Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
02-10-2018, 20:04:36

Gość 2018-10-02 21:38:14
Gość 2018-10-02 19:47:29
Ile poziomów miałaś operowane i jakie masz wstawione implanty?
gość
02-10-2018, 20:07:43

Witam, Miałam operowany jeden poziom C6-C7 Dyskectomia SOLIS (to chyba nazwa implantu) tyle w karcie informacyjnej niestety o szczegóły nie dopytałam.
pozdrawiam Małgorzata
gość
03-10-2018, 18:15:26

evag76
Witaj kochana,oczywiście że się odezwę jak tylko będę mogła .Dzisiaj byłam w szpitalu po zaświadczenie,spotkałam się z moim lekarzem co będzie mnie operować.W szpitalu mam być 7.10 (niedziela) i może już 8.10 będę miała operację.Trzymam mocno kciuki za Twoją operację i też czekam na wiadomość od Ciebie
POZDRAWIAM SERDECZNIE
gość
05-10-2018, 17:22:21

Witajcie. 15.10 m się wstawić do szpitala na operację kregoskupa, którą odwlekałam przez 5 lat. Jestem ofiarą bicia ... Wiem jak to brzmi ale tak było i została mi pamiarka.
Moje mri z lutego 2018.
Odprostowanie fizjologicznej lordozy szyjnej z nieprawidlowym, łagodnie kyfotycznym ustawieniem kręgosłupa na poziomie C4 C6.
Na poziomie C4 C5 widoczne łagodne, degeneracyjne uwypuklenie tylnego zarysu krążka jedynie modelujące worek oponowy.
Na poziomie C5 C6 widoczna jest szerokopostawna, umiarkowanej wielkosci posrodkowo-lewoboczna przepuklina (ekstruzja) krążka międzykręgowego uciskająca worek oponowy, przylegająca do przedniej powierzchni rdzenia, zwłaszcza po stronie lewej, zwężający lewy zachyłek boczny kanału kręgowego z przyleganiem do lewego korzenia C6.
Na poziomie C6 C7 widoczna jest drobna, posrodkowo-lewoboczna przepuklina ( protuzja) krążka międzykręgowego jedynie nieznacznie uciskający worek oponowy, bez ucisku struktur nerwowych.
Krążki międzykręgowe C5 C6 C7 wykazują umiarkowane obniżenie wysokości i sygnału w obrazach T2-zal. odpowiadające zwyrodnieniowemu odwodnieniu (dehydracja).
Drobne osteofity przednio-bocznych krawędzi trzonów kręgów C5 C6.
Jestem ciekawa Waszej opinii. Na tą chwilę czytam tu co się da.
Bardzo się boję
gość
05-10-2018, 18:03:01

Joanna 2018-10-05 19:22:21
Witajcie. 15.10 m się wstawić do szpitala na operację kregoskupa, którą odwlekałam przez 5 lat. Jestem ofiarą bicia ... Wiem jak to brzmi ale tak było i została mi pamiarka.
Moje mri z lutego 2018.
Odprostowanie fizjologicznej lordozy szyjnej z nieprawidlowym, łagodnie kyfotycznym ustawieniem kręgosłupa na poziomie C4 C6.
Na poziomie C4 C5 widoczne łagodne, degeneracyjne uwypuklenie tylnego zarysu krążka jedynie modelujące worek oponowy.
Na poziomie C5 C6 widoczna jest szerokopostawna, umiarkowanej wielkosci posrodkowo-lewoboczna przepuklina (ekstruzja) krążka międzykręgowego uciskająca worek oponowy, przylegająca do przedniej powierzchni rdzenia, zwłaszcza po stronie lewej, zwężający lewy zachyłek boczny kanału kręgowego z przyleganiem do lewego korzenia C6.
Na poziomie C6 C7 widoczna jest drobna, posrodkowo-lewoboczna przepuklina ( protuzja) krążka międzykręgowego jedynie nieznacznie uciskający worek oponowy, bez ucisku struktur nerwowych.
Krążki międzykręgowe C5 C6 C7 wykazują umiarkowane obniżenie wysokości i sygnału w obrazach T2-zal. odpowiadające zwyrodnieniowemu odwodnieniu (dehydracja).
Drobne osteofity przednio-bocznych krawędzi trzonów kręgów C5 C6.
Jestem ciekawa Waszej opinii. Na tą chwilę czytam tu co się da.
Bardzo się boję
Doktor powiedział mi, że będę miała implant wstawiany, że mam stenozę i że po 3 tygodniach wrócę do pracy....???
Joanna
gość
05-10-2018, 18:33:34

Mnie też tak powiedziano, a zajęło mi zdrowiem ie rok i 3 mce. Moja szyja nie była podobno w złym stanie, ale niedowlad prawostronny utrzymywał się jeszcze pół roku po operacji.
gość
06-10-2018, 09:54:24

To straszne...
gość
07-10-2018, 14:57:59

Nie, to jest straszne. Nie jestem standardowa. Napewno zdecydowałabym się jeszcze raz.
gość
07-10-2018, 17:47:12

Po jakim czasie prowadziliscie auto? Niedawno zdałam prawko i choć jestem pod 50-tkę to ciągnie mnie do jazdy. Oczywiście lekarz powiedział, że po 3 tygodniach...
gość
10-10-2018, 10:05:46

Witam bardzo proszę polecić mi dobrego neurochirurga i może ktoś wie gdzie na NFZ wstawiają ruchome implanty?Będę wdzięczna za informacje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: