Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
03-12-2015, 11:13:15

Witam PERYSKOPKI.U mnie dni tabletkowe i lampa.Zaraz do pracy.Zabiegi byłem ze skierowaniem to 2019.Trzeba troche pogłówkować bo mam zarejstrowane wcześniejsze moze da się zmodyfikować poziomy zobaczymy.Byłem u ortopedy jednego nowego i u mojego najlepszego diagnozy podobne no i dostałem skierowanie na rezonans.Wizyta u dietetyka 1512.2015 no i do galopu na poczatek 10 kg,pózniej moze jeszcze 10kg i to by było piękne.Po rezonansie do neurochirurga na konsultacje.......zobaczymy...piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
03-12-2015, 11:15:47

Zapomniałem pierwszy to pomnik z Norwegii odzwierciedla moje uczucia do nfz,drugie zdjęcie to regaty w porcie Świnoujście a z lewej strony jest ponton na podobnym spędziłem 12 lat i po szyii....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
03-12-2015, 11:57:55

Ach jeszcze grajur rozwiń to pojęcie biesiada bo zabrzmiało dość ponętnie.Roana to z tym lekarzem i zwolnieniem to hit.Mnie uprzedzano dlatego zwolnienia wypisywał mi ortopeda na podstawie poprzedniego i dokumentacji neurochirurgicznej.....ortopeda odemnie rzut beretem i przyjmuje 3 dni w tygodniu.
Początkujący
03-12-2015, 12:43:52

czesc
ludzie nie pisza bo, jak sądzę, jest w porzadku
Piotr, jak to zrobiles?ja schudlem 15 kilo po zabiegu i jeszcze 5 ostatnio bo zaczalem sie wiecej ruszac, ale
nie martw sie dobra dieta i ruch od razu zrobia swoje.
NFZ jak widzę wszyscy kochają, nie bez przyczyny:)
Ja się wziąłem intensywnie za siebie, rozszerzyłem zakres poczynan, zaczynając od dodatkowej rehabilitacji co okazało się strzałem w dziesiątke bo w koncu wiem gdzie i co mi dolega w cześci lędżwiowej. Szyja jest ok na razie.
Jak tylko rozprostuję przykurcze i podraznione nerwy na dole zaczynam cwiczyc ogolnie, licze na kolejne 5 kg mniej:D
pozdrawiam
Grzegorz
Początkująca
03-12-2015, 15:43:21

Witam wszystkich!
Jestem tu nowa, chociaż nie ukrywam, iż od dawna tu zaglądam :)
Jestem trzy tygodnie po operacji C5/C6 i jetem zachwycona efektem pracy mojego neurochirurga z Wrocławia-szpital Wojskowy, czuje sie super, mam nadzieje,że juz tak zostanie .
gość
03-12-2015, 16:11:07

Piotr odchudzanie w Święta 🎄 może być trudne ale trzymam kciuki 😊. Mnie też przybyło z 4 kilo ale mam nadzieję, że od soboty w szpitalu rehabilitacyjnym / minimum 6 zabiegów dziennie przez 18 dni / trochę zrzucę. Żeby nadrobić w święta 🎅😃.
Izunia to super , że u ciebie bez sensacji. Oby tak u wszystkich szyjek.
Grajur to miłego wypoczynku. Ciekawe jaka u mnie średnia wieku będzie ale pewnie podobnie 70+.😊
Pozdrawiam, Kamila
Kamila
Wtajemniczony
03-12-2015, 16:19:57

Siemka,u mnie szyja ostatnio dawała do wiwatu ale się uspokoiło za to jak u Piotra lędźwie zaczynają rąbać czyżby i dól sie sypał
Początkująca
03-12-2015, 16:28:55

Jestem ciekawa czy po operacji zostaną mi przedłużone świadczenia rehabitacyjne, mam do konca stycznia , własnie bede składała papiery do ZUS, wczesniej dostałam na 8 miesięcy . Jak było u was?
Początkująca
03-12-2015, 17:55:52

Izunia15 możesz napisać jakie miałaś objawy przed zabiegiem?. Mam ten sam poziom co ty do zrobienia i zastanawiam się co jest od kręgosłupa a które dolegliwości sä już z innego schorzenia. POZDRAWIAM
Początkująca
03-12-2015, 18:42:31

U mnie objawiało sie bólem szyi, karku, pod łopatkami , drętwienia rąk, dłoni , ostatnio bol promieniował do potylicy , ramiona mnie strasznie rwały, głowa tez czasami bolała , a co najważniejsze przez co zdecydowałam sie na operacje nie mialam juz siły w rękach, zdawało sie, ze przedmioty mi wylatywały z dłoni , a ostatnio nawet syna za rękę nie utrzymałam....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: