Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-03-2018, 15:38:59

Ja już jestem po operacji 8 miesięcy. Z tego co wiem, na zwolnieniu można być pół roku.Ja do pracy wróciłam po 3,5 miesiącach, bo bałam się,że stracę pracę.Wówczas miałam bóle przeciążeniowe i najchętniej wtedy położyłabym się choćby na 15 minut na łóżko, ale to było niemożliwe. Ubierałam wtedy miękki kołnierz ortopedyczny i jakoś przetrwałam.Teraz czuję się naprawdę dobrze. Wierzę, ze u Ciebie też będzie okej i tego Tobie i innym przed operacją życzę:)
gość
26-03-2018, 06:09:41

Witam ponownie jest 10 dni po operacji zaczynam nie radzić sobie z bólem, jest okropny na wysokości od łopatek do barków, nie boli głowa to jeden z dużych plusów staram się normalnie chodzić nie wykonuje żadnych czynności niezgodnych z kodeksem szyjek czy to chodzenie może powodować taki ból Pozdrawiam Beata
gość
27-03-2018, 05:51:09

Operacja kręgosłupa szyjnego. Szpital Jastrzębie Zdrój, neurochirurg Jan Miodonski , ktoś może się wypowiedzieć w tym temacie
gość
27-03-2018, 06:55:32

Jestem po operacji 10dni juz mialsm trzy implanry plus plytke wstawiona .bol mialam w lopatce tez silny ale to co wiem moze pojawic sie pare dni po oparacji i to normalne bol byl pare dni i przeszlo mi bol sie pojawial jak duzo chodzilam .pozdrawiam
gość
27-03-2018, 11:42:27

Ja też miałam taki ból jak dłużej chodziłam.Ustawał jak się położyłam i odpoczęłam.Czułam się czasami tak jakby moja głowa ważyła 100 kg i przez nią mnie plecy i barki bolały.Takie dziwne uczucie miałam. Z każdym dniem będzie lepiej i wiem to z własnego doświadczenia.
gość
28-03-2018, 05:52:04

Dziękuję staram się teraz nie przeginac w spacerach, myślałam że to pomoże w rekonwalescencji Pozdrawiam Beata
gość
29-03-2018, 05:06:56

Za 40 minut jadę na blok, mam nadzieję że wszystko będzie ok.
gość
01-04-2018, 11:52:36

Witam
Jestem już po operacji kręgosłupa lędźwiowego zabieg miałem 29.03.2018 a dziś czyli 1.04 wyszedłem do domu.
Czuję się dobrze chociaż rana jeszcze boli. Bardzo polecam oddział neurochirurgi w wojskowym szpitalu w Krakowie i kadrę medyczną zwłaszcza Pana doktora Strohma i Sobańskiego.
Marcin
gość
01-04-2018, 16:40:49

fokdjd dskdsjjsfnjknsfs
gość
04-04-2018, 05:31:48

Ania 39 Aneczko z Prochowic daj znać jak po operacji czy wszystko ok

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: