Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
14-10-2013, 17:49:27

basiax 2013-10-11 20:49:38
Zosia i Wiesia polecały mi: dr. Arkadiusza Wilka, który je operował, sama się do niego wybieram 5.11, przyjmuje na Fieldorfa tel. 22 671 06 06.
Jeszcze jest b.znany prof.Podgórski, podobno mało rozmowny, ale wielki fachowiec, przyjmuje w Elesthetic Clinic ul. Dereniowa 2/3, tel. 600 333 660
pozdrawiam, Basia
Do dr Wilka można próbować jeszcze tu:
http://www.plw.pl/kontakt.html
Nie znam terminów, trzeba dzwonić
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
gość
14-10-2013, 17:54:02

Dzięki bardzo za pomoc,skorzystam !
gość
14-10-2013, 18:01:40

No i rezonans zrobiony, czy wszędzie na opis trzeba czekać do trzech tygodni ? Wy też tak czekaliście ? Pozdrawiam wszystkich :)
gość
14-10-2013, 18:04:09

Ja czekałam tydzień..
Wtajemniczona
14-10-2013, 19:55:20

Cześć wszystkim,
Lidiabe, mi pwiedziano,że dwa tygodnie, ale należy dzwonić wcześniej. też miałam dzis badanie MRI. wpadłam na chytry pomysł o poszłam do lekarza, który mnie kierował, na oddział. pomyślałam, że może coś będzie wiedział wcześniej.był, oddział miał ostry dyżur. i dokonał cudu, bo okazało się, że ma już do mojego MRI dostęp.jest kiepsko z szyją :( lek.poświęcił mi prawie pół godziny. obejrzał wynik. i spytał,czemu chce walczyć, że to jest do zrobienia na już. na szczęście nie ma mielopatii:):):) ja chciałabym na wakacje. powiedział,że jak już nie będę wytrzymywała z bólu i innych to mam się zgłosić to zrobimy operację. i że niektóre moje objawy sa niepokojące (to wiedziałam bez badania). super lekarz. nie myślałam,że tacy jeszcze chodzą nogami po ziemi ;)
nie wiem,czy dotrzymam do tych wakacji, bo jest coraz gorzej.ale nie ma zagrożenia paraliżem :) jakoś tak mnie optymistycznie nastroił. i powiedział,że po miesiącu moge wrócić do pracy :)
więc na razie prowadzę baaaardzo oszczędzający tryb życia. i niosę oświaty kaganek
czytam Was codziennie, z pisaniem gorzej.
lidiabe zadzwoń może wcześniej i spytaj.
Boże, jak to wkurza! człowiek musi prosić o swoje.
życze wszystkim nocy bez bólu ;)
gość
14-10-2013, 20:07:32

Badanie robiłam Gorzowie Wlkp. to jest 50 km od miejsca zamieszkania, jezdziłam sama,(mąż pracuje na wyjeżdzie) chociaz jest mi coraz trudniej prowadzić samochód, zostawiłam kopertę i pieniądze żeby mi wynik odesłali, tylko boję się czy przyjdzie przed zaklepaną wizytą u neurochirurga :( Cieszę się że nie masz jeszcze mielopatii, myslę że wytrzymasz, mi doktor powiedział że mam ucisk na rdzeń, ale czy to już mielopatia ? Gdyby nie strach to też bym się tak nie spieszyła, nie wzięłam skierowania w lipcu to teraz będę czekać, chciał operować na podstawie badania sprzed dwóch lat, teraz pojadę z nowym. Wiec skoro ja pracowałam jeszce dwa lata to Ty napewno dotrwasz do wakacji, jednak zorientuj się czy można tak sobie zarezerwować konkretny termin, bo moga narzucić swój. Pozdrawiam.
Wtajemniczona
14-10-2013, 20:38:19

ja miałam prawie 5 lat temu ucisk na rdzeń. i inne takie.i rehabilitowałam. i chodziłam.prawie wszystko robiłam. teraz od końca czerwca jest gorzej i nic nie pomaga.
mielopatia wygląda jak białe plamki.ja mam podobno szeroki kanał,więc jest jeszcze troszeńkę miejsca z jednej strony. b worek oponowy to mam juz dawno uciśnięty.
dręcz ich telefonami. strach nie jest dobrym doradcą. spokojnie. odpoczywaj dużo. powoli. nie dzwigaj, nie spiesz się, nie obracaj głową. ja wystawiłam auto d sprzedania. szkoda, b ma mały przebieg. ale tak nie ma wspomagania, więc na ten czas nie jest wskazane. wygodne buty i do przodu :)
Początkująca
14-10-2013, 21:02:30

Nonos tak ,tak czekam z rehabilitacją do wiosny, ale mój neurochirurg ogólnie bardzo luźne podejście i już mi wypisał skierowanie na rehabilitacje ,przeszłam państwowo w 2 miesiące po operacji na szczęście był to nowo otwarty gabinet z rehabilitantem po studiach i uczącym się w kierunku osteopatii ,miałam masaże, laser i pole magnetyczne ale na miejsca obok implantu. Na dzień dzisiejszy nie poszłabym na tą rehabilitację , uważam ,że to za wcześnie było. cóż teraz nie ma co się zastanawiać.
Dziś obdzwoniłam wszystkie miejsca w Trójmieście i okolicy alby zapisać się na rezonans, część wykorzystała limit ,cześć każe się dowiadywać pod koniec roku na przyszły, a z tych co miały terminy to najwcześniejszy CZERWIEC 2014r.Załąmać się można ,zostały mi jeszcze dwa miejsca ,ale nie mam złudzeń ,że nie zrobię rezonansu na NFZ.
Miałąm ucisk na rdzeń. Nie miałam bóli tylko ucisk na szyję dość męczący i znaczny po całym dniu i drętwienia rąk, od czasu do czasu "prądy" przez całe ciało, które powodowały ,że ręce i nogi robiły się "nie swoje" chyba bez czucia na moment pozostawały ,nie umiem do dziś określić pewnych neurologicznych cudów, których doświadczałam :)
Jutro mam się zjawić w przychodni u mojego operatora na pogawędkę ,a jeżeli nie będzie miał czasu to umówię się prywatnie, zobaczymy co powie,
operacja 10.07.13 stabilizacja międzytrzonowa c6/7
Początkująca
14-10-2013, 21:18:10

...
operacja 10.07.13 stabilizacja międzytrzonowa c6/7
gość
15-10-2013, 08:38:53

Witaj Spine!Zapisałam się do dr.Wilkana 19 listopada.Ty będziesz wcześniej jak możesz daj mi znać po wizycie ,czy jesteś zadowolona,może coś Ci się nie podobało.Nie mam pojęcia jak to działa czy doktor od razu daje skierowanie na operację?Odezwij się do mnie.Dzięki za wszystko i pozdrawiamI

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: