Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-10-2013, 14:57:46

Pewne dolegliwości potęgują się w naszej głowie. Pamiętam jak byłam po operacji tarczycy. Przez dłuższy czas czułam jak mnie wszystko ciągnie, a klatka piersiowa podskakiwała mi przy każdym połykanym kęsie.Bałam się jeść, pić i oddychać. Myślałam o tym całe dnie i noce, co jest nie tak. Trwało to na tyle długo że się do tego przyzwyczaiłam, przestałam nasłuchiwać. I nagle zaskoczyłam że czegoś mi brakuje, przeszło kiedy przestałam o tym myśleć.Trzeba pewne rzeczy wyprzeć z umysłu a wszystko minie :) I dać czas czasowi, jak to ktoś trafnie tu kiedyś powiedział. Będzie dobrze !
Wtajemniczona
11-10-2013, 17:20:02

Dawno nie pisałam ale trochę spraw było. Dobrze się też czułam to sprawy codzienne były na pierwszym planie. Tylko przejrzałam zaległości dużo nowych osób i ten sam problem operacja czy rehabilitacja. Ja jak czuję się w miarę dobrze o operacji nie myślę , ale jak od 3 dni ręka pobolewa mimo oszczędnego trybu życia to się zastanawiam .Chociaż operacja to ostateczność Może ten okres jesienny daje trochę znać i tak aż do wiosny.
Złożyłam wniosek do ZUS w ramach prewencji i czekam na komisję . mam nadzieje że przyznają mi sanatorium to znowu trochę się podleczę. Pozdrawiam Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis
Wtajemniczona
11-10-2013, 18:49:38

ilka23 2013-10-11 13:28:26 Witajcie!Może ktoś był u drBarańskiego z Konstancina ,lub zna opinię o nim.Polecono mi go ponoć dobrze operuje szyjny kręgosłup.
jestem z woj.mazowieckiego może ktoś mi poleci dobrego neurochirurga,neurolog powiedział mi dziś ,że muszę szybo działać bo operacja jest konieczna i to szybko.Pozdrawiam i proszę o odpowiedż!
Zosia i Wiesia polecały mi: dr. Arkadiusza Wilka, który je operował, sama się do niego wybieram 5.11, przyjmuje na Fieldorfa tel. 22 671 06 06.
Jeszcze jest b.znany prof.Podgórski, podobno mało rozmowny, ale wielki fachowiec, przyjmuje w Elesthetic Clinic ul. Dereniowa 2/3, tel. 600 333 660
pozdrawiam, Basia
Początkująca
11-10-2013, 20:52:36

Witam, po wizycie u neurologa mam Rezonans ,żeby sprawdzić cóż tam się dzieje po operacji, więcej w sumie się nie dowiedziałam bo lekarz ten ani nie operował, ani nic z wypisu nie można było wywnioskować, także kazał się kontaktować z neurochirurgiem ,wiadomo ze on mi powie coś więcej o dolegliwościach. Wiem już ,ze mój neurochirurg przyjmuje też prywatnie ,wiec po weekendzie będę działać
Padło wcześniej pytanie o krtań jeżeli tchawica jest wąska to niestety krtań może być długo podrażniona, moja mama tak ma i zawsze po operacji ma długo chrypkę i ją boli, jak przełykasz to czujesz zrosty po bliźnie od cięcia i taką gulę niekiedy się odczuwa ,to od cięcia ,szwy rozpuszczalne ,opuchlizna zapewne itp
Początkująca
11-10-2013, 21:03:07

Rehabilitacja... hmmm... dla nas "szyjek" nie jest łatwo znaleźć dobrą. Ja jestem póki co na początku drogi poszukiwań i przetestowałam dopiero jedno miejsce (wygooglaj "Mały Dom Ulgi w Bólu" - osteopatia, McKenzi). Ja po 3 wizytach czuję się lepiej.
Powodzenia:) A jak będziesz miała jakieś dobre i sprawdzone namiary w Trójmieście, to podziel się:)
Nonos czy to ten Mały Dom Ulgi Tomasz Lewandowski ?
operacja 10.07.13 stabilizacja międzytrzonowa c6/7
Początkująca
12-10-2013, 06:26:10

Witajcie
Dziękuję za odzew...
Piotr19- to dzięki takim osobom jak Ty oraz wielu innym na tym forum ma się pozytywne nastawienie i wiarę w lepsze jutro... i w miarę normalne życie .
anaku- też tak myślę i mam nadzieję, że wszystko minie
anianit- widzę, że operację miałyśmy w odstępie 4 dni,także nasze dochodzenie do sprawności pewnie b edzie podobne, chociaż każdy z nas ma inny organizm ...ale wierzę że już jutro będzie lepiej i tak każdego dnia ... byle do przodu chociaż 1 mm nigdy w tył 1 cm .
Jeśli sie dobrze dokopałam na forum , to Zosia napisała...trzeba czasowi dać czas... i to swięta prawda...czekam i wierze i życzę tego wszystkim ,,świeżynkom po''
Życzę miłego, ciepłego i udanego weekendu kochani ...
Dziękuję że JESTEŚCIE...
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Forumowiczka
12-10-2013, 07:59:05

lepsze jutro będzie :)
Pisałam wam, ze po operacjach nie zawsze jest od razu tak różowo, czasem też nigdy nie jest całkiem idealnie. To nie są zabiegi kosmetyczne ale poważne interwencje i ich celem jest ochrona rdzenia albo umierającego nerwu - niestety po tej interwencji u niektórych osób ( i to jest raczej większość) pozostają jakieś dolegliwości bólowe, chociaż mało nasilone.
Zrosty w powięziach, blizny na chorym nerwie, inne ułożenie kręgosłupa - to wszystko może powodować jakieś dziwne odczucia.
Poza tym u mnie przez 5 tygodni PO operacji dolegliwości się NASILAŁY - prawdopodobnie zareagowałam na implant jakimś lokalnym obrzękiem, a może tak długo się po prostu u mnie tamte okolice goiły i wciąż był lekki stan zapalny.
Potem już się poprawiało.
Pozostała mi wrażliwość na zmiany pogody i na przeciążenia rąk.
Oczywiście są i tacy szczęściarze jak nasz Piotr (pozdrowienia Piotr :) ) którym od razu po operacji wszystko przeszło i jest teraz super, ale Piotr też bardzo mądrze o siebie dba. Nie wszyscy szanują prace neurochirurga.
A jeżeli dolegliwości przy przełykaniu będą się nasilać to musicie się jednak skonsultować z lekarzem szybciej, bo bardzo rzadko (naprawdę rzadko - nie panikujcie, że to napisałam) ale zdarza się że po operacji wytwarza się tam ropień.
Myślę, że po prostu dochodzicie do zdrowia powoli i trzeba trochę cierpliwości. Te 5 - 6 tygodni to naprawdę minimalny czas.
trzymam kciuki
Asia
Początkująca
12-10-2013, 08:03:58

Ja jestem z Gdańska i miałam cztery zabiegi w Akademii. Z panem Klocem miałam już przykre spotkanie przed zabiegiem więc z jego osoby zrezygnowałam. Na priv służę wiedzą. A neurolog Danecki to dla mnie cudo lekarz. on oczywiście prywatnie,oglądał mój pierwszy rezonans i wprowadzał mnie w świat dyskopatii. Rehabilitacja to masakra-ja ją już olałam bo błaganie o nią mnie upokarza a dostanie miejsca graniczy z cudem. Kiedyś było fajnie w medycynie sportowej....
Vika
Początkująca
12-10-2013, 08:52:07

Asiu- dziękuję za obszerną wypowiedz... z pewnoscią masz 100% racji... serdecznie pozdrawiam Becia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Początkująca
12-10-2013, 12:53:10

Asiu obyś miała rację, mam nadzieję że w moim przypadku taak jest ,jednak boli mnie cały czas, w nocy gdy się przekładam ,dziś cały dzień czuję kłucie, gorąco miedzy barkiem ,karkiem a tym miejscem dziej najprawdopodobniej jest implant, Zaczęło się w środę, rano leząc na plecach zbyt gwałtownie szarpnęłam ręką do budzika i poczułam przeszywający ból, sztywność szyi ,ból przy poruszaniu szyją i ręką. Trzymało mnie dwa dni teraz jest lżej ale czuje cały czas tam albo pieczenie ,albo ucisk i ból nie jest ogromny ale do wytrzymania. Od czasu do czasu tez mi ręka drętwieje dziś ,ale to może od pogody, martwię się strasznie czy to implant się przesunął... Kręgi oprócz tego zoperowanego według MRI przed operacją były w normie, wiec raczej to implant, co nie wróży za dobrze, zaznaczam ,że nigdy nie miałam takich bóli z tej strony przed operacją, wiec też dziwne. Może to tylko naruszenie czegoś tam choć nie mam pojęcia czy to w ogóle możliwe... Straszne jest to życie w strachu, choć gdybym odpowiednio wcześniej zajrzała na to forum i poczytała co nie co , to bym dziś była w dobrej formie. Ostatnio pofolgowałam z ruszaniem głową na boki i poczułam mocne pieczenie i od tego się w sumie zaczęło pieczenie powracało ,potem ból i tak od 2 tygodni się źle czuje ,a było wręcz idealnie. Jeżeli coś przez głupotę narobiłam to sobie nie wybaczę tego braku rozsądku...Ania
operacja 10.07.13 stabilizacja międzytrzonowa c6/7

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: