Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
22-10-2018, 08:16:22

A mozna wiedziec do GOSc gdzie bedziesz miala operacje bo mnie tez to noestety czeka
gość
22-10-2018, 08:32:50

Teraz nie wiem czy to do mnie, bo ja Joanna nie gość
Ale napiszę co mi tam. Wrocław szpital wojskowy.
Renatko dziękuję za odpowiedź. Jesteś dzielną kobietą!
Pozdrawiam
Początkująca
22-10-2018, 10:20:19

Tak do Ciebie... Przepraszam Joanna... Gubie sie jeszcze na tym forum. Bardzo dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki
gość
22-10-2018, 18:57:54

hhh
gość
22-10-2018, 20:55:17

Zmiana palnów. Dzwonili ze szpitala. Jutro przyjęcie pojutrze operacja.
Będę pisać na bieżąco
Ps.mam strasznego cykora...
gość
22-10-2018, 20:58:18

Joanna 2018-10-22 22:55:17
Zmiana palnów. Dzwonili ze szpitala. Jutro przyjęcie pojutrze operacja.
Będę pisać na bieżąco
Ps.mam strasznego cykora......Joanna-sorry nie podpisałam się
gość
22-10-2018, 21:20:17

Witajcie, dawno nie zaglądałam tutaj.
Miałam we wrześniu miesięczną rehabilitacje w szpilu (przyp. że operacja była w czerwcu).
Czeka mnie jeszcze rehabiltacja dzienna w szpitalu plus sanatoria.
renata071173 jak u Ciebie ma się sprawa z zasiłkiem rehabilitacyjnym?
Mnie tez czeka załatwianie papierów, ponieważ neurolog powiedziała, że w żadnym wypadku nie wyśle mnie jeszcze do pracy siedzącej.
Pozdrawiam wszystkie szyjki przedoperacyjne i pooperacyjne :P
Ola 32, peek C6-C7
gość
23-10-2018, 07:24:10

Ola ile poziomów miałaś zrobionych?
Renata dlaczego masz problem z ręką? Czy to pozostałość z przed czy raczej po operacji?
Pozdrawiam.
Ps.Spakowana czekam na taksówkę. Ale mam fefry! To normalne? Kurcze chyba nawet porodów się tak nie bałam, albo zapomniałam
Joanna
gość
23-10-2018, 13:29:58

Joanna witam serdecznie
Operowane miałam dwa poziomy
Drętwienie ręki miałam przed operacją,teraz jest też odrętwiała i kciuk.
Joanno wszystko będzie dobrze,trzymam kciuki za powodzenie.
gość
23-10-2018, 13:39:50

Ola32 pozdrawiam serdecznie
Na dniach będę szła do ZUS w grudniu mija 182 dni jak jestem na L4 .Dowiedziałam się że dokumenty najlepiej składać 4-5 tygodni przed tymi 182 dniami .Ja po operacji (10.10.18 ) C4-C5,C6-C7 dopiero będę załatwiła sobie rehabilitację .Nie miałam jeszcze żadnej komisji z ZUS choć na L4 jestem od lipca.
Pozdrawiam milutko

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: