Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
12-10-2013, 13:00:52

vika45 2013-10-12 10:03:58 Ja jestem z Gdańska i miałam cztery zabiegi w Akademii. Z panem Klocem miałam już przykre spotkanie przed zabiegiem więc z jego osoby zrezygnowałam. Na priv służę wiedzą. A neurolog Danecki to dla mnie cudo lekarz. on oczywiście prywatnie,oglądał mój pierwszy rezonans i wprowadzał mnie w świat dyskopatii. Rehabilitacja to masakra-ja ją już olałam bo błaganie o nią mnie upokarza a dostanie miejsca graniczy z cudem. Kiedyś było fajnie w medycynie sportowej....
Też jestem z Trójmiasta, mnie operowali w PCT, to dawny kolejowy ,teraz wojewódzki ,w sumie nie rozumiem tych zawiłości ponieważ z Pomorzem od 10 lat dopiero jestem związana.
Które odcinki miałaś operowane ? Mój neurolog kierując mnie do neurochirurga powiedział , że najlepiej omijać Akademię ponieważ miał klientkę które miała re -operacje aż 3 razy, choć ja uważam ,że w każdym miejscu i u każdego neurologa może pójść coś nie tak ,takie życie po prostu
operacja 10.07.13 stabilizacja międzytrzonowa c6/7
gość
12-10-2013, 13:15:45

anaku, myślę że te wszystkie objawy które tu opisałaś powinnaś powiedzieć swojemu operatorowi, moze zrobił się jakiś stan zapalny i potrzebna jest jakaś szybka pomoc farmakologiczna, my na forum mozemy Cie pocieszać i głaskać ale poradę dostaniesz u żródła. Puki tego nie zrobisz będziesz się denerwować, a po co ? Jeśli masz numer do dr to zadzwoń, ja bym bynajmniej tak zrobiła, bedziesz spokojniejsza, trzymam kciuki.
Forumowicz
12-10-2013, 14:58:17

Cześć wam WSZYSCY boleśni przed i po. Peryskop do góry
bo w dół sie nic nie widzi.Pozdrawiam WAS ze słonecznej wyspy słonce świeci i jest pięknie czyż nie tak drdzy.....DYS
KOPACI.Dziękuje za pozdrowienia i miłe słowo BURACZEK i BECIA.To tak jak plaster miodu choć szybko się kończy jest wyborny i smaczny.....mniam.....Niech moc będzie z wami......Anaku gdyby każdy sobie nie wybaczył braku rozsądku to przynajmniej połowa narodu była by obrażona na siebie .To nic nie da i nic nie zmieni to wiem z autopsji.Rozsadek rozsądkiem ,a nasza głupota to szażująca kawaleria-tylko jak ją dogonić i to na piechotę....
....pozytywnego brania życia...piotr....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
12-10-2013, 15:51:26

Witajcie kochane szyjki
Dawno nie zaglądałam na forum. Od wakacji stale pracuję nad sobą i próbuję powrócić do sprawności. Małymi kroczkami idzie ciągle do przodu i oby tak dalej. W sierpniu byłam na rehabilitacji w 23 wszur w Lądku Zdrój. Dużo mi pobyt tam pomógł. Po powrocie dostałam pozytywnego kopa i nadal rehabilitowałam się już w mojej miejscowości ambulatoryjnie. Od września musiałam wrócić do pracy i nie był to łatwy powrót, bo nie byłam jeszcze w pełni sił. Postanowiłam więc zrobić sobie krótką przerwę i pojechałam prywatnie do 21 wszur Do Buska Zdroju. Właśnie dzisiaj skończyłam turnus. Jestem bardzo zadowolona. Wprawdzie przede mną dalsza rehabilitacja, ale są kolejne efekty. Jak się okazało miałam spore zaniki mięśni, niedowład lewej ręki i reszta kręgosłupa (oprócz szyjki) również w nieciekawym stanie. Wreszcie ktoś zechciał się zająć moim piszczącym uchem. Mój lekarz prowadzący w Busku przepisał mi leki, wytłumaczył od czego może to być, no i po powrocie do domu zabieram się za leczenie tej *** dolegliwości. Zamierzam za jakiś czas jeszcze tu przyjechać, bo według mnie warto. Mam nadzieję, że za jakiś czas wrócę do względnej sprawności, czego życzę wszystkim szyjkom.
Pozdrawiam ciepło z Buska.

p.s. Cieszę się, że Piotruś nie opuścił stanowiska forumowego i jak zwykle wspiera.
Pozdrawiam
Początkująca
12-10-2013, 15:56:54

Witam Wszystkie Szyjki Dzisiaj mija 18 dzień po... fachowo brzmi to Discektomia C5-C6 i C6-C7.Implantacja klatek DIVA(Novaspine).Czuję się dobrze choć są dni kiedy łapie dołek jak mnie tam coś pobolewa.Z kołnierzem można powiedzieć że się już zaprzyjazniłam W czwartek 17 mam wizytę kontrolną po operacji zobaczymy co dalej...Mam pytanie do Was Szyjki czy ktoś miał tego typu zabieg i tymi implantami? jak z rehabilitacją ? i jak z samopoczuciem?.Pozdrawiam gorąco Wioletta
Wtajemniczona
12-10-2013, 18:06:57

agachrab jeżeli możesz to opisz jaki są zabiegi w Lądku Zd. jakie warunki mieszkaniowe i do rehabilitacji i w jakim byłaś sanatorium . Lądek jest blisko mojego miejsca zamieszkanie warto zbierać takie informacje I czy byłaś z ZUS czy NFZ.
Pozdrawiam Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis
Wtajemniczona
13-10-2013, 20:15:54

Renatko, w Lądku byłam w 23 Wojskowym Szpitalu Uzdrowiskowym na oddziele szpitalnym. pojechałam z NFZ. Warunki uważam, że są całkiem dobre. Pokoje z łazienkami. Wyżywienie całkiem dobre. Część zabiegów miałam na miejscu, na niektóre musiałam jednak dochodzić do innych pawilonów (jakbym się uparła, to można było je przeplanować i mieć na miejscu). W Lądku miałam: masaż wirowy kręgosłupa, kąpiel perełkową, kriotrtapię (ja miałam miejscową, ale można też mieć ogólnoustrojową w kriokomorze), laser, masaż aquavibron, sollux, prądy interferencyjne (na lędźwiowy), termożele, ćwiczenia czynne w odciążeniu z oporem, ćwiczenia w basenie. Tak więc zabiegów było całkiem sporo. Niektóre miałam co drugi dzień, choć i tak bywało, że miałam czasem po 7-8 zabiegów dziennie. Jedyny minus w szpitalu wojskowym, to to, ze nie mają zabiegów w wodzie siarkowo-siarkowodorowo-fluorkowej. Takie zabiegi są jednak dostępne w "Wojciechu" lub ogólnie w ramach pobytu w obiektach spółki akcyjnej Uzdrowiska Lądek-Długopole.
Jeśli chodzi o Busko, to miałam w ramach pobytu (niestety pelnopłatnego): gimnastykę w basenie, kriosaunę (ogólnoustrojową), masaż klasyczny, kąpiel siarkową, gimnastykę indywidualną, gimnastykę przy muzyce, prądy Nemeca. W Busku miałam po 6 zabiegów dziennie. Podczas pobytów zawsze można zabiegi zmodyfikować, zmienić jeśli coś nie będzie pasowało. Bardzo fajne też są wszelkiego rodzaju hydromasaże całościowe.
Ogólnie zadowolona jestem z jednego i drugiego pobytu. Rehabilitacja jest naprawdę bardzo dobra.
Renatko, trzymam kciuki za Twoją walkę rehabilitacją. Myślę, że warto.
Pozdrawiam ciepło
Początkująca
14-10-2013, 10:39:12

Nonos czy to ten Mały Dom Ulgi Tomasz Lewandowski ?
Tak, zgadza się. Sorry, że nie odpowiadałam, ale w weekend nie zaglądam do laptopa... daję "szyjce" odpocząć
Jestem w miarę zadowolona, bo nie spodziewałam się żadnego uzdrowienia, a jedynie ulgi w napięciu. Do tego moja reszta kręgosłupa błaga o pomoc, a większość klasycznych ćwiczeń, dobrych dla lędźwi i piersiowego, szkodzi odcinkowi szyjnemu.
I bardzo wyraźnie zaznaczyłam, że nie zgadzam się na żadne manipulacje, nastawiania i cokolwiek co "poruszy" mi szyję. I że interesuje mnie wyłącznie osteopatia.
Anaku, nie wiem czy tak szybko po operacji powinnaś cokolwiek ze sobą robić? Zrost implantu z kością na "mur-beton" może trwać nawet do 6 miesięcy.... hmmm. Wydaje mi się, że pilny kontakt z Twoim operatorem w temacie ewentualnej rehabilitacji (co jest dopuszczalne) będzie konieczny.
Vika:) Tak myślałam, że si odezwiesz. Ty masz dobre doświadczenia z Akademią:). Pozdrawiam:)
Moje doświadczenia w Trójmieście z "państwową" rehabilitację są .... absolutnie negatywne. Pomijam dostępność i kolejki. Wybaczyłabym, gdyby nie powodowali szkód.... ale cóż. Bez komentarza. Po latach spróbowałam skorzystać ze składek, które mi co miesiąc pobierają, ale dostałam nauczkę i wracam do systemu starego - rehabilitacji prywatnej:(. Zbieram więc kasę cały rok, żeby na jeden "turnus" było
pozdrawiam Agnieszka
Początkująca
14-10-2013, 15:55:38

Witam,ja też wróciłam wczoraj z Buska ze szpitala wojskowego po 28 dniowej rehabilitacji.Bardzo mi ten pobyt dobrze zrobił, a najbardziej wiadomość,że 30 września urodziła się moja wnuczka Aleksandra ,śliczna i zdrowa.pozdrawiam wszystkie szyjki..
gość
14-10-2013, 17:24:14

Witam wszystkich i proszę o pomoc!Szukam neurochirurga w Warszawie ,słyszałam tu na forum o dr.Wilku .Proszę kto u niego był o adres gdzie przyjmuje,jak się zarejestrować,i czy jak przyjmie prywatnie to potem już załatwia operację na Fundusz.Dzwoniłam dziś do dr.Baranowskiego ale wizyta dopiero na grudzień i 300zł.Proszę o odpowiedż .Pozdrawiam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama:
Reklama:
Reklama: