Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
30-08-2019, 10:22:17

Lucy0402 2019-08-29 21:49:04
Kawo.
Wydaje mi się, że prowadzisz działalność gospodarczą. Jeżeli tak jest masz prawo do częściowej refundacji składek ZUS-emerytalnej i rentowej. Jeżeli dostaniesz umiarkowany stopień to 472zł m-c. Jak to mówią na drodze nie leży. Dopłata do turnusu rehab. też jest dla Ciebie.
Pozdrawiam.
W moim przypadku - tylko dopłata do turnusu, jeżeli oczywiście tak jest. Ponadto tutaj może obowiązywać kryterium dochodowe - wówczas na 102 % odpadnę.
........ Jednak ja za tymi "turnusami rehabilitacyjnymi" nie przepadam. Wg mnie , to strata czasu.
gość
30-08-2019, 20:23:14

Dobry wieczór!
Powiedzcie mi czy ten mój wynik z tomografi wynika że jest ucisk na oponę przedrdzeniową ?? 😕😕😕
B9 już nic nie rozumiem ??
Justyna.B
gość
30-08-2019, 21:51:13

Cytat z jednej strony. Jeżeli jest ucisk na worek oponowy"
"Stan, w którym dochodzi do jakiejkolwiek ingerencji dyskopatii na worek oponowy, jest zwykle poważnym wskazaniem do natychmiastowej konsultacji z neurochirurgiem i skierowania na operację"
Justyna.B
Początkująca
01-09-2019, 06:21:13

Witam. Nawiązując do ostatniej mojej wypowiedzi. Byliśmy u neurologa na umówiona wizytę miał wł leki przeciwpadaczkowe Ale nie zrobił tego ponieważ wszystkie wyniki są w normie i jest opcja albo padaczka bardzo rzadka albo tło psychogenne. W pon idziemy do psychiatry może I faktycznie. Jeżeli lekarze nie wiedzą to my tym bardziej. Ma wł leki antydepresanty I w sumie nie było ostatnio większych "akcji". Sama nie wiem zobaczymy co powie zupełnie inny psychiatra i też chcemy skorzystać z psychoterapii. Bo poprzedni to było na zasadzie wizyty 10 min szybko co i jak recepta I do widzenia.
gość
01-09-2019, 10:02:43

nie znalezienie problemu nie świadczy, że go nie ma. Zabłądziliście. Z manowców czasem trudno wrócić.
gość
01-09-2019, 10:11:58

Gość 2019-08-29 19:08:21
Witam.jestem 3 miesiące po operacji dysk ruchomy.na wizycie kontrolnej zrobili mi RTG lekarz stwierdził ze wszystko jest ok.dysk jest na miejscu nie przemieścil sie chociaż może.i powiem ze ból minął całkowicie ale niestety mrowienia drętwienie pieczenie rąk utrzymuje się nadal.lekarz powiedział że jest to ból neuropatyczny. Przepisał mi lek Gabapantin 300 mam brać 3 razy dziennie przez kilka dni lek jakby mnie uzdrowil ale niestety po tygodniu mam wrażenie ze ze wszystko wraca z podwójną siłą.mam pytanie czy ktoś z was brał takie leki i czy to możliwe ze te objawy miną?
. Tez mam bardzo podobne dolegliwosci. Jestem prawie 3 miesiace po operacji, dwa implanty ruchome, dretwienie i pieczenie a nawet palenie zaczelam miec po rozpoczeciu rehabilitacji, potem po okolo 1,5 tygodnia resetu przeszlo ale po podjeciu aktywnosci ( w zasadzie minimalnej , domowej) niestety wrocilo wszystko . Co mi sie polepszy i probuje delikatnie zwiekszyc aktywnosc znowu to samo. Czuje sie gorzej niz przed operacja , nadal boli szyja , kark, plecy, duza sztywnosc. Poczytalam troche o bolu neuropatycznym
i ten lek o ktorym piszesz jest zalecany ale trzeba go dlugo stosowac no i wlasciwie i powoli dobierac dawke. Moj neurochirurg kazal mi sie rehabilitowac i poczekac jeszcze miesiac ale ja mam wrazenie ze nie ma na mnie pomyslu. Wiec zapisalam sie do poradni leczenia bolu i zobaczymy Ogolnie jestem zalamana (( jedyny pozytyw to taki ze moge spac... a poza tym czuje sie jak kaleka( Aga
gość
01-09-2019, 14:04:55

Trzymam kciuki Aga... badz twarda.😎 tyle juz przeszlas teraz tylko czas I dobre mysli
gość
01-09-2019, 14:56:51

Gość 2019-09-01 12:11:58
Gość 2019-08-29 19:08:21
Witam.jestem 3 miesiące po operacji dysk ruchomy.na wizycie kontrolnej zrobili mi RTG lekarz stwierdził ze wszystko jest ok.dysk jest na miejscu nie przemieścil sie chociaż może.i powiem ze ból minął całkowicie ale niestety mrowienia drętwienie pieczenie rąk utrzymuje się nadal.lekarz powiedział że jest to ból neuropatyczny. Przepisał mi lek Gabapantin 300 mam brać 3 razy dziennie przez kilka dni lek jakby mnie uzdrowil ale niestety po tygodniu mam wrażenie ze ze wszystko wraca z podwójną siłą.mam pytanie czy ktoś z was brał takie leki i czy to możliwe ze te objawy miną?
. Tez mam bardzo podobne dolegliwosci. Jestem prawie 3 miesiace po operacji, dwa implanty ruchome, dretwienie i pieczenie a nawet palenie zaczelam miec po rozpoczeciu rehabilitacji, potem po okolo 1,5 tygodnia resetu przeszlo ale po podjeciu aktywnosci ( w zasadzie minimalnej , domowej) niestety wrocilo wszystko . Co mi sie polepszy i probuje delikatnie zwiekszyc aktywnosc znowu to samo. Czuje sie gorzej niz przed operacja , nadal boli szyja , kark, plecy, duza sztywnosc. Poczytalam troche o bolu neuropatycznym
i ten lek o ktorym piszesz jest zalecany ale trzeba go dlugo stosowac no i wlasciwie i powoli dobierac dawke. Moj neurochirurg kazal mi sie rehabilitowac i poczekac jeszcze miesiac ale ja mam wrazenie ze nie ma na mnie pomyslu. Wiec zapisalam sie do poradni leczenia bolu i zobaczymy Ogolnie jestem zalamana (( jedyny pozytyw to taki ze moge spac... a poza tym czuje sie jak kaleka( Aga
U mnie ból minął całkowicie tylko te ręce pieką drentwieja i mrowieja a jak jeszcze dojdzie do tego ból klatki piersiowej to już wogole sobie myślę że mam "zawał" mam tez problem z odcinkiem piersiowym. Wiec lekarz twierdzi ze to sa bole neuropatyczne skoro serce zdrowe i cala reszta tez..przebadalam się już wzdłuż i wszerz...
Jakie masz zalecane zabiegi ? Ja mam laser ,jonoforeza i ultradźwięki...jeszcze się nie zapisałam :- jakoś mi się nie chce jak pomyśle ze na NFZ będę musiała czekać ponad pół roku.
gość
01-09-2019, 17:33:04

operacja to ostateczność a nie panaceum, czasem niestety trudno trafić z rehabilitacją i brak efektów człowieka popycha do podpisu
tak czy tak nerw nadal jest uszkodzony, byś może nie usunięto przyczyny
Początkująca
01-09-2019, 18:29:01

Gość 2019-09-01 12:02:43
nie znalezienie problemu nie świadczy, że go nie ma. Zabłądziliście. Z manowców czasem trudno wrócić.
To fakt, ale próbujemy dalej, być może zupełnie w inną drogę ale nią też trzeba przejść.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: