Gość 2018-10-02 21:38:14Gość 2018-10-02 19:47:29
Ile poziomów miałaś operowane i jakie masz wstawione implanty?
Gość 2018-10-02 21:38:14Gość 2018-10-02 19:47:29
Ile poziomów miałaś operowane i jakie masz wstawione implanty?
Joanna 2018-10-05 19:22:21
Witajcie. 15.10 m się wstawić do szpitala na operację kregoskupa, którą odwlekałam przez 5 lat. Jestem ofiarą bicia ... Wiem jak to brzmi ale tak było i została mi pamiarka.
Moje mri z lutego 2018.
Odprostowanie fizjologicznej lordozy szyjnej z nieprawidlowym, łagodnie kyfotycznym ustawieniem kręgosłupa na poziomie C4 C6.
Na poziomie C4 C5 widoczne łagodne, degeneracyjne uwypuklenie tylnego zarysu krążka jedynie modelujące worek oponowy.
Na poziomie C5 C6 widoczna jest szerokopostawna, umiarkowanej wielkosci posrodkowo-lewoboczna przepuklina (ekstruzja) krążka międzykręgowego uciskająca worek oponowy, przylegająca do przedniej powierzchni rdzenia, zwłaszcza po stronie lewej, zwężający lewy zachyłek boczny kanału kręgowego z przyleganiem do lewego korzenia C6.
Na poziomie C6 C7 widoczna jest drobna, posrodkowo-lewoboczna przepuklina ( protuzja) krążka międzykręgowego jedynie nieznacznie uciskający worek oponowy, bez ucisku struktur nerwowych.
Krążki międzykręgowe C5 C6 C7 wykazują umiarkowane obniżenie wysokości i sygnału w obrazach T2-zal. odpowiadające zwyrodnieniowemu odwodnieniu (dehydracja).
Drobne osteofity przednio-bocznych krawędzi trzonów kręgów C5 C6.
Jestem ciekawa Waszej opinii. Na tą chwilę czytam tu co się da.
Bardzo się boję
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.