Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-04-2018, 14:09:23

U mnie w pol roku zaszly bardzo duze zmiany, wlasnie odkad zaczely dretwiec mi rece. Nie mialam sily nic robic, kazda czynnosc sprawiala trudnosci i wywolywala okropny bol glowy i nudnosci. A mam dopiero 26 lat i jeszcze nie mam dzieci i co mam powiedziec? A czuje sie jak emerytka
Początkująca
09-04-2018, 19:24:58

Cześć Gościu,
Bardzo współczuję w tak młodym wieku już takie problemy. Czy miałaś jakiś wypadek?
"Nie mialam sily nic robic, kazda czynnosc sprawiala trudnosci i wywolywala okropny bol glowy i nudnosci."
"miałam.." - piszesz w czasie przeszłym, czy coś się zmieniło? Miałaś operację?
Pozdrawiam.
gość
09-04-2018, 20:40:48

Kilka lat temu auto uderzylo w tyl mojego, po samym wypadku bolala szyja okolo tygodnia, potem nic-cisza. Jakis rok potem takie bole jak to mowia ,,pewnie zle spalas,,. Powtarzaly sie raz na rok, potem dwa razy do roku i tak coraz czesciej az w koncu zlapalyvi nie chcialy juz puscic.. oczywiscie szereg innych dolegliwosci. Rezonans, wynik, tabletki zastrzyki nic nie pomagalo, wizyta u neurochirurga i diagnoza-operacja. Jestem juz po..
Początkująca
09-04-2018, 20:53:52

Gdzie miałaś operację? Czy dolegliwości zupełnie ustąpiły? Mnie zaczynają rzeczy wypadać z prawej dłoni a jestem dopiero na etapie szukania dobrego neurochirurga w Warszawie.
gość
09-04-2018, 21:36:57

Operacje miałam w Grodzisku Mazowieckim. Mijaja 4 miesiace a dolegliwosci nadal sa, ale inne niz przed operacja, w innych miejscach. Mam nadzieje ze w koncu wszystkie mina..
gość
09-04-2018, 21:40:17

A jezeli wypadaja Ci juz rzeczy to dzialaj szybciutko bo potem skutki dlugiego ucisku na rdezen moga byc nieodwracalne.
gość
13-04-2018, 20:02:35

Zdecydowanie Dr Górski :)
gość
14-04-2018, 05:01:37

Nie martwcie jak po operacji jeszcze boli czy coś drętwieje pod warunkiem,że lekarz powie ,ze jest okej.Też tak miałam i wierzcie mi myślałam,że życie się skończyło.Podniesienie dużego kubka z wodą powodowało dziwny ból, ciągnięcie ręki itp.Często rano się budziłam z dziwnymi bólami i drętwieniem coraz to innych palców.Lekarz mi powiedział,że minie pół roku po operacji i nie wierzyłam. Po pół roku poczułam ulgę i stwierdziłam,że miał rację.Piszę to po to , żebyście nie wpadali w panikę, bo ja tak miałam.Na szczęście udało mi się znaleźć to forum (już po operacji) i przeczytałam je od deski do deski i to mi bardzo pomogło.Teraz ja dzielę się swoim doświadczeniem:)
gość
16-04-2018, 17:10:12

Każdy przypadek jest inny, ciekawi mnie czy ktoś miał tak jak ja. Od ok pół roku, ból nie przerwanie, ale najgorzej gdy siedzę lub długo stoję (długo tzn ok 10 min wytrzymuję) Nie mogę nałożyć butów czy wykonać innych czynności wymagających pochylania. Jeśli się zmuszę i na siłę coś zrobię ból nasila się do tego stopnia, że można wyć. Co mnie dziwi najlepiej wychodzi mi chodzenie, czasami lekko utykam na lewą nogę, a czasem wszystko normalnie chodzę prosto i nikt by nie uwierzył, że mam ucisk na nerwy i tak cierpię. Noga lewa wyraźnie słabsza, nie ma mowy o włożeniu np spodni bez siedzenia. Mam zwolnienie lekarskie, w pracy pewnie myślą, że udaję ponieważ nieźle chodzę. Ktoś tak miał ? Neurochirurg stwierdził, że trzeba odbarczyć nerw, ale oczywiście czekać około roku. Na zwolnieniu byłam 3 tygodnie, lekarz rodzinny nie chce mi dać dłużej zwolnienia. Poradzi mi ktoś co robić? Proszę
Judyta
gość
17-04-2018, 17:53:50

Ja jestem 2 miesiące po operacji i jak czytam to forum to widzę, że jeszcze długo dolegliwości nie miną. Mam tylko nadzieję, że przedłużą mi L4, bo nie dam rady 8 godzin wytrzymać w pracy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: