Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
19-10-2018, 21:07:30

Witam. Jestem po konsultacji u neurochirurga. Niestety czeka nnie operacja. Bol był nie do zniesienia, mam zdretwiale trzy palce u prawej reki. Ale ból już nie taki silny jak był... Czy ktos z Was był operwany w Grodzisku Mazowieckim?
gość
19-10-2018, 21:19:04

ANNA231895
Witaj serdecznie nowa szyjko
Ja na początku swojej choroby miałam być operowane w Grodzisku Mazowieckim.Niestety był długi czas oczekiwania ,ale z zebranej opinii ponoć super lekarzem jest Dr Górski
gość
19-10-2018, 21:26:38

ANNA231895
Ja chodziłam do Dr Pawła Wichrowskiego jest to ortopeda chirurg pracuje też w Grodzisku Mazowieckim ,pogodny ,sympatyczny wszystko wytłumaczy polecam z czystym sumieniem.Ja miałam operację w Warszawie na Banacha jestem tydzień po operacji.W razie pytań pisz .
Pozdrawiam milutko
Początkująca
19-10-2018, 21:37:41

A ja trafiłam do dr. Piwowarskiego prywatna wizyta. Jakas masakra z tym bólem aż tak długo sie czeka???? Tak sie bardzo boje..
gość
20-10-2018, 21:56:34

Kochane Szyjki dziękuję Wam za świadectwa o tym jak to było i że nie taki diabeł straszny
Ja po przełożeniu operacji ( z 15.10 )mam w końcu termin na ten teraz czwartek.
Umieram że strachu.
Zadaję pytania...a może jeszcze nie? Czy Wam też rechabilitanci i fizjoterapeuci odradzali operację? Bo mnie tak i straszyli czterokończynówką ale nie potrafili pomóc. Kupę kasy straciłam na różne metody leczenia...i lipa.
Od lutego siedzę w domu. Byle co potrafi wywołać wielotygodniowy ból głowy szyi i barków z drętwieniem rąk.
Jak Wy przed i Wy po przez to przechodzicie, przechodziliście?
Mnie zżera strach

Joanna
gość
21-10-2018, 07:17:07

Joanno witaj
Ja nie miałam żadnych zabiegów rehabilitacyjnych przed operacją ponieważ pogorszyło by to jeszcze bardziej mój kręgosłup.Nie strachaj się ,ja jestem po operacji (10.10 ) więc parę dni .Mam jeszcze odrętwiałą lewą rękę do łokcia i tylko jeden palec (kciuk),ponoć ma to minąć. Chrypka z rana i trochę bołącę gardło ale z tym to co dzień to lepiej .Od lipca czekałam na operację i się doczekałam chodzę bez kołnierz i z tego się najbardziej cieszę
Jak masz jakieś pytania to pisz w miarę możliwości pomogę .
Cudownej niedzieli życzę.
gość
21-10-2018, 18:08:36

Dziękuję Renatko
Pewnie że mam pytania
Jakie są wskazania po operacji? Np. po jakim czasie będę mogła ugotować obiad? Albo pójść na spacer?
Mój doktor twierdzi że po 3 tygodniach do pracy inni mówią że to niemożliwe...
Pozdrawiam 😁😍❤️
gość
21-10-2018, 18:50:26

Joanno witam serdecznie.
Ja miałam operację 10.10
O 8.00 operacja o 14 już byłam na swojej sali wstałam dopiero o 20.30 pomógł mi przy tym.docent co mnie operował i poszłam o własnych siłach do Wc.
Jest bardzo ciężko się podnosić bo szyja sztywną i szyjnego ciągną.
12.10 już wróciłam do domu,zalecany jest odpoczynek ,we wtorek ugotowałam pierwszy obiad dla mojej rodziny.Oczywiście z odpoczynkami co chwila .Tydzień po operacji zdjęto mi szwy ,chodzę beż żadnego kołnierza,zwolnienie dostałam do w 14.12. Trzeba dużo odpoczywać ,uważać na siebie ,dźwigać prawie wcale A jak coś to do 3 kg.Można chodzić na spacerki ale się nie forsować .Po trzech tygodniach do pracy -szok .
Pozdrawiam milutko
gość
21-10-2018, 19:04:34

No...to prawda po 3 tygodniach do pracy to szok...
Ja raczej będę miała 5-6 robiony jeden implant-ale na 100% w czasie operacji się okaże).
Pończochy mam kupić uciskowe? Cewnik zakładają? Kiedy można jeść? Miałaś gorączkę?
Joanna
gość
22-10-2018, 03:24:58

Witam Joanno
Ja miałam robione dwa poziomy, ja żadnych pończoch nie kupowałam ,nogi angażują przed samą operacją ja miałam zdjęto dopiero wieczorem po pierwszych krokach do WC .Cewinka też nie miałam ponoć zakładają jeżeli operacja trwa dłużej niż 2,5 godziny .Moje dwa poziomy zrobili w dwie godziny.Jeżeli o jedzenie to dostałam już wieczorem kolację ale niestety mimo że człowiek by zjadł to tego nie zrobiłam ,po pierwsze jeszcze nie mogłam wstawać a po drugie ból krtani nie pozwalał , ledwo przełykałam wodę i śline a co dopiero jeść.Pomagały mi tabletki na gardło które ssałam ,i przydatne słomki do picia .Rano już było lepiej i troszkę dziubłam śniadania ,ale ból krtani jeszcze był ,choć jestem prawie dwa tygodnie to czasami też odczuwam bóle krtani .Gorączki nie miałam ani żadnych skutków po narkozie
Pozdrowionka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: