Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
14-03-2018, 17:29:29

Dziękuję za informację. Marcin
gość
14-03-2018, 20:23:58

Witam. Czy ucisk przepukliny C5/Cy na rdzeń kregowy oraz sploty nerwowe zawsze kwalifikuje do operacji ? Z objawów zesztywnienie i lekki ból karku, ramion barku Plus slabniecie siły mięśniowej ręki. Po reha poprawa l. Stan po wypadku sprzed 6 miesięcy. Czy ktoś ma podobną sytuację do mojej ?Pozdrawiam.
gość
15-03-2018, 08:59:57

Wydaje mi się że przede wszystkim konieczna jest konsultacja z neurochirurgiem. Ja miałam ucisk na rdzeń i korzenie na wysokości c5/c6 z obraniczeniem czucia na ręku oraz osłabieniem mięśni i to wszystko kwalifikowało mnie do pilnej operacji. Miesiac od objawow rey barkowej a dwa tygodnie od konsultacji z neurochirgiem, miałam operację. Magda
Początkujący
16-03-2018, 22:10:11

Chyba mieszkamy w innych krajach :) U mnie podobne objawy, ucisk na rdzeń, bóle głowy i uszu, mrowienie lewej dłoni mimo pilnego skierowania od neurochirurga na operację w szpitalu powiedzieli że mają dla mnie termin za 3 lata. W międzyczasie miałem pobyt na SOR (silne bóle) ale i tak uznano że brak podstaw do obserwacji na oddziale. Poki co się rahabilituję, ćwicze pływam i mam nadzieję że się nie pogorszy. Pozdrawiam
gość
17-03-2018, 11:40:42

Kuba może neurochirurgia w innym mieście
gość
18-03-2018, 09:24:13

Kuba jeśli jest ucisk na rdzeń to czas działa na Twoją niekorzyść Nie czekaj tyle Jeśli masz możliwość to wizyta prywatna u neurochirurga na pewno przyspieszy termin przyjęcia lub faktycznie inny szpital Masz prawo ubiegać się o przyjęcie wszędzie nie tylko w pobliżu miejsca zamieszkania
gość
18-03-2018, 12:43:21

Jakie to przykre, że człowiek ma ucisk na rdzeń kręgowy i nie może być natychmiast operowany. Życie i zdrowie mamy jedno. Dlaczego tak jest w naszym kraju????????????????
Początkujący
19-03-2018, 20:16:51

Takie życie... a mieszkam w mieście wojewódzkim ze szpitalem klinicznym z neurochirurgią, po innych miastach nie mam bardzo sił podróżować (jazda samochodem już nie sprawia takiej przyjemności jak kiedyś). ps. ostatnimi czasami znowu dały o sobie znać bóle w okolicach nerek/lędźwi, w badaniach okazało się że to guzki schmorla (wyglądające jak ubytki w trzonach kręgowych) , czy ktoś z forumowiczów spotkał z tym schorzeniem?
gość
19-03-2018, 20:43:48

Kuba, postaraj się dostać do dr. Rafała Górskiego. On Ci pomoże. Przyjmuje w CM Gamma, Lekmed, Centrum Sorno. Placówki co prawda w Warszawie, ale zawsze warto skonsultować rezonans. Jak nie dr.Górski to szybko dostaniesz się na wizytę do dr.Wichrowskiego- jego asystenta bez którego nie operuje. Magda
Początkujący
19-03-2018, 20:54:57

Dzięki za informacje. Na razie oczekuję jeszcze na kolejne konsultacje z neurochirurgami tu gdzie mieszkam, w Lublinie. A jak sprawy nie pójdą do przodu to pomyślę co dalej. W sumie to wygląda to tak, że problem nie leży w lekarzach a raczej w przepełnionych szpitalach i limitach NFZ na zabiegi - co generuje wieloletnie kolejki, szczególnie w chirurgii.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: