Witam wszystkich. Jestem 10 dni po operacji usunięcia Krążka międzykręg. C3C4 implant płaski wys. 6mm.,stabilizacja międzytrzonowa .
Przed operacją miałem jedynie lekkie
bóle głowy, prądy wzdłuż kręgosłupa od każdego ruchu ciałem, głową i zmrowiałą drętwą lewą dłoń(co wcale nie przeszkadzało mi w ciężkiej pracy fizycznej) od tego sie zresztą zaczeło.
Po rtg i rm. wyszło że mam duży ucisk na rdzeń, centralna
przepuklina krążka i
mielopatia na poziomie c3c4.
Operacja jak najszybsza.
Każdy lekarz dziwił sie że nie mam żadnych objawów tzn. silne bóle itp, wręcz nie kwalfikuje sie na operacje jedynie rezonans mówi wszystko.
5minut przed wyjazdem z sali na operacje lekarz operujący powiedział mi że mam tak duży ucisk że moge sie obudzic po operacji sparaliżowany.
Operacja się udała chodzę
.
Teraz moje pytanie; ile czasu po operacji bede czuł mrowienie w lewej dłoni, silniejsze czasami niż przed operacją, prawa czasami po nocy też mrowi co ani razu mi się nie zdarzyło przed, mam silne bóle karku, szyji, pleców, całej obręczy barkowej.
Ketonal *** co 8 godzin inaczej idzie sie powiesić z bólu
.
Lekarz twierdzi że ból może być i przepisał mi jeszcze dwa opakowania ketonalu -(, oczywiście wdało sie jakieś zakarzenie w ranie i antybiotyk dodatkowo, nadmienie że we wtorek mialem operacje a w środe o 13 byłem już w domu.
Zabieg się udał jak twierdzi lekarz,tylko czy te bóle cholerne długo ze mną zostaną.
Pozdrawiam i proszę wszystkich o jakieś swoje doświadczenia pooperacyjne.
Jeśli z wątkiem nie trafiłem to przepraszam -D.
marian