Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
14-10-2018, 12:40:25

Pytała Pani jak potoczyły się sprawy. Jestem pięć tygodni po operacji. Od tygodnia funkcjonuję bez kołnierza (zalecany tylko do komunikacji, samochodu), bólu nie miałam i stan taki utrzymuje się nadal, już tylko sporadycznie pojawiający się dyskomfort w ręce, w której był ból i drętwienia. Od wyjścia ze szpitala mogłam spać bez kołnierza, ale z uwagi na to, że do operacji spałam na brzuchu to zakładam na noc kołnierz, aby bezwiednie przez sen nie ułożyć się w zakazanej pozycji. Od jutra wracam do aktywności (aqa aerobik) oczywiście za zgodą lekarza. Nadal przestrzegam zaleceń o oszczędzającym trybie życia (czytaj dużo spaceruj, odpoczywaj i nie dźwigaj :) wracam do zdrowia. Proszę się nie bać operacji, bo konsekwencje z odkładania w czasie mogą być bardzo poważne. Życzę powrotu do zdrowia.
Małgorzata
gość
14-10-2018, 18:19:41

Witam serdecznie wszystkie szyjki.
Ja już swoją mam naprawioną (10.10.18)
C4-C5 C6-C7
12.10.18 wyszłam za szpitala
17.10.18 jadę do szpitala na zdjęcie szwów.
Operacja trwała dwie godziny po 14 byłam już na swojej sali.Leżałam do wieczora,po 20 przyszedł do mnie docent który mnie operował i przy Jego pomocy wstałam i poszłam sama do wc.Dostawałam przeciwbólowe i wzmacniające kroplówki.
Nie noszę żadnego kołnierz tylko muszę uważać ,po operacji pozostał jeszcze ból gardła, chrypka i mam odrętwiałą lewą rękę i duży palec .Słyszałam że z czasem przejdzie -zobaczymy .Najważniejsze że już jestem w domu i w śród najbliższych dochodzę do zdrowia .Jeszcze będzie rehabilitacja i koniec tematu
Pozdrawiam milutko wszystkich którzy są jeszcze przed i dużo zdrówka tym którzy są po .Nie taki diabeł straszny jak gotowanie malują .
gość
14-10-2018, 18:21:21

Nie taki diabeł straszny jak go malują
gość
15-10-2018, 07:38:58

Bardzo serdecznie dziękuję Pani za dodatkowe uwagi. Właśnie nie zraża mnie miejsce, ale bardziej pośpiech z jakim odbyła się wizyta u Prof Mandata, wyszłam taka niepewna za mało rozmowy, jakaś taka taśmówka 300zł i
duży pośpiech chociaż nie mogę powiedzieć, że Pan prof był nieuprzejmy, raczej taki rutynowy powiedziałabym.
Bardzo dziękuję Pani Małgorzato
gość
18-10-2018, 10:54:55

Witam serdecznie
Discektomia C4-5-6 ze spondylodezą międzytrzonową implantami AIF 4 i 5 mm
( Aeskulap )
Takie cudo mam w sobie ,szwy już zdjęte ,teraz rehabilitacja szkoda tylko że na NFZ najbliższe terminy są na sierpień, październik 2019 r .To jest jakaś masakra. Trzymajcie się kochane szyjki ,życzę dużo zdrówka
gość
18-10-2018, 18:41:27

renata071173 2018-10-18 12:54:55
Witam serdecznie
Discektomia C4-5-6 ze spondylodezą międzytrzonową implantami AIF 4 i 5 mm
( Aeskulap )
Takie cudo mam w sobie ,szwy już zdjęte ,teraz rehabilitacja szkoda tylko że na NFZ najbliższe terminy są na sierpień, październik 2019 r .To jest jakaś masakra. Trzymajcie się kochane szyjki ,życzę dużo zdrówka
gość
18-10-2018, 18:48:24

Witam,
Super, że wszystko jest ok teraz będzie tylko lepiej czego życzę
renata071173 nie wiem gdzie mieszkasz, i gdzie są takie terminy, ale może coś podpowiem. Po pierwsze należy Ci się skierowanie do sanatorium ( tzw poszpitalne to ważne) gdzie wyjeżdża się maksymalnie do pól roku. Po drugie poproś na skierowaniu dopisek CITO, co znacznie przyśpiesza termin rehabilitacji. Może to wszystko wiesz, ale gdyby tak nie było to służę radą, bo są jeszcze inne opcje...
Małgorzata
gość
19-10-2018, 03:16:51

Mieszkam w Pruszkowie woj. Mazowieckie ,na skierowaniu nie mam ci to, o sanatorium to słyszałam że mogę dostać z ZUS po komisji lekarskiej ,teraz będę składała papiery o zasiłek rehabilitacyjny .Zobaczymy co będzie dalej ,czekam właśnie na wiadomość odnośnie rehabilitacji ,bo są jeszcze znajome duszyczki co pomagają załatwić sprawy przez znajomości .Pozdrawiam serdecznie
gość
19-10-2018, 09:22:39

renata071173 2018-10-19 05:16:51
Mieszkam w Pruszkowie woj. Mazowieckie ,na skierowaniu nie mam ci to, o sanatorium to słyszałam że mogę dostać z ZUS po komisji lekarskiej ,teraz będę składała papiery o zasiłek rehabilitacyjny .Zobaczymy co będzie dalej ,czekam właśnie na wiadomość odnośnie rehabilitacji ,bo są jeszcze znajome duszyczki co pomagają załatwić sprawy przez znajomości .Pozdrawiam serdecznie
Witaj,
Ja mieszkam w Warszawie czyli prawie sąsiadki :) Owszem z ZUS można, ale też i z NFZ i też jest w miarę szybko (powinno być maksymalnie do pół roku) tylko trzeba zaznaczyć na wniosku,że jest to poszpitalne i dołączyć kartę informacyjną. Wspomniałaś o zasiłku rehabilitacyjnym, ale to nie dopiero po wykorzystaniu 182 dni zwolnienia? Może ja czegoś nie wiem, bo jestem pierwszy raz w takiej sytuacji. A tak nawiasem mówiąc to dziś mija 6 tygodni od operacji. Nie jest źle tylko trzeba dużo odpoczywać
Pozdrawiam Małgorzata
gość
19-10-2018, 12:21:26

Sąsiadka Małgorzato ,dokładnie że po 182 dniach ale wniosek składa się 4-5 tygodni wcześniej bo zanim bo rozpatrzą to potrwa ,masz wtedy wcześniej pieniądze a jak złożysz po 182 dniach to pieniądze masz ja jakiś czas oczywiście z wyrównaniem .Małgorzato ja też pierwszy raz ale znajomi wiedzą i oddadzą.W poniedziałek podejdę do ZUS i wszystkiego się dowiem .Ponoć kto pyta nie błądzi .Po jakim czasie miałaś rehabilitację i jakie zabiegi .
Pozdrawiam milutko

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: