Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
07-10-2014, 17:14:24

Dokładnie tak jest, ale też nie ma co gdybać, każdy przed decyzją jest zagubiony i robi to co mu podpowiada lekarz i intuicja, teraz Donvito musisz szukać jak najlepszych rozwiązań wspomagających obraną drogę leczenia ;)
Dobry rehabilitant potrafi zdziałać cuda zarówno przed jak i po operacji, a także własny organizm podpowiada nam co jest dla niego dobre, jak o niego dbać, a będzie dobrze :)
cały czas przed... (trzy lata minęło w maju) ;)
Początkujący
08-10-2014, 09:28:44

Słuchajcie w ostatnim czasie dużo przesiadywałem przed komputerem przy stole który nie jest do tego przystosowany, od dwóch dni czuję dziwne poddrętywanie dwóch najmniejszych palcy dłoni, nie jest to typowe drętwienie, raczej takie jakby mróweczki i uczucie odrętwienia. Zastanawiam się czy to od mojej szyjki czy może jakiś ucisk na łokcie którymi się opieram na twardym stole.
Mieliście takie przypadki? jak przejeżdzam dłonią po łokciach to mrówki robią się intensywniejsze!
trochę się martwię że coś mi się pogoroszyło :(
Czy takie rzeczy się zdarzają przy wypuklinach i np zniakają?
spałem dwa dni na bardzo wysokiej poduszce może to jest przyczyną?
Wtajemniczona
08-10-2014, 14:29:28

Hari,
nie przesiaduj przy stole, który nie jest przystosowany. to się nazywa "nieprowokowanie" objawów. ja po drugim zabiegu moge spać tylko na prawie płaskim, z malutkim Jaskiem. sporo osób o tym pisało.poduszke z pamiecią odstawiłam.
polecam jedną/dwie wizyty u manualnego. na te dretwienia, które się też nasilają. odpoczynek plus ciepło :) takie odczucia po to chyba norma. wiele osób tak ma ;(
1. Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. 2. Zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) 3. Zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Dtrax)
Początkujący
08-10-2014, 14:49:35

szyjka74 2014-10-08 16:29:28
Hari,
nie przesiaduj przy stole, który nie jest przystosowany. to się nazywa "nieprowokowanie" objawów. ja po drugim zabiegu moge spać tylko na prawie płaskim, z malutkim Jaskiem. sporo osób o tym pisało.poduszke z pamiecią odstawiłam.
polecam jedną/dwie wizyty u manualnego. na te dretwienia, które się też nasilają. odpoczynek plus ciepło :) takie odczucia po to chyba norma. wiele osób tak ma ;(
Kurcze Szyjka jak zwykle jesteś mega pomocna i uspokajająca, wiesz co ja mam też nerwice, przez pół roku miałem kurację lekiem SSRI Paroxetyna, która ma mocne objawy odstawienne, akurat jestem 4 dzień na odstawieniu zastawiam się czy to nie ma związku, bo te ala drętwienie czuje w obydwu rękach i o dziwo jakby w nogach, pozatym znów bardzo się wystraszyłem i doszedł lęk który może potęgować te mrowienia. W ulotce jest opis że właśnie mogą być takie objawy jak drętwienia kończyn, parestezje, i uczucie zimna, a ja właśnie czuje małe palce zimne :)
Czyli takie drętwienia w dyskopatii szyjnej się zdarzają i nie są alarmem do operacji? naczytałem się głupot i lęk mi wszedł :(
pzdr
Wtajemniczona
08-10-2014, 20:02:34

Drętwienia, mrowienia i inne przyjemności to nieodłączna siostra bliźniaczka dyskopatii niestety:) nie znam sie na Twoich lekach, ale nerwice lękową troszkę poznałam. ładnie potrafi podrabiac różne choroby. idź do ludzi, wtedy jest lepiej :)
1. Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. 2. Zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) 3. Zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Dtrax)
Początkująca
09-10-2014, 07:05:44

Witam! Widzę, że w płd-wsch Polsce nikt nie cierpi na dyskopatię szyjną i to jest świetna wiadomość. Miałam nadzieję, że ktoś może cokolwiek podpowiedzieć, jeśli chodzi o dobrych terapeutów manualnych w mojej okolicy. Pozdrawiam wszystkich! Anka
gość
09-10-2014, 08:02:23

Jeśli sie nie mylę kilka stron wcześniej podawałam namiar na fizjo ze Stalowej Woli...Bodajże Ziemiański, cofnij się w czytaniu :)
Początkująca
09-10-2014, 10:32:08

Dzięki Pawik, czytam forum od jakiegoś czasu, ale niestety brakuje czasu na przeczytanie wszystkiego i chciałam sobie trochę ułatwić zadanie dzięki życzliwości innych. Pozdrawiam. Anka
Forumowicz
09-10-2014, 10:53:23

Sie macie PERYSKOPKI.Wszędzie woda w morzu w kranie no i z nieba.Ale do meritum z tym mrowieniem to po operacji jak "sprowokowałem"szyjkę przy kompie to dretwiały kciuk i wskazujący teraz mniej.To i racja dyskopatą się jest i już...... Da się przyzwyczaić.Zmieniłem pojazdy z seata na fiata i plecy mniej bolą........ Donvito te zrośniete to się nieda nic zrobić masz naturalną stabilizacje, trzeba sie skasultować z operatorem.....piotr .....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkujący
10-10-2014, 19:50:06

wklejam,znalazłem przy okazji jakie cuda robią w fizjoklinice, cieszę się że tam trafiłem :D
http://fizjo.projektstrony.net.pl/schorzenia_kregoslupa_warszawa-rehabilitacja_grazyna/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: