Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
04-02-2016, 11:29:14

Cwiety a gdzie masz rehabilitacje w kwietniu ?
Forumowicz
04-02-2016, 11:55:14

Pozdrawiam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Sie zawziolem i kolejny kilogram odplynoł.Basen 2 razy w tygodniu ,a wczogaj kijki i 10 km spidem.Wszystko gra-a jak pójdzie lepiej to juz waga bedzie dwucyfrowa.Trzeba szykować rower.Cwiety dasz rade niemysl i nie gdybaj niewarto......bo to pętla.Pozytywnego myślenia.Piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
04-02-2016, 12:05:10

Babu 81 strach to normalka u NAS.Trzeba podejść konkretnie do tematu.Skoro mówi,że nie na teraz to zapewne ma racje ,ale przedlużanie decyzji wiążą sie zapewne z konsekwencjami-Jakimi?Pamietaj by zapisać sobie wszystkie pytania i wątpliwości na kartce.Z doświadczenia wiem ,że nerwy czy panika biora górę nad rozsądkiem i figa z informacji.A ile wiosen sobie liczysz bo to tez istotny czynnik związany z zabiegiem lub rechabilitacją.......Peryskop do góry.U mnie góra zrobiona ,a teraz lędzwiowy i 3 wypukliny.To życie i nic wiecej......piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
04-02-2016, 13:38:35

Roberto123 , odpowiedź TAK z c5/c6 .
Brawo Piotr19 👏😊! Trzymam kciuki cały czas. Muszę też mojego męża pogonić bo też 3 cyfry na wadze ogląda.😐
Wszystkie szyjki przed i po pozdrawiam serdecznie , Kamila
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
Początkujący
04-02-2016, 19:22:31

Izunia 15 mnie zus wywalił do ciechocinka chcialem zmienic ale nie dalo rady
Piotr ja juz nie gdybam ide do przodu:)
tyle ze dzis pochwalilem dzien przed zachodem i cos mi sie w reke stalo ze nie moge utrzymac nawetb telefonu mam nadzieje ze do juttra przejdzie bo powim szczerze ze lekkko ją nadywrężyłem:"(
Początkujący
04-02-2016, 19:22:43

Izunia 15 mnie zus wywalił do ciechocinka chcialem zmienic ale nie dalo rady
Piotr ja juz nie gdybam ide do przodu:)
tyle ze dzis pochwalilem dzien przed zachodem i cos mi sie w reke stalo ze nie moge utrzymac nawetb telefonu mam nadzieje ze do juttra przejdzie bo powim szczerze ze lekkko ją nadywrężyłem:"(
Początkująca
04-02-2016, 20:37:28

Witam Szyjeczki;)
Czytam Wasze wpisy regularnie i cieszę się z Waszych sukcesów w drodze do zdrowia. U mnie niestety pod górkę;( Prawie 5 miesięcy po operacji, a u mnie niewiele lepiej. Mam nawet wrażenie, że się pogorszyło;( Ból nie daje mi spać, ręce bolą i drętwieją, z nogami też coś się dzieje, szyja, kark, miednica ciągną i bolą. Nie jest to pełna lista dolegliwości. Dzisiaj miałam tomografię jamy brzusznej (z kontrastem), bo tam też coś się zaczęło dziać;( Zatem do kitu, tracę motywację.
Złożyłam papiery do ZUS o zasiłek rehabilitacyjny i czekam.
To tak w skrócie.
Pozdrawiam serdecznie;)
Dora
gość
04-02-2016, 21:35:57

Cwiety, jak mnie ktoś pyta jak się czuję to już nie mówię, że ok bo na drugi dzień następuje katastrofa - albo ból rąk i mrowienie albo noga z waty. Nie należy przechwalać 😊!
DoRe , u ciebie jama brzuszna a mnie zaczęło dusić - ucisk na klatce piersiowej - pojawia się i znika. Jestem prawie pewna że to też od kręgosłupa. Zrobiłam kilka badań - wszystkie ok. Jak nie przejdzie to też TK muszę zrobić.
Mimo wszystko nie daj się!!!
Pozdrawiam, Kamila
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
Początkująca
04-02-2016, 22:01:22

Izuniu ja dostałam do Sopotu w grudniu, ale musiałam przełożyć i dopiero w tym tyg, złożyłam nowy wniosek i czekam na miejsce i czas.
Roberto boli i drętwieją, czasami coś wypada z rąk niestety.
Pozdrawiam
Początkująca
04-02-2016, 22:05:43

Dora a co miałaś operowane? i w jakim szpitalu? duuuużo zależy od lekarza prowadzącego! może warto konsultować z jakimś innym lekarzem specjalistą
Trzymaj się ciepło

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
Reklama: