdjęcie rtg. Najlepiej za jakiś czas sama napisz, co lekarz Ci powiedział .
Antoni