Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
29-06-2014, 21:09:06

rupafin 2014-06-29 23:06:58
Witajcie
Dawno mnie nie było, ale wróciłam po 3 miesiącach do pracy i jakoś czas tak ucieka. Od 9-tego zaczynam urlop (ale się napracowałam ).
Newyork@ wcale nie każdy męczy się do końca życia. Trzeba na siebie uważać i kochać swoją szyjkę bardziej niż inne części ciała , ale musisz wierzyć, że będzie lepiej.
Ja korzystam jeszcze z rehabilitacji ale już nie tak intensywnie i w zasadzie podtrzymująco i wzmacniająco. Chodzę na basen (jeszcze bez żabki, ale kraul i grzebiet jest ok) i na siłownię (tylko ćwiczenia zlecone przez fizjo). Nie biegam, ale staram się wieczorem szybkim marszem 20-30 minut zagospodarować zwracająć uwage na właściwe ustawienie całego kręgosłupa (tu cenny jest instruktarz dobrego fizjo). W środę ide na kontrolę do operatora (nadal kazał przychodzić co miesiąc) ale myślę, że wszystko ok .
Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki zwłaszcza za tych przed
Ach no i blizny prawie nie widać
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Wtajemniczona
29-06-2014, 21:11:51

Ale się rozpędziłam zanim dodał sie post kliknęłam 3 razy
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
30-06-2014, 07:12:30

Witam wszystkie szyjki.
Mało ostatnio uczestniczę w forum, bo sporo rzeczy się działo i jakoś nie mogłam zebrać sił do pisania.
Niestety na początku czerwca stało się nieuchronne (nie zdarzył się cud) i teraz muszę pogodzić się ze śmiercią kolejnej bliskiej mi osoby
Dwa tygodnie temu nastał u mnie czas kontroli:
- najpierw ZUS - zasadność zwolnienia: P. doktor stwierdziła , że jak najbardziej tak i uważa, że nie powinnam jeszcze wracać do pracy (planowałam od 1 lipca - 5 m-cy po) a udać się pod koniec okresu zasiłkowego na rehabilitację. Jak powiedziałam, że to nie taka prosta sprawa, bo terminy itp. to tylko pokiwała głową" no tak". Ale jak się okazało na jej wniosek zostałam wezwana na kolejna komisję i ZUS wysłał mnie w trybie pilnym do sanatorium. Turnus w Iwoniczu ośrodek "Wisła" od 1 lipca.
I tak zaliczyłam 2 komisje w ZUS. A była jeszcze jedna tym razem w Starostwie dotycząca orzeczenia niepełnosprawności. Właśnie godzinę temu odebrałam orzeczenie : stopień umiarkowany na 2 lata. To tyle nowin ode mnie. Pozdrawiam wszystkich i życzę samych dobrych dni: bez bólu, trosk itp.
1 luty 2014 - operacja C5/6 i C6/7 Implanty Peek Rabea
Początkująca
30-06-2014, 12:02:45

W rezonansie magnetycznym mam napisane "W trzonie VC5 obecne jest ognisko o średnicy 4 mm,sugerujace naczyniak kręgu".Mam dolegliwości chociaż od operacji minęło już 9 miesięcy.Czy taki naczyniak może być przyczyną moich dolegliwości.Proszę o Waszą opinię.Pozdrawiam.
Forumowicz
02-07-2014, 06:32:24

Dzień dobry WSZYSTKIM PERYSKOPKOM.Na wyspie dużo turystów dużo slońca i dużo chmur-jak w kalejdoskopie no i deszczu.Za tydzien do lekarza po skierowanie na rechabilitacje-myśle ,że da rade na marzec 2015.A jeszcze mam zaplanowaną na X-XI-2014.dzisiaj ide odebrac legitymacje osoby niepełnosprawnej stopnia lekkiego.WIELKOS74 to pogratulować takiego zalatwienia sprawy,a przedewszystkim sanatorium...ŚRUBKI zobacz w internecie temat Centrum Gamma-dotyczy bezinwazyjnych zabiegow.Moja znajoma się zakwalifikowala bo miala podobne schorzenie i po zabiegu pracuje i ma sie dobrze-bez żadnych cięć......no i zdjatko...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
03-07-2014, 05:56:52

witajcie połamańce jak mówi piotr, dawno mnie nie było, ale żyję pracuję i jakoś leci. Ale się namęczyłam żeby odnaleźć nasze forum, tak wszystko zmienili ze z 5 min mi to zajęło. W sierpniu jadę nareszcie do sanatorium, w okolice Piotra, konkretnie do Kamienia Pomorskiego. Już się naczytałam że to wczesny gierek, ale zabiegi sobie chwalą - chociaż tyle. Nie wiem tylko czy dam rade dojechać z bagażem, bo rączki strasznie słabe mam po operacji, sama nie okręcę butelki z wodą, ciekawe czy można bagaż wysłać kurierem na adres sanatorium? a ze sobą do PKP wziąć tylko maleńką torebkę z kosmetykami? Piotrze dostałeś lekki stopień, na jakiś określony czas czy dożywotnio, robisz sobie kartę parkingową czy ci nie potrzebna. Pozdrawiam wszystkich przed i po
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Forumowicz
03-07-2014, 07:16:00

Dobry dzionek WSZYSTKIM.Stokrotko niepełnosprawność dostałem do czerwca 2016,a karty zołza mi niedała bo nie było przesłanek.Myślę ,że można tak wysłać bagarz ale zapewne po uzgodnieniu z sanatorium.To dobre z tym sanatorium zabiegi no i święty spokuj tak bardzo nam potrzebny by zająć się zdrowiem.Pozdrawiam ze Szczecina .....piotr......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
03-07-2014, 07:22:31

To raz jeszcze piszę newyork-daj na luz strach to norma,ale jak czytałaś wstecz nasze wypowiedzi to wpisz w przeglądarkę nazwisko Łątka -jest współałtorem artykułu dlaczego się niebać operacji kręgosłupa....To bardzo ciekawy materiał mi pomógł ... pozdrawiam... i dużo spokoju życze..piotr..
Początkująca
03-07-2014, 20:46:17

Dawno nie pisałam ale Was podczytuję, Dzisiaj osiągnęłam dno w leczeniu i już nie mam ochoty się odbijać! Od lutego czekałam na dzisiejszą wizytę u neurologa,pan z przerażeniem obejrzał moje wypisy pooperacyjne, popatrzył na rtg piersiowego i powiedział: jest źle. Zbyt szybko sypie się niżej, za szybko po naprawie szyi.
Rehabilitacja, najlepiej w odciążeniu a najlepiej pływamy na grzbietku-tylko ja panicznie boję się wody!!!-albo gimnastyka w basenie. Ciach skierowanko na zabiegi, skierowanko do poradni leczenia bólu i papier do rodzinnego,że .....nie potrzebuję leczenia u neurologa!!!
Na prośbę o wniosek na wyjazdową rehabilitację odpowiedź:nie widzi potrzeby ale jak pani bardzo chce to wypisze ogólny.Wiadomo,że nie może.Zapytał czy pracuję?:odp. nie a pan to dobrze bo pani nie powinna pracować.
Ludzie jak Wy załatwiacie te wyjazdowe rehabilitacje? Przez 10 lat leczenia byłam trzeci raz u neurologa,mam jeszcze w odwecie skierowanie do ortopedy ale bolący bark więc o kręgosłupie nie pogada ze mną a i na ten rok nie ma już terminów,
Poddaję się, nie mam już nerwów zawracać głowy lekarzom, przecież mnie boli tylko kręgosłup
Vika
gość
04-07-2014, 04:18:26

Czesc Szyjkowe robaczki
Dawno nie pisalam / praca,dom,obowiazki/ ale dzis przeczytalam zalegle wpisy
Wiekos74 szczesciaro jak to pisali serdeczne pozdrowienia
Piotr19 dzielnie nam tu poprawiasz humor pieknymi fotkami
Malgosia14... ja tez nie mialam ani 1 dnia rehabilitacji/ mialysmy dokladnie w tym samym czasie operacje +/_ 1 dzien/ ale ja naprawde czuje sie dobrze
Newyork trzymam kciuki za operacje/ pisalas 4.07- to dzis/ bedzie wszystko dobrze ja jestem tego najlepszym przykladem i zapewniam Cie ze nie wszyscy maja problemy po. Po 2 miesiacach wrocilam do pracy, po 5 dniach jezdzilam samochodem a dzien po operacji ,,ustawialam ,, moich chlopcow telefonicznie ze szpitala......
Vika45 a Tobie kochana wiecej cierpliwosci zycze i nie dawaj sie....Badz twarda nie mietka
Ja chwilowo walcze z innym problemem czyli z cholesterolem...jak zawsze cos przypelznie zeby nie bylo nudno.....ale dalam rade z szyjka to i z tym cholerstwem dam rade.
Trzymajcie sie wszyscy cieplutko i Nie poddawac sie!!!!!!
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: