Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29015)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
09-10-2013, 19:58:05

baszas 2013-10-04 17:53:33
andrea43 2013-10-03 20:11:19
baszas 2013-10-03 18:53:51
andrea43 2013-09-30 14:45:02 Witam,czy może ktoś był operowany na dyskopatię szyjną w szpitalu w Łomży przez dr.Podgórskiego
Witam !
Andrea...tak,mnie operował ,tyle ,że w Suwałkach...
Pozdrawiam wszystkich cieplutko......
Witam,
A mogłaby Pani napisać coś więcej o operacji tj. jaki jest kontakt z tym lekarzem w szpitalu,wiem ,że dr.Podgórski operuje np. w Łomży z dr.Skrzyneckim,czy osobiście Panią operował?czy jest Pani jego pacjentką,jak Pani ocenia go jako lekarza?,jak szybko Pani wróciła do normalnego trybu życia po operacji?Przepraszam za tyle pytań ,ale mam za tydzień termin operacji i odczuwam pewien lęk.
Pozdrawiam wszystkich na forum
Witam !
To prawda.....prof.Podgórski i dr Skrzyński to zespół i operują tak w Łomży i Suwałkach.Szyjny to działka raczej dr Skrzyńskiego.Obaj Panowie rzeczowi,konkretni...osobiście polecam i jak pisałam wcześniej-jestem bardzo zadowolona i pełna wdzięczności i podziwu.W szpitalu,przed i po operacji mogą być mało dostępni,ale pewnie sam się pan zorientuje dlaczego.Nie wiem jak w Łomży,ale w Suwałkach opieka jest na najwyższym poziomie.
Pobyt w szpitalu to w sumie 4 dni-pojechałam w piątek....w sobotę operacja....a we wtorek w domciu.
Panowie operatorzy są tam tylko w dzień operacji,czyli sobota i niedziela...Proszę mi wierzyć.....nie ma czego się bać,choć rozumiem ten stan
gdyż też jechałam pełna obaw.Po operacji ustąpiły bóle,drętwienia....odzyskałam prawą rękę i nadal czuję się dobrze,aczkolwiek oszczędny tryb życia wskazany nadal.
Będzie dobrze....uszka do góry....teraz wiem,że byłam w" dobrych rękach"i z czystym sumieniem polecam te ręce każdemu.
Miesiąc po operacji,na konsultacji prof. Podgórski stwierdził,że już jestem zdrowa i tego się trzymam

Pozdrawiam cieplutko.....

Dziękuje za odpowiedź,tylko czy mogłabyś baszas cos
więcej napisać o tej dostępności lekarzy operatorów,bo trochę się obawiam że niewiem o co chodzi proszę o malutką podpowiedź
Początkująca
09-10-2013, 20:39:24

witam jeszcze raz , mam pytanie czy ktoś może jest z Trójmiasta i zna dobrego neurochirurga lub neurologa ,a także fizjoterapeutę ? Szukałam na forum i niestety nie natknęłam się na takie dane ,może jednak toś jest z tej okolicy i podzieli się wiedzą na temat specjalistów z Trójmiasta. Szczerze mówiąc za dużo szperać w Internecie nie mogę bo boli mnie za bardzo ,a i po operacji pozycja przy komputerze powoduje drętwienie ręki wiec nie przeciążam.
mam też pytanie do osób po operacji jestem jak już wspomniałam 3 miesiące po i nadal mam problem z ruchomością na boki, pierwszy miesiąc w ogóle byłam sztywna i nic góra, dół ,boki nie mogłam ruszać, po drugim miesiącu trochę lepiej ,ale nadal ten kont jest mizerny , nie spojrze w bok np. na pasach musze obracać się z tułowiem, góra/dół mi nie doskwiera tak jak te boki. Czy to się kiedyś zmieni tzn czy będę mogła więcej spojrzeć na bok ,na razie nie chcę nic na siłe robic. Miałam już dwa tygodnie rehabilitacji z naciskiem póki co na mięśnie szyi i wielkiej różnicy nie zaobserwowałam. Fakt ,że było za wcześnie na mocniejsze ingerowanie .
Wtajemniczony
10-10-2013, 06:42:34

Witam
anaku najlepszy neurochirurg to profesor Wojciech Kloc przyjmuje w Gdańsku ul.Kowalska 5/1 tel.rejestracja 583057972 502749578 Tel.prywatny 603571888 Koszt wizyty 150zł
Początkująca
10-10-2013, 07:55:36

Dziękuję andrea, miałaś kontakt z tym profe***m ? Jest naprawdę tak dobry jak piszą? Operowana byłam w szpitalu w którym ten pan pracuje ,ale operował mnie ktoś inny. Jutro mam wizytę u neurologa,który skierował mnie do neurochirurga, mam nadzieję że da mi skierowanie na rezonans i potem będę działać
Forumowiczka
10-10-2013, 09:57:13

szyjka74 2013-10-09 21:55:30 Witam wszystkie Szyjki,
mam do Was pytanie z innej beczki: czy ktoś się ubiegał o odszkodowanie jako następstwo wypadku? ja miałam wypadek w 2009, dostałam niewielkie odszkodowanie, chociaż były wskazania do operacji ja się wyrehabilitowałam. teraz wszystko wróciło i rehab nie działa. potrzebuje kasy na rehabilitację, zwolnienie lekarskie po operacji nie wchodzi w rachubę, bo w szkołach są masowe zwolnienia. czuję niemoc. lekarze mówią, że to jest po wypadku. nawet jeśli miałam wcześniej chory kręgosłup, to przed wypadkiem nie miałam objawów a teraz są, i to jakie.
kto z Was ma doświadczenie z towarzystwami ubezpieczeniowymi? może wart skorzystac z firmy odszkodowawczej? wtedy po wypadku pisałam pisma sama.?
To zależy od kilku czynników.
Napisałaś, ze dostałaś juz odszkodowanie. Teraz chciałabyś ubiegać się ponownie z tego samego ubezpieczenia / od tego samego Ubezpieczyciela, z tej samej polisy?
Napisz czy masz polisę NNW (następstw nieszczęśliwych wypadków, na życie czy inną. I w jakim towarzystwie ubezpieczeniowym
Może cos wyjaśnie - jestem z branży
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Początkująca
10-10-2013, 10:38:42

witam serdecznie wszystkie szyjki :)
kolejny dzień PO- dziś już 10... nie ukrywam, że bywa ciężko, zwłaszcza jak się trochę przeholuje z przebywaniem w pionie. Nie wiem, czy wszyscy tak odczuwają, ale mnie bolą ręce(zwłaszcza prawa, która więcej pracuje) i ciągnie od szyi w dół- mija po kilkunastu minutach leżenia. W ogóle lekarz rehabilitant zaleca mi leżenie na wznak, co z kolei negatywnie wpływa na odc.lędźwiowy.
JUż nie mogę się doczekać kiedy wszystko minie...
Początkująca
10-10-2013, 11:07:22

uzupełniając wypowiedź Wiesi18, chciałam dodać coś z autopsji- mam szew śródskórny wchłanialny, piękne pionowe cięcie ;) , nie było żadnych drenów, pionizacja już 5 godzin po wybudzeniu, wypis na 3 dobę po operacji...
operacja: 30.10.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Wtajemniczona
10-10-2013, 11:46:02

Szyjka74, czytałam szereg artykułów na temat jak najskuteczniej wywalczyć odszkodowanie (dużo czytam na różne tematy :) Wygląda na to, że najlepiej zdać się na kancelarię prawna, która specjalizuje się w odszkodowaniach powypadkowych. Firmy ubezpieczeniowe lekceważą klientów indywidualnych i mają dobrych wyspecjalizowanych prawników lub kancelarie. Kancelaria odszkodowawcza bierze co prawda duży procent odszkodowania, ale generalnie tylko od wygranej. Z góry będziesz wiedziała czy sprawa jest do wygrania, bo biorą tylko te pewne i zwykle udaje im się wywalczyć dużo większe odszkodowania niż byś walczyła indywidualnie. Biorąc pod uwagę Twoją sytuację zdrowotną i zawodową myślę, że masz duże szanse.
Osobiście mam bardzo pozytywne doświadczenia z walki z dużym bankiem - dzięki dużej kancelarii udało się nam wygrać pozew zbiorowy.
pozdrawiam, Basia
Wtajemniczona
10-10-2013, 11:52:26

anianit, a wkładasz pod kolana wałek lub poduszkę? To bardzo odciąża kręgosłup lędźwiowy przy leżeniu na plecach. Można też zgiąć nogi, połączyć kolana i lekko rozstawić stopy.
B
Początkująca
10-10-2013, 11:52:28

anaku 2013-10-09 22:39:24 witam jeszcze raz , mam pytanie czy ktoś może jest z Trójmiasta i zna dobrego neurochirurga lub neurologa ,a także fizjoterapeutę ?
.
Anaku, generalnie z naszych doświadczeń wynika, że jak jesteś PO operacji, to powinnaś iść do tego neurochirurga, który Cię operował. Lekarze są baaaaardzo niechętni do "wtryniania się" w cudze operacje.
Jeśli nie jest Twoim celem dostać się na operację, a skonsulować - nie polecam dr.Kloca. Dobry ordynator, dobry operator, ale rozmowny to on nie jest (Na moje pytanie, co to właściwie za operacja? usłyszałam: "Krwawa"....)).
Byłam też u dr.Jende i on już jest bardziej kontaktowy i rozmowny (prywatnie przyjmuje w Sopocie, w Krzywym Domku).
Mogę też polecić - na konsultację - dr.Zielińskiego. Pracuje na neurochirurgii w Bydgoszczy, ale raz w tygodniu przyjmuje w Swissmedzie w Gdańsku.
Neurolog: na NFZ dr.Marek Danecki (Nadmorskie Centrum Medyczne), albo prywatnie dr. Aleksandra Struk-Roszman (przyjmuje np. w POL-medzie w Manhattanie). Zbadała mnie baaaaaardzo dokładnie, to chyba było moje najdłuższe badanie neurologiczne w całym życiu
Na pewno mamy dobrych neuro w Akademii Medycznej, ale tu personaliami nie pomogę, bo ja mam osobiste - oraz nader subiektywne - anse do AM i jej unikam.
Rehabilitacja... hmmm... dla nas "szyjek" nie jest łatwo znaleźć dobrą. Ja jestem póki co na początku drogi poszukiwań i przetestowałam dopiero jedno miejsce (wygooglaj "Mały Dom Ulgi w Bólu" - osteopatia, McKenzi). Ja po 3 wizytach czuję się lepiej.
Powodzenia:) A jak będziesz miała jakieś dobre i sprawdzone namiary w Trójmieście, to podziel się:)
pozdrawiam Agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: