Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
06-07-2014, 17:04:05

Stokrotko to przykre co piszesz-zapewne boli powinno przestac.A z sanatorium to bym zadzwonił i przedstawił swoją sprawe jak trzeba to bym dosłał coś z pogotowia na potwierdzenie no i przesunoł tak jak piszą dyskobolka i lidiabe.Pozdrawiam ze słonecznego Szczecina i parnego/brak mojego wiatru/no i peryskop do góry-trzymaj się ..piotr..
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
06-07-2014, 19:30:05

Witam wszystkich i proszę o poradę.U mojego taty stwierdzono dyskopatie odcinka C-5/C-6.Jutro będzie miał przeprowadzoną operację.Niepokoi mnie jednak objaw z którym się zmaga a mianowicie niedowład spastyczny nóg.Czy po zabiegu jest możliwość ,że się cofnie?Dziękuję za każdą odpowiedz.
Początkująca
06-07-2014, 21:05:08

Stokrotko,
znam ten ból, x lat temu spadłam z drabiny wprost na regał i na nim się zatrzymałam, kręgosłup poobijałam powyżej kości ogonowej, sporo czasu dochodziłam do siebie. A Ty piszesz o pęknięciu, dlatego wydaje mi się, że jeśli przekładasz sanatorium to doradzałabym o 3-4 miesiące. Musisz wziąć poprawkę nie tylko na podróż ale i na pobyt:chodzenie na zabiegi, gimnastykę. Może warto skonsultować z lekarzem?
Dyskobolko,
6000 km, za głowę się złapałam. Doradzam specjalne poduszki na drogę. Z drugiej strony zmieniając klimat, zapomnisz o chorobie. Powodzenia
Początkująca
07-07-2014, 06:20:25

Dzień dobry już z domku Jestem po operacji w kołnierzu i do tego ze zwariowaną głową. Wybudziłam się za szybko i wypinałam ze sprzętu po powrocie na salę po 2h poszłam do toalety - dostałam ochrzan za to ale naprawdę czułam się dobrze. Po 4 dniach czuje się wciąż obolała ale to normalne zaraz zrobię sobie zmianę opatrunku. Zalecenia to zakaz prowadzenia auta przez 1 m-ąc , 3 miesiące kołnierz po 4 miesiącach rehabilitacja no i za 3 tygodnie do kontroli ze zdjęciem rtg.
Mam zwolnienie do 02.08.14 pewnie z przedłużeniem skoro mam 3 - m-ce chodzić w kołnierzu.
Proszę o podpowiedź jaka jest dalsza procedura z ZUS-em mam czekać aż sami mnie wyślą i zrobią kontrolę - chodzi o sanatorium bo chętnie wyjadę na zabiegi czy mam załatwiać na własną rękę - jak tak to czy u ogólnego lekarza? A jeszcze w kwestii rehabilitacji czy to też przez ogólnego lekarza ze skierowaniem czy czekam na kontrolę u neurochirurga i on mi wystawi. Pozdrawiam was póki co w lekkim bólu.
Forumowicz
07-07-2014, 07:55:24

Newyork gratuluję jesteś po ,a teraz powoli.Co do wyjazdu do sanatorium powinien wypełnić prowadzący po zakończeniu leczenia jak to obejdziesz to tak jak ja zrobiłem ale komisja zus z prewencji mnie nie wysłała bo było za wcześnie i musiałem czekać.Pojechałem w kwietniu 2013r,a w maju do pracy.Bardzo chciałem się rechabilitować na szczęście mój operator gasił moje zapędy przypominając o czasie gojenia ale też na forum otrzymałem wsparcie.Sanatorium w normalnym trybie wypełnia lekarz rodzinny no i czekasz długo.Z prewencji zus to ekspres....piotr.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
07-07-2014, 07:55:30

Newyork gratuluję jesteś po ,a teraz powoli.Co do wyjazdu do sanatorium powinien wypełnić prowadzący po zakończeniu leczenia jak to obejdziesz to tak jak ja zrobiłem ale komisja zus z prewencji mnie nie wysłała bo było za wcześnie i musiałem czekać.Pojechałem w kwietniu 2013r,a w maju do pracy.Bardzo chciałem się rechabilitować na szczęście mój operator gasił moje zapędy przypominając o czasie gojenia ale też na forum otrzymałem wsparcie.Sanatorium w normalnym trybie wypełnia lekarz rodzinny no i czekasz długo.Z prewencji zus to ekspres....piotr.....
Forumowicz
07-07-2014, 07:58:39

Coś nadgorliwie przycisnolem dwa razy.Ale co najważniejsze to- PO ZAKOŃCZENIU LECZENIA.......
Początkująca
07-07-2014, 08:13:30

Witam,
Miał ktoś z Was wstrzykiwaną blokadę ?? Będę mieć przy kolejnej wizycie kontrolnej !!
gość
07-07-2014, 08:39:08

Newyork widzisz ze nie taki diabel straszny... Nie pomoge z formalnosciami ale dzielnie Cie wspieram pooperacyjnie...Kazdego dnia bedzie lepiej...trzymaj sie polamancu szyjkowy i nie dawaj sie ! Usciski
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.
gość
07-07-2014, 08:44:18

Cholercia zapomnialam Ci powiedziec Newyork ze najwazniejsze to cwiczyc paluszek wskazujacy... dotyczy rodziny i wszystkich innych blisko Ciebie....bo teraz pracujesz paluszkiem....oby nie zdretwial!!!!
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: