Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
26-05-2013, 10:44:25

Witam wszystkie PERYSKOPKI z deszczowej wysepki.Wczoraj miałem gimnastykę zbiorową nieżle potańczyłem po 12 godz pracy i .........nic kompletnie niebolało.Gimnastyka i muzyka świetne połączenie taką terapie polecam.Du pisałaś coś o nadziei coś jakby matka głupich ,dodam że lepiej mieć taką matkę niż być sierota.Dlatego mam nadzieje ,że bedzie lepiej z nami wszystkimi no moze nie od razu........ale warto walczyć...
Mchomo powodzenia dasz radę-----myśl pozytywnie to z reszta sobie poradzisz----------pozdrawiam WAS----
---piotr-------Wilkien co u Ciebie.........????????
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
26-05-2013, 16:36:24

To i na zakończenie dnia trochę refleksji
Od furtki życia
ta wąska ścieżka
wśród wspomnień
cynii i dalii
na pierwszy stopień
ganku dzieciństwa
do wrót miłości
Matki mej wiodła
Liczę dziesiątki
gorącej miłości
słów czułych i kruchych…
- jak Matka…
Wtajemniczona
26-05-2013, 19:13:47

cześć Elcia witam serdecznie dzielna dziewczynka z ciebie . Wszyscy jesteśmy dzielni. Łatwo nie jest i tym przed i tym Po. Piotr cieszę się że tak dobrze się czujesz oby tak dalej. U mnie też dobrze tak na 50% Ale to wszystko przede mną . Zastanawiam sie czy w z miarę ustabilizowaną dyskopatią można lecieć samolotem tak ok. 2,5 godz.Czy ktoś ma takie doświadczenie. ?? Takie małe spokojne wakacje chciałabym sobie jeszcze zafundować co o tym myślicie ??. Renata
Przed operacją
Forumowiczka
27-05-2013, 06:50:35

abakleszek@onet.eu
Zastanawiam sie czy w z miarę ustabilizowaną dyskopatią można lecieć samolotem tak ok. 2,5 godz.Czy ktoś ma takie doświadczenie. ?? Renata
Ja przed operacją leciałam, tyle, że wykupiłam dodatkowe ubezpieczenie od chorób przewlekłych. Normalnie masz ubezpieczenie tylko od nagłych wypadków, jak masz rozpoznaną dyskopatię, to jest to choroba przewlekła.
No i na wszelki wypadek sprawdziłam gdzie w pobliżu są szpitale z oddziałami neurochirurgii....
Asia
Wtajemniczona
27-05-2013, 11:59:54

Renatko, myślę, że spokojnie możesz lecieć. Pamiętaj, tak jak pisała Asia, o dodatkowym ubezpieczeniu. Tak na wszelki wypadek. Gorzej jest chyba tłuc się samochodem. Mi właśnie podróż samochodem po czeskiej autostradzie (łączeone płyty betonowe i pełno mikrowstrząsów) pogorszyły mój stan. Samolotem leciałam i nie miało to na mnie negatywnego wpływu.
Ty masz lecieć 2,5 godziny. To nie jest długo. Dasz radę. A relaks na wakacjach może poprawić Twoje samopoczucie.
W zeszłym roku na wizycie u neurochirurga, gdy podjęłam decyzję o operacji, dowiedziałam się od niego, że mogę sobie pozwolić na daleki wyjazd autobusem i że nic mi nie będzie. Pojechałam więc do Paryża, bo nie mogłam już zrezygnować z opłaconej wcześniej wycieczki bez straty pieniędzy. Tak więc za przyzwoleniem mojego operatora tłukłam się autobusem przez kawał Europy. Inni patrzyli na mnie jak na dziwadło, bo obstawiona byłam wszelkimi poduszkami lędżwiowymi, pod kark i innymi wynalazkami. Podróż o dziwo zniosłam całkiem dobrze. Gorzej trochę było z powrotem, bo zepsuła się klimatyzacja a plecki dawały juz znać o sobie. Teraz nie odważyłabym się już na taką eskapadę autobusem, ale w samolocie nie trzęsie tak i podróż tez jest znacznie krótsza.
Tak więc Renatko planuj wakacje. Każdemu to jest potrzebne
Wtajemniczona
27-05-2013, 13:35:06

Asiu i Agnieszko dziękuje za podpowiedź . Ubezpieczenie na pewno dodatkowe wykupię.Pa miłego dnia
Przed operacją
Wtajemniczona
27-05-2013, 17:07:24

Renato,
miałam podobne wątpliwości, także przy okazji dzięki Asiu i Agnieszko za odpowiedź co do lotu - podobnie mi powiedział fizjoterapeuta.
Serdeczności
Ela
Wtajemniczona
28-05-2013, 02:49:06

renatko, ja miesiąc przed operacją leciałam z warszawy do londynu, o dodatkowym ubezpieczeniu nawet nie wiedziałam, a lot to pikuś, tuż po operacji też pytałam dr o lot, bo różnie słyszałąm ale dr powiedział, że nie widzi przeciwskazań, na ostatniej wizycie u dr zapytałąm też o mikrowstrząsy, o blender, mikser, doktor się uśmiechbnął i powiedział że więcej wstrząsów i mikrowstrząsów bo mam w trakcie każdej jazdy samochodem, i żeby nie dać się zwariować, bo operacja nas naprawia, a śrubki same się nie wykręcą, natomiast jeśli chodzi o zakres ruchu głową góra/dół to mi powiedział, żebym na siłe nie odchylała głowy do tyłu, i nie pozwoliła nikomu głowy mi odchylić bo w ten sposób to można wyrwać śruby, nie ćwiczyć tej głowy i szyi bo tak już zostanie i tego się nie rozćwiczy,
elcia widziłam twoje fotki, jesteś wielka
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Początkująca
28-05-2013, 10:31:28

piotr19 2013-05-26 12:44:25 Witam wszystkie PERYSKOPKI z deszczowej wysepki.Wczoraj miałem gimnastykę zbiorową nieżle potańczyłem po 12 godz pracy i .........nic kompletnie niebolało.Gimnastyka i muzyka świetne połączenie taką terapie polecam.Du pisałaś coś o nadziei coś jakby matka głupich ,dodam że lepiej mieć taką matkę niż być sierota.Dlatego mam nadzieje ,że bedzie lepiej z nami wszystkimi no moze nie od razu........ale warto walczyć...
Mchomo powodzenia dasz radę-----myśl pozytywnie to z reszta sobie poradzisz----------pozdrawiam WAS----
---piotr-------Wilkien co u Ciebie.........????????
Witaj kapitanie Piotrze i reszto załogi !
Już tyle razy wywołujesz mnie na mostek, że czuję się zobowiązana skrobnąć kilka słów. Może pamiętasz, że w poprzednich moich postach poszukiwałam fizjoterapeuty, który podjąłby się wypełnienia zaleceń tego mojego neuroch. od kontroli, doc. S. Chodziło mianowicie o opracowanie zestawu ćwiczeń mięśni do wykonywania w domu. W moim mieście odwiedziłam pięciu takich speców, jeden miał nawet tytuł doktora i co? I nic. Każdy z nich twierdził, że nie rozumie dlaczego lekarz zaleca mi napinanie mięśni skoro ja powinnam je rozluźniać bo jestem cała spięta. Dopiero za sugestią Pana doc. S. udało mi się załatwić wizytę na oddziale rehabilitacji w pewnym konkretnym szpitalu w Szczecinie. No i tam wreszcie trafiłam na fachowców. Pani magister, młoda, cudowna osoba, zajęła się mną bardzo profesjonalnie. Najpierw zrobiła wywiad i zupełnie nie dała mi odczuć, że potępia moją decyzję o operacji, potem obejrzała dokumentację łącznie z ostatnim MRI i spędziła ze mną po godzinie przez pięć kolejnych dni. Z wielu możliwości wybrała cztery ćwiczenia, które łącznie trwają pół godziny i teraz od miesiąca konsekwentnie, codziennie wykonuję je w domu. Muszę przyznać, że cudu jeszcze nie ma, ale mam wrażenie, że przybyło mi sił w rękach, łatwiej mi utrzymać prawidłową postawę ciała, no i samopoczucie ogólnie dużo lepsze, bo wreszcie widzę jakieś światełko w tunelu.
Aha! I jeszcze Pani magister mi powiedziała, że mam wstawiony bardzo dobry "sprzęt" i mam się trzymać obecnego neuroch. bo to super specjalista.
No i to by było na tyle. Wiem Piotrze, że tak szybko Cię nie dogonię w powrocie do zdrowia, bo gdy czytałam o Twoich wyczynach w sanatorium, to na samo wyobrażenie o tych pokonanych pieszo kilometrach brakowało mi tchu. No, ale pomału może i mnie będzie dane kiedyś pożegnać się ze skutkami Pani mielopatii.
Życzę Ci Piotrze stopy wody pod kilem i bezsztormowej pogody, także ducha. Jeszcze kiedyś napiszę, czy mi się kondycja poprawia.
Tymczasem pozdrawiam gorąco, wszystkich piszących jak Ty i tylko czytających jak ja.
Wiktoria
Forumowicz
28-05-2013, 16:47:52

Witam WSZYSTKICH.Na wyspie troche zimno ale słonecznie/dla mnie pogoda w sam raz/.Wiktorio dzieki za odpowiedz.Jest nader interesująca ,ale mnie intryguja te Twoje 4 ćwiczenia.Jak bym mógł prosic Cie o ich opisanie?
Fakt marsze robie teraz niecodziennie -praca po 12 godzin to niezly maraton.Poza tym rozciagam gumy i rece tez sie wzmacniają.Napisz mi na skrzynke wiadomośc w jakim szpitalu moze i mi sie przyda.POZDRAWIAM WAS PERYSKOPKI i jak zawsze WYTRWAŁOŚCI I WIARY.
piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: