Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-07-2015, 08:33:44

Newyork , mam jedną znajomą której odmówiono prawa do renty. Nawet próbowała w sądzie kopać się z. ZUSem ale przegrała . To było. 6 lat temu może coś się zmieniło. Dodam jeszcze,że ta kobitka po dwóch latach pracy wylądowała znowu na stole operacyjnym u neurochirurga. Niestety kontakt mi się urwał i nie wiem czy po drugim zabiegu dostała rentę.
Początkująca
07-07-2015, 08:25:50

Witam wszystkich Newyork ja po 36 latach pracy fizycznej(sprzątaczka) dostałam rentę na rok od kwietnia dlatego że nie umiem kręcić głową na nie , na tak nie umiem podnieść lewej ręki przed siebie i do góry nie mówiąc o sile uchwytu szyja dalej obolała krtań też lewa ręka drży mimo 4 blokad w bark-ciasnota barkowa i zmiany zwyrodnieniowe barku rehabilitacja szkoda gadać dopiero we wrześniu i to znów jakieś prądy 2 zabiegi przez 10 dni czekam na nowy rezonans ba dopiero w grudniu mój neurolog przyjmuje tylko prywatnie został kierownikiem oddziału i nie ma czasu na ketonal mam uczulenie od kilkunastu lat ten w zastrzykach nie pomaga na ból zostałam na tramadolu nie nadużywam go max 2 tabletki dziennie gdy chcę trochę bez bólu opakowanie 30 sztuk mam na prawie dwa miesiące doszły potężne zawroty głowy,zataczanie się jakby wszystko pływało wokół mnie no i najgorsze ślepnę nie wiem czy to od kręgosłupa czy wiekowo z renty niecałe 900 zł na niewiele mnie stać zmieniłam leki psychiatryczne na droższe ciut lepiej .Na komisji ZUS lekarz pulmonolog pytała się co mi przeszkadza w podjęciu pracy i nie ból się liczy a sprawność szyi ,rąk zniechęciłam się także do ćwiczeń często sobie myślę że jak pomogę bratu uzyskać rentę to sama ze sobą skończę ech kończę pisanie bo już nie na temat i rozklejam się pozdrawiam wszystkich
PS podpowiedzcie jak znaleźć osobę operowaną w tym samym czasie skradziono mi telefon zmieniłam nr i nie mamy kontaktu a znam tylko imię
gość
07-07-2015, 23:06:01

Witam wszystkich!😃 U mnie na szczęście lepiej. Neurochirurg obejrzał MRI i twierdzi że wszystko ok. Utrzymują się jeszcze różne dolegliwości ale to nic w porównaniu z tym co było.
Mam pytanie czy i kiedy rozpoczęliście rehabilitację?
Może ktoś zna dobrego fizjoterapeutę z Trójmiasta lub okolic?
Pozdrawiam, Kamila
Forumowicz
08-07-2015, 07:36:35

Witam.
.... wreszcie natrafiłem na tematyczne forum.
Mój problem jest taki jak innych ..... kręgosłup szyjny. Mam wykonane RTG ( kilka lat temu) oraz rezonans - kilka dni temu. W zasadzie wszystko złe.
Jestem przed wizytą u ortopedy w przychodni. Jednak to lekarz w trakcie specjalizacji i nie jestem pewny czy aby dobrze mną pokieruje. Nie ukrywam, że boję się.
Szukam dobrego fachowca z praktyką - jestem z Rzeszowa.
Może ktoś miał operowany kręgosłup szyjny w Rzeszowie ? Bardzo proszę o opinie, sugestie, adresy.
Pozdrawiam.
Forumowicz
08-07-2015, 07:57:48

Uzupełniam swój wpis o opis z rezonansu:
Wielopoziomowe zmiany dehydratacyjne-degeneracyjne.
Nasilone zmiany zwyrodnieniowo- wytwórcze kręgów w odcinku C3-C7 w postaci osteofitozy krawędzi trzonów, w tym krawędzi tylnych i tylno-bocznych z wpuklaniem się osteofitów dokanałowo oraz koncentrycznym uwypukleniem krążków międzykręgowych ( uciśnięta przednia ściana worka oponowego i modelowana przednia powierzchnia rdzenia) oraz do otworów międzykręgowych z ich zwężeniem ( kolizja z nerwami rdzeniowymi)
Wymiar strzałkowy kanału zwężony najbardziej na poziomie C6-C7 - do 7mm.
Rdzeń szyjny o prawidłowym sygnale bez zmian ogniskowych.
Jeszcze raz bardzo proszę o wszelkie sugestie, opinie, .....
gość
08-07-2015, 07:58:08

Witam wszystkich :)
Po ponad rocznym oczekiwaniu wreszcie dostałam skierowanie do sanatorium, na...27 09 :) do Ustronia, w Beskidy, ośrodek Złocień. Mam pytanie: czy ktoś z Was tam już był i jaka ma opinię o ośrodku. A jako ze jadę pierwszy raz nie mam pojęcia na jakie zabiegi się decydować, z czego skorzystać. Chciałabym spróbować coś nowego, bo lasery, pola i inne tensy to mam na miejscu, może ktoś mi doradzi ?Plisssss :)
cały czas przed... to już cztery lata ;)
gość
08-07-2015, 08:04:41

Kawo po przeczytaniu tego MRI to każdy lekarz skieruje cię do neurochirurga.
Pozdrawiam.😊
Forumowicz
08-07-2015, 08:38:09

kamiladrzewiecka 2015-07-08 10:04:41
Kawo po przeczytaniu tego MRI to każdy lekarz skieruje cię do neurochirurga.
Pozdrawiam.😊
Też tak myślę. Jak pisałem - boję się tej chwili i dalszej diagnozy.
Masz jakieś głębsze wieści w tej materii ???
gość
08-07-2015, 10:00:47

Kawo nie wiem jakie masz objawy ale przy ucisku na rdzeń , nie ma na co czekać i odwlekać .
Każdy się bał ale większość po zabiegu odczuwa wyraźną poprawę .😊
Pozdrawiam,
Forumowicz
08-07-2015, 11:23:47

Pani Kamilo....
Objawy mam takie, że lekarz neurolog (ponoć niezły) sugerował wizytę u ......... psychiatry. ! Poważnie.
Kilka dni leżałem w szpitalu na oddziale neurologicznym. Badanie-diagnoza: neurologicznie mam skoliozę kręgosłupa szyjnego ( wyprostowaną skoliozę czy jakoś tak). Reszta jest ok. Te moje objawy tj. zawroty głowy, osłabienie, orkiestra w uszach, nogi uginające się, ból w klatce piersiowej ..... lęk.
Lekarz prowadzący ( ten ponoć dobry) powiedział mi aby szukać porady u kardiologów.
Byłem na oddziale kardiologicznym kilka dni ..... badanie-diagnoza. Te objawy to nie wina serca. Szukać porady u ..... neurologów.
Istny cyrk.
Najgorsze jest to, że chyba nabawiłem się "pogardy" dla lekarzy. Tyle co usłyszałem to i ja umiem i wiem, choć mam całkiem inne wykształcenie.
Skierowanie na rezonans otrzymałem od ..... ortopedy u którego leczę w zasadzie inną dolegliwość.
Funkcjonuję ponieważ mam w tej chwili jakby uśpienie-zaleczenie choroby. Oczywiście kilka razy na dobę mam lekkie nawroty. Loteria - będą czy nie będą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: