Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
15-05-2018, 19:32:00

Maj77 2018-05-10 20:55:13
Bierzwniczanka ja polecam prof.Sagana ,dr. Limanówkę,dr.Rzewuskiego wszyscy operują w Szczecinie na unii lubelskiej. Jestem po operacji C5/C6/C7 pół roku.Wszystkie dolegliwości bólowe ustąpiły,pozostał niedowład kciuka.Czasem zapominam o tym że miałam operację i wtedy zdarza się że muszę swoje poleżeć ale mam tego świadomość i staram się dbać o naprawiony kręgosłup.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
15-05-2018, 19:34:57

mnie riezał Krzysztof Rzewuski i pomógł jeżdze samochodem, rowerem , pływam i PRACUJĘ,,,
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
15-05-2018, 19:38:56

przeczytaj artykuł dr. Łątka jet współautorem Dłaczego sie nie bać operacji..
gość
16-05-2018, 10:13:27

<a href=http://bukmacherzy-lokalni.pl>zaklady</a>
gość
16-05-2018, 17:01:11

Jestem po 2 oper. szyjki ale 10 i 8 lat temu Mój nowy MRI wygląda tak ...duże osteofity na krawędziach przednich bocznych i tylnych na poz. od c-4 do c-7 Towarzyszą im wypukliny wpuklające się do kanału kręgowego uciskające worek oponowy Na poziomie c-4 c-5 wypuklina krążka mk powoduje ucisk na rdzeń a wymiar strzałkowy kanału zmniejszony do 8 mm Podobnie to wygląda na poziomie c-5 c-6 Na poz. c-6 c-7 osteofity tylne a wymiar kanału 9 mm W obrębie rdzenia na poz. c5-c6 ognisko o podwyższonym sygnale-glioza po urazie rdzenia Wnioski -bezwględna stenoza kanału kręg.choroba zwyrodnieniowa z osteofitozą ...Trochę skróciłam ten opis ale tak to wygląda Najdziwniejsze jest to że nie mam żadnych wyrażnych ubytków neurologicznych poza tymi które pozostały po operacjach Co Wy o tym sądzicie ? wizytę u neurochirurga mam za miesiąc Pozdrawiam Bogda
gość
16-05-2018, 20:13:11

To dobrze że nie ma ubytków jest "tylko" zwyrodnienie
gość
18-05-2018, 04:39:10

Jak długo byliście na zwolnieniu po operacji ja mam zgłosić się na zabieg w środę już nerwy mnie zźerają u mnie szybko to się potoczyło zaczęłam diagnozować się od lutego okazało się że zabieg jest pilny i po tygodniu od wizyty u prof. Kloca zadzwonili że mam termin Może jest na forum ktoś z Gdańska pozdrawiam
gość
19-05-2018, 07:06:35

Ja byłam na zwolnieniu po operacji 3,5 miesiąca, ale można być do pół roku.
gość
19-05-2018, 12:12:22

Ja. Bylam dwa miesiace. Magda
gość
19-05-2018, 13:14:58

A ja rok i miesiac (razem ze świadczeniem). Bo nie kręciłam szyją i był ogromny bol. Powodem był zbyt szybki powrot do "normalnosci".

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: