Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-10-2013, 19:25:04

szyjka74 wejdż może na stronę AlterEgo, stowarzyszenie pomocy poszkodowanych w wypadkach i kolizjach samochodowych, może są również inne stow. nie wiem, myślę że mają swoich prawników i jak czasem oglądałam programy w tv to nie jednemu pomogli w kwestiach odszkodowań. Myślę że uzyskanie informacji u nich nic nie kosztuje,a w razie szansy na uzyskanie czegokolwiek potrafią pokierować.
Wtajemniczona
10-10-2013, 19:40:07

dziękuje lidiabe,
weszłam na forum prawne. jest kilka sprzecznych opinii. będę szukać dalej. mam nadzieję,że przed operacją zdążę ;) spróbuję jeszcze na tym, które mi poleciłaś.
w poniedziałek mam rezonans. ciekawe,co wyjdzie.
w sumie,jak tak czytam, że duża grupa z nas jest już po i dochodzi do siebie to trochę zazdroszczę,że ja tak to odwlekam. może byłoby lepiej? kto wie. to dylemat wszystkich "przed".
gość
10-10-2013, 20:33:39

też mam w poniedziałek rezonans :) i jestem ciekawa co się zmieniło po 2,5 roku,niestety czas raczej nie działa na moją korzyść, patrząc po nowych objawach.I też zazdroszczę tym co już po, ale oczywiście cieszę się że wiekszość z nich jest zadowolona, i tak sobie myślę że za parę miesięcy dołączę do tego grona ;)
Forumowiczka
11-10-2013, 07:22:36

Myślę, że też bym odwlekała operację gdybym miała wybór, to chyba normalna reakcja, zachowawcza :)
Nie było czasu i alterntywy za pierwszym razem :( za drugim czas był, można było poczekać ale całkowicie zamrożony bark tak utrudnial zycie, ze byłoby to bez sensu...
Z perspektywy czasu doceniam coraz bardziej, że trafiłam w złote ręce dr Wilka, nie było żadnych komplikacji a dolegliwości bólowe po kliku latach od drugiej operacji są całkiem do wytrzymania - że bedą juz zawsze wiem i trudno, pogodzić sie trzeba
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
gość
11-10-2013, 10:12:46

Witam wszystkich, jaki piękny dzisiaj dzień, ciepły i słoneczny :). I pani neurolog była dla mnie wyrozumiała i łaskawa ;) Po wczesniejszych (sprzed dwóch lat) bitwach stoczonych na słowa. Mam skierowanie,w poniedziałek rezonans, na który muszę niestety jechać sama 50 km, do mało znanego miasta, ale dam radę, aby do przodu :) miłego dnia wszystkim !
Początkująca
11-10-2013, 10:13:13

Witajcie...
To już, a może dopiero 15 dzień po operacji... a moje samopoczucie jakieś do bani.
Nie wiem czy tak ma być czy też nie ale nadal mam problem z krtanią i przełykaniem( czuję jakąś ,,gulę) która mnie męczy i to podczas przełykania jak i przy oddychaniu przez usta. Chciałam zapytać czy Wy kochani Ci ,,po'' też tak mieliście ...czy może u mnie jest coś nie tak? a wizytę mam dopiero za 3 tygodnie.
Myślałam że moje pieczenie i drętwienie ręki odeszło w niepamięć ... niestety nie pewnie potrzeba czasu ...
W ogóle przez ostatnie dni czuję się żle ale będzie lepiej ... musi być.
Pozdrawiam Becia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Forumowicz
11-10-2013, 10:54:47

dzień dobry wszystkim PERYSKOPKOM z mglistej wyspy na Bałtyku.byłem u lekarza i mam zwolnienie oskrzela-tydzien.Mój lekarz domowy pomylił sie i mam zaplanowane zabiegi na listopad 2014.Nie wpisał ani pilne ,ani kontynuacja leczenia.Teraz muszę iść jeszcze raz do niego, albo do ortopedy i tak w koło macieju niezle ,ale wazne ,że samopoczucie mam dobre-choć siedzenie w domu zabijam małymi pracami domowymi.BECIA40-zapewne już to czytałas by:dać czsawi czas.......i bedzie lepiej.Wizytę masz troszke szybciej niż ja miałem.U mnie prawie co 2 miesiace.Dretwienie reki mojej poszło w niepamięć ale czasem 2 palce są inne i marzną szybciej...dobrego nastawienia ci życze...piotr............
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
11-10-2013, 11:28:26

Witajcie!Może ktoś był u drBarańskiego z Konstancina ,lub zna opinię o nim.Polecono mi go ponoć dobrze operuje szyjny kręgosłup.
jestem z woj.mazowieckiego może ktoś mi poleci dobrego neurochirurga,neurolog powiedział mi dziś ,że muszę szybo działać bo operacja jest konieczna i to szybko.Pozdrawiam i proszę o odpowiedż!
Początkująca
11-10-2013, 14:26:10

witam wszystkie szyjki :)
kolejny dzień PO i wydawałoby się,że powinno być coraz lepiej, a mnie się wydaje inaczej... staram się zbyt długo nie przebywać w pionie, ale i tak czuję,że ciągnie w dół, a czasem czuję ciężar przygniatający mi klatkę... nie wiem, czy to "normalne" odczucia, a do kontroli jadę 7 listopada.
basiax-dziękuję za radę-jeszcze dziś skorzystam :)
anaku-ja biorę leki, chociaż staram się już rzadziej, by nie szkodzić innym narządom... i mam nadzieję,że wkrótce będę mogła je odrzucić (oby)
szyjka74 - moje dolegliwości też spowodowane są wypadkiem komunikacyjnym, tyle,że z 2007. Korzystałam wtedy z pomocy Votum...
operacja: 30.10.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Początkująca
11-10-2013, 14:28:07

becia_40... chyba mam podobnie ale wierzę w lepsze jutro :)
operacja: 30.10.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: