Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
13-07-2013, 06:53:57

du, tak sobie myśle, że lekarze nie mają takiego celu żeby nas straszyć, sami tu jesteśmy niby tacy sami a jednak różni, tyle osób z podobnymi zmianami i objawami a jednak każdy inny, cieżko powiedzieć czy wszyscy cierpiący na kręgosłup wymagają operacji, mysle że nie, jak jest ucisk na rdzen, zawęzenie, przewężenia kanału i lekarz mówi - operować to operować, moja siostra też ma problemy z kręgosłupem szyjnym ale po mri usłyszała że to nie operacyjne, przynajmiej na razie, teraz ma się rehabilitować, a co do osób sparalizowanych to po prostu przestały opuszczać własne mieszkanie, i o nich nie słychać...
moja babcia od dwóch lat nie opusciła mieszkania, chodzi po domu przy balkoniku, też ma problemy z kręgosłupem, ale wiek i nadwaga i nic już sie zrobić nie da
od zawsze ludzie mieli problem z kręgosłupem, szczególnie że kiedyś bardziej ludzie fizycznie pracowali, zauważyliście że teraz nie ma na ulicach osób zgiętych w pół, w moim dzieciństwie prawie każda starsza osoba byla zgięta pod kątem 90 stopni, albo mioala starczego garba i laske, cięzka praca wyciskała piętno, ludzie się nie operawali bo tego nikt nie robił, cierpieli i żyli dalej, dziś nie widzi się prawie w ogóle osób powykręcanych życiem
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Początkująca
13-07-2013, 09:13:20

wczorajszy dzien masakra noc przerażenie niedosc ze ból okropny to jeszcze kreciło mi sie w głowie i jak chodziłam to az do wymiotów jak leżałam było ok mrowienie reki
Początkująca
13-07-2013, 11:04:23

dagiii 2013-07-13 11:13:20 wczorajszy dzien masakra noc przerażenie niedosc ze ból okropny to jeszcze kreciło mi sie w głowie i jak chodziłam to az do wymiotów jak leżałam było ok mrowienie reki
Wiesz ja tez mam zawroty glowy czesto. Na takie jak juz wymiotuje to biore torecan --- troche mi przynosi ulge ale jego mozna bardzo doraznie brac.
Wspolczuje Ci serdecznie bo wiem jakie to *** i jak bardzo ogranicza funkcjonowanie .
Początkująca
13-07-2013, 15:57:43

Dagiii a jak sie dzis czujesz???
Początkująca
13-07-2013, 17:36:14

no właśnie wstałam już trochę lepiej byłam na pogotowiu bo strasznie sie czułam dostałam zastrzyk i jakiś lek i kroplówkę połamałam 1g na sorze i do domu jutro będę dzwonić do profesora (pewnie nie wiele mi pomorze ) 1 wszy raz miałam taki zjazd jeszcze wapno mi spadło ostro wiec mnie zaczęło wykręcać trochę ale jest lepiej po kroplówce nie wiem jak pracować mam normalnie masakra
Początkująca
14-07-2013, 08:46:04

dagiii 2013-07-13 19:36:14 no właśnie wstałam już trochę lepiej byłam na pogotowiu bo strasznie sie czułam dostałam zastrzyk i jakiś lek i kroplówkę połamałam 1g na sorze i do domu jutro będę dzwonić do profesora (pewnie nie wiele mi pomorze ) 1 wszy raz miałam taki zjazd jeszcze wapno mi spadło ostro wiec mnie zaczęło wykręcać trochę ale jest lepiej po kroplówce nie wiem jak pracować mam normalnie masakra
Rozumiem Cie doskonale i bardzo Ci wspolczuje :*** Ja pierwszy raz tak mialam w pazdzierniku 2012 i wyladowalam na sorze na kilka godzin po czym tez mnie wypuszczono do domu .. pozniej do lutego zdarzaly mi sie zawroty noca glownie a od lutego po zle dobranejrehabilitacji sie zaczelo na dobre.I tak trwa do dzis.
U mnie dzisiejsza noc tez zawrotowa.
Milej niedzieli Wszystkim !
Początkująca
14-07-2013, 21:58:56

dzieki amilamija
dzisiaj spokojniej ale własciwie nic nie robiłam jutro do pracy mam nadzieje ze ogarne pozdrawiam i dobrej nocy wszystkim zycze
Forumowicz
15-07-2013, 15:47:26

Witam ze skąpanej słońcem wyspy Uznam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Amilamija pytasz jak wygladają te implanty to moze lepiej wpisz te nazwe PEEK PREWAL to sama zobaczysz te implanty.Sa prawie jak każdy inny z tym że mają po dwa uchwyty na śróbki stabilizujące.To nie sa implanty ruchome,niemniej ruchy głowy w pełnym wymiarze bez ograniczeń.Życzę dnia i nocy bez BÓLU.konczę i zmykam do pracy nocnej.....piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
15-07-2013, 15:50:11

może ktos wie od czego zależy rodzaj ciecia operacyjnego moje jest w poziomie,a tu widze na zdjeciach prawie w pionie!!!!!!!!!!masakra.....slad....że cho....?????.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
15-07-2013, 19:57:25

Dagii a jak po pracy sie czujesz? Mam nadzieje ze Ci sie to uspokoilo :)
Piotrze dziekuje :) Czyli jak rozumiem normalnie ruchoma masz szyje? Bo mnie zawsze strasza ze to juz na amen sztywna szyja zostaje po takiej operacji co mnie przeraza osobiscie.
Ja dzis nawet nawet.. bylam po dalsze l4 a jutro wizyta u Chrzanowskiego> Mam nadzieje ze cokolwiek mi powie bez tego mri szyjnego.
Snow kolorowych :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: