anaku 2013-10-09 22:39:24 witam jeszcze raz , mam pytanie czy ktoś może jest z Trójmiasta i zna dobrego neurochirurga lub neurologa ,a także fizjoterapeutę ?
.
Anaku, generalnie z naszych doświadczeń wynika, że jak jesteś PO operacji, to powinnaś iść do tego neurochirurga, który Cię operował. Lekarze są baaaaardzo niechętni do "wtryniania się" w cudze operacje.
Jeśli nie jest Twoim celem dostać się na operację, a skonsulować - nie polecam dr.Kloca. Dobry ordynator, dobry operator, ale rozmowny to on nie jest (Na moje pytanie, co to właściwie za operacja? usłyszałam: "Krwawa"....
)).
Byłam też u dr.Jende i on już jest bardziej kontaktowy i rozmowny (prywatnie przyjmuje w Sopocie, w Krzywym Domku).
Mogę też polecić - na konsultację - dr.Zielińskiego. Pracuje na neurochirurgii w Bydgoszczy, ale raz w tygodniu przyjmuje w Swissmedzie w Gdańsku.
Neurolog: na NFZ dr.Marek Danecki (Nadmorskie Centrum Medyczne), albo prywatnie dr. Aleksandra Struk-Roszman (przyjmuje np. w POL-medzie w Manhattanie). Zbadała mnie baaaaaardzo dokładnie, to chyba było moje najdłuższe
badanie neurologiczne w całym życiu
Na pewno mamy dobrych neuro w Akademii Medycznej, ale tu personaliami nie pomogę, bo ja mam osobiste - oraz nader subiektywne - anse do AM i jej unikam.
Rehabilitacja... hmmm... dla nas "szyjek" nie jest łatwo znaleźć dobrą. Ja jestem póki co na początku drogi poszukiwań i przetestowałam dopiero jedno miejsce (wygooglaj "Mały Dom Ulgi w Bólu" - osteopatia, McKenzi). Ja po 3 wizytach czuję się lepiej.
Powodzenia:) A jak będziesz miała jakieś dobre i sprawdzone namiary w Trójmieście, to podziel się:)