Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
28-07-2013, 08:07:12

Witam w gorącą niedziele. Tosiu Wando dziękuje za odpowiedzi . Zawsze to jest kolejna dawka wiedzy i doświadczeń dla nas bardzo przydatnych. Pozdrawiam Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis
Forumowiczka
28-07-2013, 09:56:16

Stokrotko, podczas blokady leki nie są podawane w RDZEŃ
Jeszcze komuś włosy wyjdą ze strachu przed taką opcją
Dla zainteresowanych
http://www.poradnia.pl/bol-kregoslupa-zewnatrzoponowe-blokady-sterydowe.html
Pozdrawiam Z.
Wtajemniczona
29-07-2013, 05:41:02

hamerku, no lekarzem to ja nie jestem, jak widziałam na ekranie moj biedny kręgosłup i wbijaną w niego igłe to wydawało mi się ze ta igła wbita jest tak właśnie po środku, w to białę, myślałąm ze to rdzeń, a to pewnie jakieś opony, albo płyn rdzeniowo-mózgowy, no niestety nikt mi nie wyjaśnił, a na internecie też jakoś tak zagmatwanie opisane, a są tylko sumulacje blokady a nie ma np filmiku z blokady, w interecie czytałąm że jest to zabieg ambulatoryjny po którym się od razu idzie do domu, a ja leżałąm na oddziale, podpisywałam zgode i zabieg miałam na sali operacyjnej, więc sobie dopisałam...ha ha
dobrze że ktoś czuwai nie da innych wprowadzić w błąd,
ale upał już rano w cieniu 27 stopni
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Wtajemniczona
30-07-2013, 07:24:31

poszukałam po internecie i znalazłam szczegółówy opis blikady wraz z rysunkami jak to wygląda
http://angelius.pl/blokada-kregoslupa.html
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Wtajemniczona
30-07-2013, 15:11:33

Witam Dzisiaj byłam u lekarza ostateczne wyniki po niedzieli ale dzisiaj lekarka postanowiła wypisać wniosek do sanatorium z NFZ. Na skierowaniu w nagłówku jest napisane leczenie uzdrowiskowe/ rehabilitacja uzdrowiskowa. Jaka jest różnica w tych określeniach
Ja mam zaznaczone leczenie uzdrowiskowe a w pkt. IV skierowania mam zaznaczone uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne
Może słowo rehabilitacja dot. jak ktoś jest już po operacji czy po jakimś wypadku. ? Z góry dziękuje Pozdrawiam Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis
Forumowiczka
30-07-2013, 20:59:54

Renatko w tym linku znajdziesz odpowiedzi na pytania dotyczące leczenia uzdrowiskowego
http://www.nfz-lodz.pl/index.php/dlaswiadczeniodawcow/faq-pytania-i-odpowiedzi11/84-dla-wiadczeniodawcow/dla-wiadczeniodawcow-kontraktowanie2008/220-faq-leczenie-uzdrowiskowe#8
Z Twojego postu wygląda, że na rehabilitacji spędzisz 28 dni ze sporym pakietem zabiegów i częściową odpłatnością
http://zuk-sa.pl/oferta-pobyty_ze_skierowaniem-skierowanie_z_nfz.php
przykładowy link z cennikiem
Bywa, że balneolog rozpatrujący skierowanie w NFZ zmienia kwalifikację na rehabilitację szpitalną i odwrotnie zależnie od kodu choroby wpisanego przez lekarza kierującego.
Kody chorób kwalifikujących do poszczególnych form leczenia są w pierwszym linku. Pozdrawiam Z.
gość
30-07-2013, 22:22:10

stokrotka210863 bardzo serdecznie dziękuje za zaproszenie.Tak odpowiadając na Twoje pytanie mam operacie kręgosłupa szyjnego C5 C6 przepuklina.11.08 Jednak nie dośc tego w ostatnich dniach okazało sie że moj mąż 44 lata ma guza 7 cm jelita grubego operacja 31.07 dziś ok.8.15 zaczynaja okaże sie czy jest operacyjny.Więc moja operacja jakby zeszła na dalszy plan.Ale dziekuje za zaproszenie.Jestem dobrej myśli i wiem że bedzie dobrze.
Becia
Wtajemniczona
30-07-2013, 22:31:14

beatka witaj, ano tak nieraz się dzieje, trzeba być dobrej myśli, trzymam kciuki, tak bywa, że operacje są pilne i pilniejsze, dobrze że guz wykryty, to zawsze daje nadzieje na wyleczenie, a wiadomo im szybciej tym lepiej, jeżeli wszystko będzie dobrze z męzem to nie przekładaj swojej operacji, dasz rade, to będzie prawie 2 tygodnie po operacji męża, zresztą czas pokaże, dobrze że tu jesteś, pomorzemy,zresztą ty sama wiesz na ile pilna jest twoja operacja, tak czy inaczej pisz, łatwiej z problemami radzić sobie jak się ma grupe wsparcia
gość
30-07-2013, 22:39:19

Dziękuję za słowa wsparcia,jestem silna dam rade nie od dziś walczę z przeciwnościami losu.Swojej operacji nie mam zamiaru odkładać.chyba że....... w sytuacji pod bramkowej jeżeli wiesz co mam na myśli.Ale takiej nie będzie nie może być.Mam duze wsparcie córek, rodziny i nielicznych przyjaciół.A że w grupie raźniej wiadomo, dlatego tu jestem.Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Becia
Forumowicz
31-07-2013, 04:11:33

Becia1968 Przeciwności losu chodzą parami tak to w naszym życiu jest musisz pamiętać ze raz jest się na wozie raz pod wozem ważne by nie tracić ducha . Prawda jest taka że w krótkim czasie w dwójkę przeżyjecie chwile ciężkie lecz nie beznadziejne przy wsparciu bliskich dacie radę . Za dzisiejszy dzień Trzymam kciuki jak mawiał JPII nie traćcie nadziei ufajcie Pani Jasnogórskiej. Z Pozdrowieniami i duchowym wsparciu Janusz
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: