Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
10-09-2014, 21:49:35

Hari, próbuj próbuj co Ci pomaga a co szkodzi. Tak naprawdę każdy to odkrywa na własnym ciele. Można dawać rady i wskazówki ale i tak sprawdzić trzeba. Szczególnie jeśli chodzi o to co nam robi kuku. Ja np mogę pływać długo i czuję się potem rewelacyjnie, ale od operacji żabka nie dla mnie. Mogę chodzić caly dzień (urlop na górskim szlaku) i jest świetnie. Ale wieksze zakupy, mycie okien czy chowanie czegoś do wysokiej szafki - tragedia. Od razu ręka mnie boli i prądy po karku wędrują. Zbyt dużo aktywności z wyciągniętymi rękoma - tak samo.
Tak więc próbuj - bo nie masz ograniczeń pooperacyjnych, tylko uważnie słuchaj co Twoje ciało na to. To najważniejsza wyrocznia.
Forumowiczka
11-09-2014, 07:50:50

30 lat... Hari to ja cię dopiero teraz rozumiem. To faktycznie dużo zmienia. Ja jestem z generacji 40+ i w dodatku jestem kobietą, a też nie jest mi lekko z zaakceptowaniem, ze mnie to paskudztwo dopadło.
Życzę powodzenia. To co nam mówią lekarze, w większości się sprawdza, ale na szczęście nie w 100%. Organizm ma jednak zdolności samoleczenia, tylko trzeba być zdeterminowanym i mieć w to wiarę. Trzymam kciuki za twoje powodzenie.
Asia
Początkujący
11-09-2014, 10:10:42

Właśnie byłem u dr, Niesłuchowskiego i potwierdził że drążki mogę sobie ćwiczyć, nie powinny zaszkodzić, tam nie ma zwisów głowy w dół, basen także pomimo bólu jak to nazwał "przejściowego" a co ciekawe jogi zakazał głownie pozycji pochylonych :D
także dzięki wszystkim za odpowiedzi, będę sobie spokojnie, słuchając swego ciała ćwiczył :D
pzdr
Początkująca
11-09-2014, 14:27:10

Witam serdecznie (: w maju mialam operacje na szyjny, 25 września mam spotkanie w poradni rehabilitacyjnej ze skierowania od lekarza kotre dostalam przy wyjsciu ze szpitala. I tu moje pytanie pierwsze czy powinnam odczuwac jeszcze bol szczegolnie w lewym ramieniu( wczesniej mialam rwe barkowa lewostronna i minimalny niedowlad lewej ręki z zaburzeniami czucia. Teraz jak chodze, ide po schodach lub schodze po nich czy nawet siedze odczuwam bol w ramieniu jakby mnie bolało na polaczeniu ramienia i reki i boli mnie kciuk lewej reki:/ czy to jest normalne? :/ no i pytanie drugie moze sie ktos orientuje czy moge starac sie o stopien niepelnosprawnosci ? Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi :D
Spodylodeza przednia C5-C6, usuniecie dysku z zastosowaniem implantu typu Solis, L4/L5
Początkująca
11-09-2014, 15:37:27

Witam wszystkich -wczoraj minęło 4 tygodnie od operacji-kołnierz nadal nie jest moim przyjacielem choć bez niego boję się wykonać jednego ruchu....Niepokoi mnie nadal coraz bardziej wzmagający się ból prawego barku -pocieszam się że może to od kołnierza ale trochę wątpię bo zaobserwowałam że prawa ręka mi słabnie....Kontrola za 2 tygodnie
teraz jeszcze jedno pytanie z innej beczki-sąsiadka podpowiada mi żebym czym prędzej starała się o orzeczenie o niepełnosprawności a następnie jeżeli zostanie mi uznany żebym w swojej gminie złożyła o wniosek o zasiłek pielęgnacyjny - co wy na to czy rzeczywiście nam Szyjką coś takiego się należy-dodam że mam discektomie na dwóch poziomach z odbarczeniem i stabilizacją
Początkująca
11-09-2014, 17:31:58

Witam wszystkich serdecznie długo mnie tu nie było ale nic wesołego nie moge napisać kończy mi się zasiłek rehabilitacyjny operator mówi że jeszcze nie wskazane szukanie pracy -wspomina o przedłużeniu ale problem nie tylko czy ZUS uzna za stosowne dalsze "siedzenie w domu"ale też i w tym że wniosek złożę na dwa tygodnie przed końcem- taki mam termin u lekarza -dodatkowo w dalszym ciągu czuję ból szyi, ręki, drętwienie obu rąk ,problemy z dzwiganiem nawet czajnik z wodą mycie okien pozostały zawroty głowy szczególnie na wolnym powietrzu.A przecież operowana byłam w kwietniu w gardle dalej'góla'jakby zmniejszył mi się przełyk no i bark czyli wszystko po staremu co do nepełnosprawności mam umiarkowany na rok symbolami 10N,05R, 03L,wiem że nie dam rady w pracy jako sprzątaczka(brak wykształcenia).Poradzcie co można zrobić w takim wypadku myślałam o przekwalifikowaniu się mam za sobą 30 lat pracy a żadnej nadziei przed sobą.Czy w Zusie można się o cos takiego starać od czego zacząć.Mam tylko śrubę bo jak lekarz powiedział bał się cokolwiek więcej zrobić a operował z dyrektorem szpitala neurochirurgiem.Może ktoś też przez coś takiego przechodził i mi doradzi .Pozdrawiam
Początkująca
11-09-2014, 18:56:50

Treść zablokowana przez moderatora

Wtajemniczona
12-09-2014, 06:15:01

Kasia ja robię sobie inhalacje z tymianku, kupuje w sklepie spożywczym lub aptece, wrzucam do michy zalewam wrzątkiem, pochylam się i wdycha pod ręcznikiem, kilka razy dziennie, tymianek niesamowicie oczyszcza drogi oddechowe, zresztą robi się z niego syrop na kaszel. Kuracja bardzo tania i skuteczna, antybiotyki brałam ostatni raz po operacji. Naprawdę działa, oczyszcza też zatoki.
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Forumowicz
13-09-2014, 14:35:25

graziaaa66 2014-09-10 11:03:52
Witam.
Jestem tu nowa,szukam pomocy ,wiedzy ,porad .
Od ponad trzech lat ,nie licząc pobolewania karku sporadycznie ,borykam się z okropnym bólem szyi jej sztywnością, bólem głowy ramion,drętwienia rąk .Na początku tego roku trafiłam do lekarza rodzinnego który dał skierowanie na prześwietlenie,na rehabilitacje i do ortopedy.Oczywiście leki Melobax 15,Mydokalm****** 150mg.Trochę pomogło bo ostrego bólu nie miałam ponad dwa miesiące.O ortopedzie nie wspomnę ,to po prostu farsa:(patrząc na zdjęcie nie zalecił dalszego leczenia,(chcę zaznaczyć że w ciągu dwudziestu minut przyjął dwadzieścia dwie osoby ) RTG ODCINKA KRĘGOSŁUPA C (AP+BOK)
Wyrównanie lordozy szyjnej.Zmiany zwyrodnieniowe C4_C6.Teraz jestem w takim stanie że boli mnie cały kręgosłup,nigdy nie miałam prześwietlenia odcinka lędźwiowego,ale myślę że tam też nie jest za wesoło ,choć z tym bólem nauczyłam się żyć ,ale w żaden sposób nie daję sobie rady z szyją .Boli głowa to i boli żołądek i bierze na wymioty .Jestem z okolic Mławy ,Płocka ,Ciechanowa.Może znacie jakiegoś dobrego ortopedę,neurologa, który potraktuje pacjenta z należytym szacunkiem i pomoże w cierpieniu.Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
Witaj pisze w Imieniu Zosi która to obecnie nie może odpisać na naszym forum . Jednocześnie wszystkich pozdrawia.
w Ciechanowie w przychodni Eskulap przyjmuje pan dr Arkadiusz Wilk dobrze było by abyś do niego zgłosiła się z rezonansem magnetycznym Pozdrawiam
Zosiu Pozdrawiam i trzymam wirtualnie za łapkę
ks Janusz
Początkująca
13-09-2014, 15:01:30

bardzo dziękuję za zainteresowanie się moim postem .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: