Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-05-2018, 19:13:02

Jestem tydz po operacji c4c5 mielopatia. Dretwienie reki nie minelo. Czuje sie dzis paskudnie bola barki . bylam wczoraj u lekarza niby jest ok.
gość
19-05-2018, 19:19:23

Jak dlugo dochodziliscie po operacji do siebie
gość
19-05-2018, 21:23:35

U mnie jest juz 5 miesiecy po i nadal nie doszlam do siebie.. nie potrafie wytrzymac zbyt dlugo z pochylona glowa, zaraz czuje bol i robi mi sie niedobrze..
gość
20-05-2018, 07:06:10

Gość 2018-05-19 14:12:22
Ja. Bylam dwa miesiace. Magda[/CYTAT ciekawe jak to będzie u mnie pozdrawiam
gość
20-05-2018, 08:12:38

Jestem 3 miesiące po operacji c4 c5 i też mie mogę dojść do siebie ból ramion problemy z utrzymaniem głowy w pozycji pionowej, często muszę się kłaść zeby minął ból karku .A powiedzcie ,do tych co są niedługo po operacji czy przechodziliście już jakąś rechabilitację
Początkująca
20-05-2018, 16:31:39

Dużo zależy od samej operacji,liczba poziomów, implanty,stan przed operacją,ubytki neurologiczne i oczywiście od lekarza operującego.Reszta to samokontrola i dbanie o siebie po zabiegu.
gość
21-05-2018, 18:00:33

Mi się wydaje, że na dojście do siebie potrzeba pół roku. Pamiętam jak 2 miesiące po operacji chodziłam na spacery to myślałam czasami, że głowy nie utrzymam zanim dojdę do domu. Tak po pół roku czułam się naprawdę już dobrze.
gość
22-05-2018, 16:08:16

Nie liczcie na to, że tak szybko Wam przejdzie, ja po operacji dochodziłam do siebie ponad rok, w tym czasie bez przerwy się rehabilitowałam, ale teraz nie mam absolutnie żadnych dolegliwości, jestem zdrowa.
gość
23-05-2018, 08:26:15

ja jestem po operacji ponad 3 miesiące i nadal nie doszłam do siebie. Czuję nawet że jest coraz gorzej. Rehabilitacja dopiero w lipcu i też nie wiem co da. Muszę często się kłaść, bo nie mogę utrzymać głowy, boli szyja i kręgosłup aż do łopatek, boli bark i ręka, boli głowa. Nie wiem czy to kiedykolwiek przejdzie :(
gość
23-05-2018, 18:51:39

Do Gościa co jest rok po operacji. Napisz proszę jak się rehabilitowałaś? Na pewno ćwiczenenia izometryczne i ćwiczenia powolnego ,,Kręcenia głową'' w prawo i w lewo.Co jeszcze można robić na rehabilitacji ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: