Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
07-07-2014, 09:10:49

Anetko ja miałam już dwie...to zależy w co??? w staw? w okolicę nerwu? i z czego...ze sterydu? no i chyba najważniejsze po co?
Takie blokady to diagnozy jednocześnie i jeśli poda się steryd to szansa na ok 3 tyg. ulgi w bólu, ale tylko szansa. Pierwsza u mnie ( w staw międzykręgowy C4- C5) przyniosła ulgę w bólu szyi, kolejna piętro niżej niestety już tylko delikatne usunięcie bólu szyi...Bywa różnie...
Kochani ja też mam pytanie, jeśli ktoś z Was zna odpowiedź. Jeśli umowa mi wygasła w trakcie zwolnienia lekarskiego i chcę złożyć wniosek o świadczenie rehabilitacyjne, to czy zakład pracy wystawia jakieś zaświadczenie, które muszę dołączyć do wniosku o świadczenie rehabilitacyjne?
Pozdrawiam :)
Początkujący
07-07-2014, 11:19:51

Cześć,
od mojej discektomii (cage) c5-6-7 minęło już prawie 7 miesięcy.
Regularnie chodzę na rehabilitację i ćwiczę codziennie w domu, ale mam objawy, które mi nie kompletnie nie przechodzą, a wręcz się nasilają. To jest mrowienie całej prawej strony głowy i promieniowanie na oko. Poza tym cały czas mam bólowe ograniczenie odwracania głowy w prawą stronę. Czy ktoś z Was miał po discektomii podobne objawy i się ich pozbył? Jeśli tak, to jak długo i w jaki sposób?
Z góry dzięki.
Wtajemniczona
07-07-2014, 15:12:13

Treść zablokowana przez moderatora

gość
07-07-2014, 17:05:27

Pawik jeśli umowa wygasła zakład nic nie wystawia ,wypełniasz tylko Ty i lekarz.Byłam w podobnej sytuacji ,w lutym koniec umowy o pracę ,zwolnienie do sierpnia a potem zasiłek rehabilitacyjny
Forumowicz
08-07-2014, 05:29:54

Dzień dobry WSZYSTKIM CIERPIĄCYM przed i po czy w trakcie PERYSKOPKOM.Na wyspach najazd turystów,woda ciepła,a ja czuję się jak wieczny turysta.Pozdrawiam i życze dużo cierpliwości.No i malutkie zdjatko.......piotr.........
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
08-07-2014, 05:39:46

Witam :) Piotr i wzajemnie !! Miłego dnia Wszystkim
Początkująca
08-07-2014, 09:39:22

Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie... jak widać pojawiłam się tu po raz pierwszy . Jak większość z Was stanęłam przed decyzją o operacji c-5/c-6 w związku z niestabilnością oraz przepukliną na tym poziomie. Termin zabiegu wrzesień tego roku. Objawy jakich doświadczałam do tej pory sa typowe dla tego schorzenia... Zawroty głowy, zaburzenia równowagi, ból rąk przy najprostszych czynnosciach,bóle głowy, trudności z oddychaniem i przełykaniem ...ogólne osłabienie oraz uczucie omdlewania przy dłuzszym staniu.. Wszystko to sprawia,że czuję się niekomfortowo i strasznie utrudnia mi to codzienne funkcjonowanie. Nadmieniam,że większość lekarzy ...zwykle kierowała mnie do....psychiatry. Mam 42 lata ...dorastające dzieci...świetną pracę...a czuję się jak schorowana staruszka...
Czy jest ktoś po stabilizacji szyjnego...? Pozdrawiam.
gość
08-07-2014, 17:57:54

ilka dziękuję Ci :) to mamy identycznie z umową ;)
marlena tu 99% jest po stabilizacji szyi ;) czytaj, czytaj to na pewno pomoże.
Poza tym każdy z nas chyba był u 2-3 lekarzy w celu potwierdzenia konieczności operacji...Spora grupa także próbowała leczenia zachowawczego u dobrych terapeutów manualnych/osteopatów.
Sporo z nas to młodzi ludzie tak jak Ty, będzie dobrze :)
W jakim mieście operacja?
Pozdrawiam
Początkujący
08-07-2014, 19:35:25

Witam was gorąco
Dziś odebrałem RTG kręgosłupa szyjnego
"Na zdjęciu RTG kręgosłupa szyjnego stwierdza się początkowe zmiany zwyrodnieniowe w postaci pogrubiałych nerównych blaszek granicznych i osteofitów
Wysokość trzonów i szerokość szpar zachowana. Fizjologiczna lordoza zniesiona "
Pytanie do was kochani czy jest się czego bać? Siedziałem długo przy kompie pojawiły sie bóle bardzo silne potylicy i karku, mam 23 lata
Pozdrawiam
Początkująca
08-07-2014, 20:05:10

Pawik z tego co wyczytałam w wcześniejszych postach wnioskuję, że jesteś z Wrocka lub okolic oraz że korzystasz ze steopaty. Czy możesz podać jego adres i napisać coś więcej na jego temat. Szukam jakiegoś wyjścia dla siebie. Jestem po operacji na L5S1 i mam dolegliwości bólowe, które nie majã pokrycia w Mr oraz innych badaniach. Zapisana jestem do Poradni bólu, ale termin jeszcze odległy. Zaserwowałam sobie prywatnie blokady w kregoslup, ale nie pomogły. Jeśli mogę prosić o te info, będę wdzięczna.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: