Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
24-11-2015, 08:47:13

Bardzo dziękuję za wyjaśnienia;) Prysznica próbowałam na ból karku i pomaga, czasem poduszka elektryczna. A na zatkane uszy pomaga położenie się na 30 min. Tylko jak wstanę i coś zrobię zatykam się znowu. Teraz dodatkowo wrócił ból i znów sięgnęłam po antybóle;(
Pozdrawiam porannie cieplutko,
Dora
Początkująca
24-11-2015, 08:51:39

kamilad... dzięki za odpowiedź, szynę już mam, resztę zleca w ramach rehabilitacji kto? dentysta, czy jakiś inny specjalista.
gość
24-11-2015, 10:02:33

Rzdroj rehabilitację może zlecić chirurg stomatolog, laryngolodzy a nawet lekarz rodzinny. Nie jestem pewna czy NFZ honoruje skierowanie od dentysty.
gość
24-11-2015, 17:19:39

rzdroj, nie wiem jak to na NFZ, korzystam z fizjoterapii prywatnie. Praca dotyczy i okolicy żuchwy (także w środku w jamie ustnej), głowy, szyi, ramion. Zazwyczaj jedna wizyta daje ogromną ulgę, potem dla podtrzymania efektu raz w m-cu. Jest tak pozytywnie, że szyna mi nie potrzebna, ale to też pewno indywidualna sprawa.
Dora człowiek nie jest symetryczny ;) U mnie kiedy jest źle z tym stawem, różnica bywa spora :)
Początkująca
24-11-2015, 19:37:19

Wiecie co tak sobie uzmysłowiłam że odkąd zaczęły się moje przygody z kręgosłupem posypało się jednocześnie wiele innych rzeczy w organizmie. Ech już nie pamiętam jak to jest kiedy dzień zaczyna się i kończy bez bólu. I boję się że to może być jeszcze nie koniec
gość
24-11-2015, 20:12:00

Pawik skąd wzięłaś takiego super fizjo ,który potrafi i chce masować mięśnie wew. jamy ustnej? 😊 to ewenement.
Będą jeszcze takie dni że nie będzie bolało. 😃 W dobrym towarzystwie przy lampce wina czuję się świetnie aż muszę się pilnować żeby za bardzo nie szaleć. 😉
Optymistyczne pozdrowienia dla wszystkich szyjek. 😊
gość
25-11-2015, 08:35:40

Kamilo już chyba nie ewenement ;) Chociaż mój na skalę światową ;) Coraz więcej fizjoterapeutów i osteopatów jest bardzo dobrze i szeroko doszkolonych. A znalazłam w Starogardzie Gd., wcześniej Pan w Toruniu też leczył stawy skroniowo-żuchwowe :) I Polecam :)
Początkująca
25-11-2015, 18:40:38

Witam szyjeczki :)
Dzisiejsza moja wizyta w ZUS-ie wcale nie bolała :) trafiłam na bardzo miłą p. doktor orzecznik, która jak się okazało, sama ma poważne problemy z kręgosłupem :):):) i to ona chyba bardziej skorzystała z informacji jak czujemy się przed i po zabiegu. Nie widziała braku zasadności mojego L4, ale dobrze by było gdybym wróciła do pacy przed upływem 182 dni zwolnienia i jeśli by były jakieś problemy z wykonywaniem swoich obowiązków zawodowych, to zawsze mogę skorzystać z prewencji ZUS .
Ale ja jestem optymistką i mam nadzieję, że wrócę usprawniona z" Wacława".
Obawiałam się trochę dzisiejszego dnia, bo trzeba było wstać " skoro świt" dojechać ok.60 km, skorzystać z okazji, że jestem w województwie, czyli załatwić trochę spraw urzędowych i rodzinnych, no i oczywiście zakupy i wrócić......i o dziwo, nie padłam i nawet mój peryskopek nie buntował się, czyli jest o.k.
Piotrze, bardzo mi się to określenie podoba i pożyczyłam je już na stałe, nie masz wyłączności, prawda?
Czytając tutaj o problemach usznych to uspokoiłam się, że to może być efekt uboczny szyjki, bo już doszukiwałam się nowych problemów, tym bardziej, że jestem 26 lat po rekonstrukcji błony bębenkowej
, tak, tylko błona bębenkowa - innej mi nie chcieli naprawić
A tak na poważnie, to myślę o Cwietku - jaką decyzję podjął?
Roana, trzymam kciuki 1.12, ale chyba będzie to pro forma- albo tak mile gawędziłaś z lekarzem orzecznikiem, że chce to powtórzyć
Pozdrawiam
Początkująca
25-11-2015, 22:02:18

Grajur, cieszę się że tak dobrze poszło ci z lekarzem orzecznikiem.
Obawiam się że u mnie nie będzie tak miło bo zostałam wezwana do innego pokoju więc chyba do innego lekarza. Zrobiłam sobie ksero wszystkich dokumentów. Z tego co wyczytałam to jest to kontrola zwolnienia za listopad więc zrobię jeszcze ksero z rehabilitacji którą kończę w poniedziałek 30 listopada.
Grajur w okresie świąt będę szusowała po twojej dalszej lub bliższej okolicy /autostrada A4/ jadąc pod Jelenią Górę.- myślami natomiast będę z tobą.
Jeżeli kiedyś znajdziesz miejsce gdzie naprawiają nie tylko błonę bębenkową - to informacjami podziel się z koleżanką niedoli . My szyjki we wszystkim musimy się trzymać razem.
Pozdrawiam wszystkich
gość
25-11-2015, 22:07:12

Dzięki Pawik , mam nadzieję że u Ciebie w miarę ok. 😊
A Cwiety pewnie nie zwiał ze szpitala skoro się nie odzywa. 😊
Grajur widzę, że humor dopisuje. Tak trzymać.
😃

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: