Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
09-04-2014, 06:07:33

Teraz już wiecie dlaczego pytam o PZU... Co mi po serii 10 zabiegów z NFZ i wypad... Nawet rehabilitacja ZUS mnie srednio przekonuje, bo w moim wypadku nie bedzie to sanatorium a zaklad rehabilitacji stacjonarny...
Wolę zapłacić rehabilitantowi, który wie, co może robić, niż takiemu, który się uczy, choć jest młody i zdolny :)
Forumowicz
09-04-2014, 06:22:45

Witam wszystkie PERYSKOPKI wlasnie wróciłem z pracy -Tomwro ,Wielkosia tobie odpowiedziała dokladnie-jezeli był to wypadek w pracy.Ja za operacje przytulilem 2000pln a miałem ubezp na 4000pln ale nalezalo mi sie 50%.A za rechabilitacje to totalna ściema.Trzeba spelnic konkretne warunki.......Wielkosia przykro mi .....za to że jestesmy bezsilni.......piotr....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkujący
09-04-2014, 06:30:48

No to jest gdybanie...
Widocznie ubezpieczenie nie jest rowne ubezpieczeniu. Jesli wypadek na pijackiej imprezie - zlamanie nosa - jest rowniznaczne z tym, ze doszlo do niego w miejscu pracy... :)
Początkująca
09-04-2014, 07:00:06

cześć wszystkim

Ktoś zna dobrego neurochirurga w Koszalinie? Mam skierowanie na NFZ ale podobno na 2015 zapisy. Szukam prywatnie.
Zaczęłam zabiegi dd, jonoforeza, jakiś masaż elektryczny ale jakby walec mnie po tym przejechał, podobno tak ma być, że potem będzie lepiej...
mam ucisk na worek oponowy i tak się zastanawiam...
Pozdrawiam
Początkująca
09-04-2014, 07:44:28

tomwro 2014-04-09 08:30:48 No to jest gdybanie...
Widocznie ubezpieczenie nie jest równe ubezpieczeniu. Jeśli wypadek na pijackiej imprezie - zlamanie nosa - jest rowniznaczne z tym, ze doszlo do niego w miejscu pracy... :)
Witam was wszystkich w niestety pochmurny wtorek - choć z drugiej strony pogoda pasuje do mojego nastroju.
Tomku. Podstawowa wersja ubezpieczenia dotyczy wypłaty związanej wyłącznie z wypadkami w pracy.
W przypadku dodatkowych rozszerzonych ubezpieczeń niestety PZU czy też inny dobroczyńca "łaskawie" uwzględnia wypłaty z tytułu skutków chorób o których pisałam wcześniej oraz nieszczęśliwych wypadków nie zależnie gdzie miały miejsce. Nawet na imprezie - choć b.częstym warunkiem wypłaty świadczenia jest, że osoba poszkodowana nie może być pod wpływem alkoholu (w dokumentacji medycznej nie może być o tym słowa).
Sporo osób ma kłopoty z kręgosłupem właśnie po wypadkach i mogą się starać o wypłatę za uszczerbek na zdrowiu.
Może nieliczni z nas mają wersję ful wypas....
Piotr... dziękuję.....
1 luty 2014 - operacja C5/6 i C6/7 Implanty Peek Rabea
Wtajemniczona
09-04-2014, 08:05:01

Kasiu
to dokładnie tak jakbyś o mnie pisała,nawet z tą gulą.
Ciekawe jaką przyczynę u Ciebie wynajdą.
U mnie Hashimoto:)
Pozdrawiam
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
09-04-2014, 08:32:27

witam.co robilyscie z nicia wewnetrzna ktora wystawala.u mnie tez tak jest.wiem ze pisalyscie i tym juz.czy moge z tym czekac do wizyty po swietach?pozdrawiam.
Wtajemniczona
09-04-2014, 08:50:16

Małgosiu nie mam pojęcia, ale może ktoś inny Ci odpowie.
Ja chciałabym jeszcze dopytać: czy ktoś próbował terapi powięziowej po operacji i jakie efekty były. I czy ktoś próbował rehabilitacji metodą Vojty?
Kasia
Wtajemniczona
09-04-2014, 09:01:22

Małgosia ja miałam tzw szwy rozpuszczalne, które przez ok. 6 tygodni ze mnie wyraziły. Psikałam to octeniseptem i wyciągałam
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkujący
09-04-2014, 09:04:18

Z tą gulą to faktycznie chyba problemów mają więcej kobiety. Mi ta gula zanikła jakiś tydzień po operacji. Od tego momentu bez problemów.
Mam do Was inne pytanie. Głównie do tych, którzy już wrócili do pracy :)
Mi minie mi 4 miesiące od operacji. Generalnie jestem pod okiem rehabilitanta, ale wiadomo, że niewiele może w obecnej sytuacji zrobić. Czy - Waszym zdaniem - powrót do pracy i równoległa rehabilitacja jest ok? Dodam, że praca przy komputerze :) Ale jestem sam sobie sterem (kierownik działu).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: