Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
10-05-2018, 20:07:45

Dziękuję, będę próbować zarejestrować się do prof. Sagana ale mówią że to graniczy z cudem. Maj77 czy wstawiano Tobie implant dysku jeśli tak to sztywny czy ruchomy.? Czy miałaś znaczny ucisk na rdzeń jak u mnie?
Początkująca
11-05-2018, 04:38:12

Mam wstawione dwa implanty i stabilizację płytą przednią,oczywiście skręcone na sztywno bez kołnierza po operacji.Zakres ruchów dobry,może nie tak dobry jak przed operacją ,ale cieszę się z tego co jest.U mnie był ucisk na rdzeń ,korzenie i mielopatia .
gość
11-05-2018, 07:47:18

Dziękuję za odpowiedz :)
Mam jeszcze do Was jedno pytanie. Mam skierowanie na operację z powodu przepukliny C5 C6. Ale sprawa wygląda tak że mam władze w rękach i nogach. W nocy dretwieja obie ręce co mnie budzi. Nie mogę pracować ze względu na ból, który od jakiegoś pol roku mnie nie opuszcza-głowa, szyja barki. Żadne leki, maści, plastry ani zastrzyki nie przynoszą ulgi. Terapia manualna w której jestem od 2 miesięcy przynosi zaledwie kilkudniową ulgę. Czy to jest powód żeby zgodzić się na operacje? Czy kogoś z Was sam ból skłonił do podjęcia tak ciężkiej decyzji? Pozdrawiam serdecznie. Asia.
gość
11-05-2018, 12:13:55

takie skierowania pewnie warto skonsultować z innym lekarzem. Ja kiedyś trafiłem (skierowaniem na operacje) do doktora Bronarskiego, on wskazał, ze operacja jest konieczna, ale jasno mi wyłożył dlaczego, co zrobi itd. Po 3 dniach byłem już w domu. Bronarski ma swoją stronę dyskopatia.pl Generalnie to jednak są bardzo indywidualne sprawy. Pozdrawiam i życzę zdrowia
gość
11-05-2018, 14:22:29

Dr. Bronarski jest ortopedą nie neurochirurgiem. To delikatna sugestia pod rozwagę.
gość
12-05-2018, 01:01:34

Gdzie była ta operacja? Ja za tydzień mam w Szczecinie u dr Sagana. Oj jak się boję
gość
12-05-2018, 01:02:46

Noce już nie przespane a jak dalej
gość
12-05-2018, 04:55:10

Każdy się boi operacji, ale zobacz ile już osób jest zoperowanych. Myśl pozytywnie:)
gość
13-05-2018, 06:47:25

Magda dzięki za konkretne informacje o lekarzach w Warszawie. A gdzie byłaś operowana? Odezwalabys się na maila? Marta mail: maw11@op.pl
gość
13-05-2018, 16:29:48

Bylam operowana w cm Gamma, operujący dr Rafał Górski, dr Lis, dr Wichrowski. Magda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: