Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
21-11-2015, 22:40:17

Przepraszam KAMILA to A mi ucieklo....sie poprawie....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
22-11-2015, 00:19:19

Grajur, mamy taką chorobę, że gro lekarzy nie wie co z nami zrobić. Ja mówiłam, że nie chcę zabiegów, które mam w domu. Jechałam tak daleko to chce skorzystać z tego z czego słynie uzdrowisko. Nigdy nie miałam kłopotu, i miałam fajne zabiegi bez np. laserów czy magnetroników itp. Masz do dyspozycji 30 zabiegów to nie mało. Poproś o kąpiele: radonowe i świerkowe, zawijania borowinowe. To są zabiegi wyczerpujące i padniesz z nóg, ale się opłaca, jestem tego przykładem (ostatnio lekarz mi powiedział, że jak na porażenie 4 kończynowe to świetnie z tego wyszłam). Nie wiem jak z pracą, jeśli możesz jeszcze skorzystać z rehabilitacji to masz okazję z ZUS. Idziesz na komisję to napomknij, że chcesz wrócić do pracy w pełni sprawna żeby nie chodzić na zwolnienia. Przydała by się jakaś rehabilitacja uzdrowiskowa dla podratowania zdrowia. Ponieważ figurujesz jako osoba przebywająca długo na zwolnieniu to powinnaś otrzymać skierowanie na rehabilitację -24 dni. Walcz o zabiegi bo to Twoje zdrowie.
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
22-11-2015, 20:28:06

Witam Szyjeczki;)Jak miło, że taki ruch na forum;)))
U mnie wahadełko z samopoczuciem, raz lepiej raz gorzej, ale powolutku idę do przodu;)))
Korci mnie oczywiście by sobie samemu zrobić chociaż RTG kontrolne, bo nie wiem co tam się dzieje.
Co Wy na to?
Pozdrawiam wszystkich cieplutko,
Dora
Początkujący
22-11-2015, 20:40:08

witajcie Szyjki
trzecia nocka zarwana a jutro 8 rano trzeba się stawić na izbie zatrzymań:)
chyba nie podpisze papierów i wróce do domu bo jakoś jeszcze mam dylematy bo nie boli i nie dokucza mocno ale z drugiej strony jak pomyśle o porażeniu konczynowym to odrazu mi nie dobrze.
do d....py z takimi decyzjami:(
Początkująca
22-11-2015, 21:02:20

Odzywam się po tak długim czasie, ale miałam awarię sprzętu... Jestem miesiąc po zabiegu cieśni nadgarstka - palce się zginają, ale ręka nadal jest tak samo słaba, jak przed zabiegiem (palce "nie trzymają" przedmiotów). Sam zabieg - mniej uciążliwy i bolący niż ból zęba, ale po - już miesiąc noszę usztywnienie (inaczej boli).
cwiety7
Ja swoje dylematy załatwiłam tak: będę mieć
- ubytki neurologiczne (typu porażenie),
- ból nie dający się zwalczyć tabletkami na receptę
- osłabienie mięśniowe takie, że nie podniosę się z łóżka
idę na operację.
W innym przypadku - trudno, co ma być to będzie - ludzie giną też pod kołami samochodu, a jednak nie przestaną jeździć.
Szukam zabiegu opisanego wyżej (prądów), może mi pomogą...
Cwiety7 trzymaj się ciepło, niezależnie od decyzji, jaką podejmiesz.
anka1966
gość
22-11-2015, 22:03:42

DoRe , to rtg ma sens jeśli ktoś sensowny będzie mógł je obejrzeć. Generalnie nie widać na nim szczegółów jak na MRI . Mam wątpliwości czy warto tak bez wyraźnych wskazań naświetlać tarczycę.
Cwiety trzymam kciuki.😊
U mnie od wczoraj gorzej ale mam nadzieję, że rano będzie ok. 😊
Pozdrawiam , Kamila
Forumowicz
23-11-2015, 06:51:25

Się macie PERYSKOPKI.DoRe niech cie nie korci po co się naświetlać bez konieczności bezwzględnej.U mnie tez chciałem rtg lekarz wybil mi z glowy i dostałem TK............Cwiety dasz radę jeszcze 5 minut i będziesz na oddziale fiku miku i po krzyku.......i bedzie za tobą........piotr M
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
23-11-2015, 09:52:17

Kamilko i Piotrze, dziękuję za radę. Macie rację. Poczekam cierpliwie;)
Kamila - u mnie też gorzej, ale to chyba ta zmieniająca się aura.
Czekajmy cierpliwie...poukłada się.
Pozdrawiam;)
Cwietek - trzymaj się;)
Początkująca
23-11-2015, 16:30:31

Mam jeszcze pytanie, czy zatykały się Wam uszy. Miałam tak przed operacją i dalej trwa. Jak się położę i odpocznę mija, ale jak trochę się zmęczę albo wykonam jakieś czynności...wraca;( Myślałam, że po operacji minie, a tu nic;(
Miałam badania laryngologiczne i lekarze w Kajetanach wykluczyli przyczyny z tego zakresu.
Forumowicz
23-11-2015, 17:29:26

U mnie nic z uszami przed i po nie bylo ,tylko po dostalem silnych zawrotow glowy obraz z opoznieniem sie stabilizowal ok 10 dni .Po braniu leków przeszlo.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: