Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-03-2018, 08:48:41

Witam ja już mam za sobą w piątek operacja wczoraj już w domu wstawiony jeden implant zero-P Trudno przestawić się na funkcjonowanie na zwolnionych obrotach Do wszystkich którzy się boją, proszę nie zastanawiajcie się cudownie jest przespać noc bez bólu. Pozdrawiam wszystkich
gość
20-03-2018, 13:12:04

Treść zablokowana przez moderatora

gość
22-03-2018, 17:55:07

Witam ponownie
We wtorek mam wstawić się na oddział a w środę mam mieć zabieg.
I moje pytanie jest takie: obecnie jestem na antybiotyku na gardło, czy to nie będzie przeszkadzało w dopuszczeniu do zabiegu?
W niedzielę mam zamiar odstawić antybiotyk. Proszę o odpowiedź.
Marcin
gość
23-03-2018, 18:37:00

JEŻELI BĘDZIESZ MIAŁ CHORE GARDŁO TEŻ CIĘ MOGĄ NIE OPEROWAĆ-ZAPYTAJ OSOBĘ WYPISUJĄCĄ ANTYBIOTYK
gość
23-03-2018, 23:13:40

Ja idę na operację w czwartek szyjnego z implantem, boję się jak nie wiem, ale już chodzić mam problem taki niedowlad , który się pojawił nagle
gość
24-03-2018, 06:02:16

Też się bałam. Sama myśl mnie przerażała.Nastaw się pozytywnie.Później będzie już tylko lepiej. NIe ma na co czekać skoro masz niedowład.Głowa do góry:)
gość
24-03-2018, 16:21:34

Jak byś mogła tak opisać jak wygląda całe przygotowanie do operacji z wjazdem na stół i już po, co może boleć co warto mieć ze sobą, była bym Ci bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Asia
gość
25-03-2018, 06:46:11

U mnie to wyglądało tak ; rano kąpiel płynem dezynfekującym, ubiór w koszulę szpitalną ,czepek, tabletka na uspokojenie na godzinę lub pół przed operacją, wjazd na salę operacyjną i spokojny sen. Po operacji ( trwała ok. 4,5 - 5 h) jak się obudziłam to pierwsze co zrobiłam delikatnie poruszałam palcami u nóg i poczułam ulgę. Anestezjolog zadała mi parę kontrolnych pytań i poprosiła o ocenę bólu w skali o 1 do 10. Oceniłam na 8 i szybko dostałam środek przeciwbólowy. Po dwóch godzinach po operacji przyszedł lekarz i mnie już pionizował.Było okej.Nic mi się nie działo. Przed operacją rehabilitant pokazał mi ćwiczenia izometryczne, które po powrocie do domu mam robić na leżąco.Pokazał mi jak mam wstawać i się kłaść tzn. podtrzymując głowę ręką, żeby gwałtownie głowa nie opadała na poduszkę. Przez dwa tygodnie byłam na środkach przeciwbólowych, które w międzyczasie redukowałam, bo z każdym dniem było coraz lepiej.Mam wstawione dwa implanty ze stabilizacją.Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pytaj.
gość
25-03-2018, 07:51:58

Ile jesteś po operacji i jak się czujesz dziś ?
gość
25-03-2018, 10:13:45

Jezusie, dziękuję Ci bardzo, jestem spokojniejsza. Lubię wiedzieć co mnie czeka, bo nastawiam się na to i w takim stresie nie jestem. A jak szybko wyszłas ze szpitala. Ja jadę we wtorek i w czwartek mam być operowana, wyjdę w piątek?, jak to u Ciebie wyglądało. No i jeszcze kwestia powrotu do pracy, ile można chorować, bo ja się muszę troszkę udzwigac więc muszę dojść do pełnej sprawności fizycznej. Dziękuję Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: