Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
10-07-2013, 11:35:36

Stokrotko, jeżeli pracujesz to możesz się starać o siedmiogodzinny dzień pracy i dodatkowe 10 dni urlopu-musisz zgłosić pracodawcy, że masz orzeczenie. Zaświadczenie, że masz pracować krócej wystawia lekarz medycyny pracy. Natomiast 10 dni dodatkowego urlopu przysługuje po roku od daty otrzymania orzeczenia. Można też korzystać z ulg na przejazdy, ale tylko do lekarza lub na rehabilitację (tak przynajmniej było). Jeżeli masz zaznaczone, że należą Ci się dopłaty do różnych rzeczy zaopatrzenia ortopedycznego, to też można skorzystać z pomocy finansowej. W MOPSie można starać się o wyjazd na rehabilitację. Szkoda, że nie masz orzeczenia w stopniu znacznym. Tam jest więcej przywilejów.
Pozdrawiam. Wanda
Dziunia
Początkujący
10-07-2013, 13:01:53

No i jeszcze Zus byl u mnie na kontroli a ja wtedy bylam zalatwiac rehabilitacje i mamw ezwaznie do tlumaczenia sie jak smialo mnie nie byc w domu chociaz ewidentnie pisze na l4 ze mam chodzic!
Mial z Was ktos taka sytuacje? Nie wiem czy mam zabrac tam swoja dokumentacje czy napsiac jakies pismo?
Pozdrawiam serdecznie :)
A skąd wiedzą, że nie było Ciebie w domu?
Nie ma obowiązku otwierania każdemu kto zapuka do drzwi. Ja otwieram tylko znanym mi osobom (listonosz, kurier, inkasent itp.) a jak widzę dwie osoby (podobno parami chodzą kontrolerzy z ZUS-u) to zakładam że to Świadkowie Jehowy i tym bardziej ignoruję. Na zwolnieniu masz prawo do jedzenia, więc do sklepu też trzeba czasami wyjść. Mi lekarz zalecił spacery i pływanie, w domu nie da się tego zrobić a zalecenia lekarskie należy wykonywać bo to może być podstawą do zakwestionowania zwolnienia przez ZUS.
Kontrole te pozbawione są sensu, wiele inspektoratów z tego względu ich nie przeprowadza.
Logiczne wytłumaczenie co robiłaś podczas kontroli moim zdaniem powinno wystarczyć.
Początkująca
10-07-2013, 17:45:32

dagiii 2013-07-09 19:39:03 innego terminu nie było w Bydgoszczy zasadzili mi 2015r sierpien :) a w Pile wszystkie terminowe odwołane do konca roku bo szpital ma długi operować ma mnie H,KASPRZAK właśnie w Kaliszu a ja jestem z okolic Piły
ewaparz2 napisz mi cos więcej o Kaliszu możesz na maila
dpdagi@gmail.com
a dzisiaj odebrałam na poczcie wezwanie na komisje zus odnośnie zwolnienia która juz była masakra jakaś
Forumowicz
10-07-2013, 19:24:52

vika45 2013-07-10 12:32:39
Czy ktoś grzebał już w NFZ-towskim ZIP? Moją operację z 2010 roku- płyta przednia- wycenili na 25755 zł. Poprzednie trzy nie wiem ile warte bo system pokazuje leczenie od 2008 roku.
Całe leczenie w ciągo pięciu lat wycenili mi na ponad 40000!! Jestem wrzodem na d...pie państwa biorąc pod uwagę,że ciągnę ze składek męża.
Na razie żyję, funkcjonuję ale tylko we własnym tempie.Mam nadzieję,że już we mnie nie pogrzebią
Ciekawy jest przelicznik tych operacji nikogo nie stać na prywatne operacje a wychodzi że są one nawet 2-3 razy tańsze niż w państwowym szpitalu a warunki zupełni inne .Wie ktoś ile prosta operacja na szyjnym 1 poziomu kosztuje w państwowym szpitalu ??
Nie mam czasu na politykę ale na prawdę nasz kraj jest sprzedany, rządzą nim złodzieje bez względu z jakiego gangu pochodzą ale tak jak teraz to chyba nigdy nie było ....
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
10-07-2013, 19:47:24

Hey Krzysztofie :) Dziekuje za odpowiedz .
Napisalam wczoraj pismo i wyjasnilam ze nie otwieram jak nie jestem z nikim wczesniej umowiona bo zazwyczaj sa to albo ankieterzy albo swiadkowie jehowy wlasnie .
I napisalam jeszcze ze mam po szpitalu teraz mase zalatwien jesli chodzi o rehabilitacje i konsultacje neurochirurgiczna , zalaczylam dokumentacje mojej choroby i napisalam jeszcze w ktorym czasie mam rehabilitacje i ze wtedy w domu mnie moze nie byc.Mialam dodac jeszcze ze prosze o telefoniczne uzgodnienie nastepnej kontroli :D ale Zus raczej poczucia humoru nie ma ...
Odliczam dni do wizyty u Chrzanowskiego bo pokladam w nim nadzieje ze moze odpowienio pokieruje moim leczeniem.
Dobrej nocki Wszystkim :)
Początkująca
10-07-2013, 19:48:30

Przepraszam zle mi sie zacytowalo ....
Forumowicz
10-07-2013, 21:21:41

Cześć POŁAMAŃCY-PERYSKOPKI Dobrej nocki i to bez bólu wam WSZYSTKIM zycze.Amijamila no i dałas rade ale że ankieterzy,komiwojarżer itp to rozumiem,ale swiadkoie skoro czesto przychodza to ich znasz.........to nielogiczne.....ja swoich znam...........dlatego logicznym jest argument dotyczący prostych czynności dnia codziennego...pozdrawiam ..piotrt m..
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkujący
11-07-2013, 11:55:51

Witam wszystkich. Jestem 10 dni po operacji usunięcia Krążka międzykręg. C3C4 implant płaski wys. 6mm.,stabilizacja międzytrzonowa .
Przed operacją miałem jedynie lekkie bóle głowy, prądy wzdłuż kręgosłupa od każdego ruchu ciałem, głową i zmrowiałą drętwą lewą dłoń(co wcale nie przeszkadzało mi w ciężkiej pracy fizycznej) od tego sie zresztą zaczeło.
Po rtg i rm. wyszło że mam duży ucisk na rdzeń, centralna przepuklina krążka i mielopatia na poziomie c3c4.
Operacja jak najszybsza.
Każdy lekarz dziwił sie że nie mam żadnych objawów tzn. silne bóle itp, wręcz nie kwalfikuje sie na operacje jedynie rezonans mówi wszystko.
5minut przed wyjazdem z sali na operacje lekarz operujący powiedział mi że mam tak duży ucisk że moge sie obudzic po operacji sparaliżowany.
Operacja się udała chodzę.
Teraz moje pytanie; ile czasu po operacji bede czuł mrowienie w lewej dłoni, silniejsze czasami niż przed operacją, prawa czasami po nocy też mrowi co ani razu mi się nie zdarzyło przed, mam silne bóle karku, szyji, pleców, całej obręczy barkowej.
Ketonal *** co 8 godzin inaczej idzie sie powiesić z bólu .
Lekarz twierdzi że ból może być i przepisał mi jeszcze dwa opakowania ketonalu -(, oczywiście wdało sie jakieś zakarzenie w ranie i antybiotyk dodatkowo, nadmienie że we wtorek mialem operacje a w środe o 13 byłem już w domu.
Zabieg się udał jak twierdzi lekarz,tylko czy te bóle cholerne długo ze mną zostaną.
Pozdrawiam i proszę wszystkich o jakieś swoje doświadczenia pooperacyjne.
Jeśli z wątkiem nie trafiłem to przepraszam -D.
marian
Forumowicz
11-07-2013, 12:59:13

Witaj marian 41 sprawa bólu otrzymującego się po operacji dotyczy prawie wszystkich chociaż nie zawsze jeśli poczytasz to Forum zobaczysz że każdy z nas po operacji inaczej się czuje inaczej znosi Ból . Gdyby ten ból się zbyt długo utrzymywał radze skontaktować się z operatorem do 30 dni jesteś pod opieka jego więc nie powinno być problemu . Dziesięć dni po operacji to bardzo krótki okres jeśli masz takie problemy warto też sprawdzić czy nie robi się Tobie zbyt duży bliznowiec który nie jednokrotnie daje takie objawy jak by inny pozom został uszkodzony więc warto to sprawdzić . Pozdrawiam wszystkich
ks Janusz
Forumowicz
11-07-2013, 13:49:36

Cześć Maniek 41 trafiłeś dobrze.Jestem 241 dzień po operacji.Tuz po czulem sie dobrze ale gdzieś po tygodniu a moze i więcej dostałem zawrotow glowy ale przeszło po lekach.Co do mrowienia to u mnie troche sie utrzymywało niemniej miałem problem gdy leżąc brałem rekę nad głowe to niemoglem jej podnieść,Poza tym moja prawa ręka jest teraz słabsza.Pozdrawiam...piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
Reklama: