Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
23-06-2015, 18:43:44

Witam ponownie.
Ponieważ próbuję na różne sposoby walczyć z bólem mam pytanie: Czy ktoś stosował lub wie coś na temat TENS? Czy zawracać sobie tym głowę?
Wiekie dzięki za podpowiedź. Andy1.
Początkująca
23-06-2015, 20:54:16

a mój plankt jest 3 minutowy ale ja z tych z ciałem chodakowskiej i z ruiną w środku a teraz jeszcze z dwójką dzieci w szpitalu jedno piętro wyżej drugie niżej cały tydzien na rozkładanym leżaku...zdycham i jeszcze ćwiczyć nie mogę a uwielbiam ...grunt , że maluchu=y mi zdrowieją...zawsze są jakieś inne priorytety!!!
Początkujący
23-06-2015, 23:02:31

Andy
ja mam tens na zabiegach, polaczony z masazem, wiec trudno mi stwierdzic czy sam bedzie dzialal-do tej pory zdawalo to egzamin przy takich typowych bolach przeciazeniowych typu lupanie w karku i w lopatce, ograniczenie ruchomosci szyi, itd wynikajacych ze zbyt dlugiego czasu przy kompie. Zestaw sie sprawdzal. Nie wiem jak mocne masz bole, pewnie konkretne, moze sprobuj znalezc zabiegi na to i zobacz czy pomaga
pozdrawiam
Grzegorz
Początkująca
24-06-2015, 18:21:18

mex zdrówka dla maluszków :)
Forumowicz
25-06-2015, 06:06:34

Dzień dobry WSZYSTKIM POLAMAŃCOM.Na mojej wysepce bez zmian promy chodza z Uznamu na Wolin.Moje dyski sa na miejscu .Funkcjonuję bez bólu a i bez rechabilitacji bez szans by sie dostać na kolejne.Niemniej wszystko gra.Pozdrawiam BOLESNYCH tych przed i po i tych rechabilitujacych sie.Dzionka bez bólu.......piotr.......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
25-06-2015, 08:12:28

Piotrze dziękuję za życzonka, przydadzą się.
Mam pytanko - czy ktoś z was miał tak, że przy dyskopatii odcinka C miał również problem z językiem, a mianowicie takie odczucie drętwienia + plus czasami duszenia w gardle ?
Czy to możliwe że wszystkie te objawy są od kręgosłupa ?
MR głowy wyszło ok.
Pozdrawiam połamańców, w grupie raźniej :)
Początkujący
25-06-2015, 10:59:06

Piotrze, dobrze slyszec ze jest ok, jednak jest jakas nadzieja na poprawe;)
Mex tydzien to krotko, wazne ze dzieci zdrowieja
mam pytanie natury ogolnej do cwiczacych, czy pociagacie sie na drazku? Nie wiem czy powininem sie tak obciazac
pozdr
G
gość
25-06-2015, 11:36:40

Witam wszystkich , ja tu pierwszy raz. Tydzień temu miałam wykonaną discoidektomię ze stabilizacją c5/c6. od razu po zabiegu było wszystko ok . Niestety3 dni po pojawiły się objawy jeszcze gorsze niż przed zabiegiem - rwa barkowa , osłabienie nóg , drętwienie twarzy . Zgłosiłam się do operatora , zrobiono rtg - implant w miejscu ok. Czy ktoś z was miał też taką sytuację ? Może potrzeba jeszcze cierpliwości żeby się wszystko ustabilizowało?
Pozdrawiam ,
Kamila
Początkująca
25-06-2015, 11:49:00

Cześć Kamila, niestety ja nie odpowiem na Twoje pytanie bo sama jestem przed zabiegiem, przynajmniej jeśli chodzi o odcinek C. mam jednak pytanie odnośnie drętwienia twarzy, możesz coś więcej o tym opowiedzieć ?
Ja mam problem z twarzą i językiem + czasami też przełyk. Pytałam neurochirurga czy to może być od kręgosłupa C, powiedział, że raczej nie. Sama nie wiem co o tym myśleć.
mam okresy, że jest ok., a czasami tak jak teraz jest do bani. Objawia sie to takim skurczem, napięciem, czasami rwanie w okolicy np. nosa przy wejściu do dziurek. Czasem ucisk w uszach.
Możesz coś więcej napisać o swoich objawach ?
gość
25-06-2015, 11:55:40

Przed zabiegiem miałam podobno neuralgię nerwu trójdzielnego , gastroskopię bo bolał mnie przełyk - wszystko wyszło ok , drętwienie języka po jednej stronie. Po zabiegu te objawy mineły więc jestem pewna że to od szyi było.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: