Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
22-06-2015, 10:42:57

Tutef
Ja tez sie trzese jak galareta:D
Zaczynalem od wysapanych 30 sekund po ktorych padalem na podloge
Po tygodniu jest zdecydowana poprawa i stabilizacja tulowia
spróbuj robic to na wyprostowanych rekach, jest latwiej i nie obciaza tak mocno ledzwi
Polecam bo cwiczenie jest ciezkie i daje dobre efekty, co dla polamancow jest dosyc istotne;)
pozdrawiam
Grzegorz
gość
22-06-2015, 14:11:42

gogole, czy możesz nam wszystkim opisać to ćwiczenie, jak prawidłowo robić, i na co działa?
cały czas przed... to już cztery lata ;)
Początkująca
22-06-2015, 15:27:24

nawet nie wiedziałam ,że robiłam wersję side plank z nogami opartymi na piłcefajne to i nawet bez napinania czuć ,że pracują mięśnie środka
Początkujący
22-06-2015, 15:29:00

czesc
zerknijcie sobie na linki:
http://uwodzicielkaodadoz.blogspot.com/2014/01/cwiczenia-na-paski-brzuch-plank-deska.html
http://www.dorehabilitacji.pl/index.php/pl/plank-skuteczne-cwiczenie-na-gorset-miesniowy
trzeba pamietac o oddychaniu i wlasciwej postawie i juz:)
ja po tygodniu cwiczen zaledwie, a nie przesadzam i cwicze max 5 minut dziennie, zauwazylem wyrazna poprawe jezeli chodzi o sztywnosc tulowia-zdecydowanie latwiej mi utrzymac prawidlowa pozycje i dluzej wytrzymuje bez przypominania sobie "wez sie wyprostuj czlowieku". Co bedzie dalej to sie okaze;)
rekodu guinessa na pewno nie poprawie ale co tam, efekt i tak jest
na poczatku postep bedzie szybki, jak to zawsze bywa, na razie cwicze minute, przerwa i powtarzam. Czasami nie mam sily i sie tym nie przejmuje, jutro tez bedzie dzien.
Cwicze wariant z wyprostowanymi rekami, ten z lokciami na podlozu za bardzo odciaza mi czesc ledzwiowa, najwyrazniej jeszcze miesnie sa za slabe.
Najlepsze jest to, ze efekty pojawily sie u mnie szybko...wiecie jak to jest z polamancami, niewiele mozna, trenuje sie glownie cierpliwosc w nadziei ze te cwiczenia, ktore sie robi pomoga, a tu taka niespodzianka.
Jest ciezko, ale jak pisze nie nalezy sie zniechecac
Zapewne niektorzy beda mieli jakies przeciwskazania, ale tu sie nie wypowiem, nie znam sie:)
U mnie dziala dobrze
pozdr
G
Początkująca
22-06-2015, 16:24:37

5 minut? kurczaki mój czas ćwiczeń każdego dnia się wydłużai to i tamto chciałabym zrobić niedługo dnia mi zabraknieszyję mam już jak "rasowy kark"
gość
22-06-2015, 16:37:09

Ja już doszłam w codziennych ćwiczeniach do 20 min i staram się ten czas trzymać, jednak monotonia mnie dobija, dlatego staram się co jakiś czas wprowadzić coś nowego, ale tak żeby sobie nie zaszkodzić ;)
cały czas przed... to już cztery lata ;)
Początkujący
22-06-2015, 17:32:35

hej
5 minut planka...reszta to inna bajka, w sumie wychodzi dziennie okolo 30 minut
pozdr
G
Początkujący
22-06-2015, 17:34:14

a no i nie licze silki...co drugi dzien pol godziny, musze sie oszczedzac po operacji
pozdr
G
Początkująca
22-06-2015, 18:33:36

Ja taki plank kiedyś z Chodakowską próbowałam..masakra :)
Początkująca
22-06-2015, 19:44:47

ćwiczę 30 minut na piłce i 40 minut stabilizacji głębokiej i teraz plank miedzy każdym zestawem czyli wyjdzie z 5 minut
po planku bolą mnie dziś mięśnie brzucha , czyli jadnak coś tam jest skoro boli

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: