Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
31-05-2013, 13:32:29

amadobo witaj :)
A co było powodem korporektomii?
Ja usłyszałam na jednej z konsultacji taką możliwość, jeśli się okaże, że kręgi są mocno zmienione zapalnie...Z uwagi na artefakty od protezy podobno do oceny śródoperacyjnie tylko. Usuną mi poziom niżej i sprawdzą co dzieje się z protezą...Ile masz w szyi usuniętych poziomów? Czy pobierali Ci kości z biodra? Ile lat temu to było? Wróciłaś do pracy?
Pamiętam Twoją operację lędźwiowego, że były problemy ze zrostem....przykro mi :(:(:(
Pozdrawiam
Początkujący
31-05-2013, 14:02:31

Witam,
Kiedy pochylam głowę w dół to przechodzą mnie takie dziwne prądy po kręgosłupie, zwłaszcza w jego dolnej częsci. Czasami drętwieją mi palce u rąk kiedy się budzę.
Zauważyłem też że czasami mam mrowienie w nogach, jak przejdę jakiś dłuższy odcinek, zdecydowanie mocniejsze prądy towarzyszą mi jak zginam głowę przy zgarbionym kręgosłupie, natomiast jeżeli kręgosłup mam wyprostowany i zginam głowę to albo są to delikatne prądy albo nie czuć ich wcale. Czy nadal można zwalać to na kręgosłup ? :/ Do neurologa idę dopiero w czwartek, chyba wykończę się psychicznie, bo moje objawy z tego co czytam w internecie mogą wskazywać na SM :/
wynik badania radiologicznego kręgosłupa szyjnego
spłycona fizjologicznie lordoza szyjna
obiniżenie przestrzeni m-kregowej c4-c5
wysokosc trzonow kregowych zachowana
początkowe zmiany zwyrodnieniowe w stawach luschki oraz na tylno-dolnych krawedziach trzonow c3-c5
cien o wysyceniu wapeinnym w tkankach miekkich, ku tyłowi od wyrostka kolszystego c2
Kręgosłup lędźwiowy jest chyba nawet w gorszym stanie.
Mam 25 lat, proszę o pomoc, pozdrawiam !!!
Forumowiczka
31-05-2013, 14:12:16

amadobo 2013-05-30 19:26:08 Nie wiem, czy mnie jeszcze ktoś ze starej drużyny pamięta .....
no wiesz co Aniu? - jakbyśmy mogli ciebie zapomnieć :)
Pamiętam, zdecydowanie pamiętam!
Pozdrowienia, Asia
Forumowiczka
31-05-2013, 14:27:10

shearer (...)
Do neurologa idę dopiero w czwartek, chyba wykończę się psychicznie, bo moje objawy z tego co czytam w internecie mogą wskazywać na SM :/
Mam 25 lat, proszę o pomoc, pozdrawiam !!!
Witaj. Do oceny efektów ucisku pochodzących z dyskopatii lepsze jest MR.
A próbowałeś znaleźć w okolicy jakiegoś dobrego terapeutę? Ale dobrego. Oni potrafią dużo ocenić obserwując reakcje ciała w rożnych ułożeniach i zgięciach. Najlepsi są tacy, co potrafią stosować rożne techniki równocześnie.
Rozumiem twój niepokój, ja też szybko wpadam w panikę. 25 lat to mało jak na dyskopatię ale niestety teraz to dziadostwo dopada coraz młodszych. Moja bratowa - 30 lat - ma potężne problemy z lędźwiowym. kilka innych znajomych tez ma te problemy, a wszyscy mają dopiero 30-kilka lat. Niestety zdarza się....
Głowa do góry, nie zakładaj od razu najgorszych możliwości. No i nie szukaj chorób po objawach z internetu. Ja według nich mam podejrzenie guza w mózgu :) bo źrenice nierówno mi się otwierają. A pewnie to przez 10 lat migren z aurą.
Ale też najpierw odstawiłam niezły cyrk, zanim jakoś wyrzuciłam z głowy czarne myśli.
Musisz poczekać na wynik kontroli neurologa, my możemy cię tylko uspakajać.
Asia
Początkujący
31-05-2013, 14:38:21

nie szukałem, zobaczymy co powie neurolog. Jeżeli chodzi o kręgosłup lędźwiowy to miałem robiony rezonans jakieś 5 lat temu czyli w wieku około 20 lat. Nie pamiętam dokładnie co tam było napisane, ale lekarz powiedział mi że nie wygląda to za ciekawie i zlecił mi serie ćwiczeń. Prześwietlenie rtg kręgosłupa szyjnego miałem robione rok temu bo drętwiały mi palce u rąk w nocy, ale jakoś się tym nie przejąłem. Ale teraz kiedy te wszystkie objawy na raz się zwaliły to już się zdenerwowałem. Miałem również robiony rezonans głowy ponad rok temu i wszystko wyszło ok. Zaznaczę że od 10 roku życia grałem w piłkę, wiele razy dziwnie upadłem, bądź dostałem w głowę itp. ostatnio grałem 2 tygodnie temu, ale teraz zaprzestałem bo jak wiadomo objawy mam poważne. A i niecały rok temu zachorowałem na ziarnicę złośliwą ale udało mi się pokonać ten nowotwór. A wracając do kręgosłupa to boli mnie tylko i włącznie wtedy gdy długo stoję, w innych wypadkach nie czuję jakiegoś dyskomfortu. Pozdrawiam i dziękuje za słowa otuchy !
Forumowicz
31-05-2013, 19:23:18

shearer 2013-05-31 16:38:21
Zaznaczę że od 10 roku życia grałem w piłkę, wiele razy dziwnie upadłem,
to lekarze w Premiership Ci nie pomogli ??;)

bądź dostałem w głowę itp.
to na jakiej pozycji , drugi od lew w murze??
co to jest SM??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkujący
31-05-2013, 20:18:23

w Newcastle sami słabi lekarze :P w napadzie, w murze też się czasami stało ... ;) sm to stwardnienie rozsiane :(
Forumowicz
31-05-2013, 23:15:39

o k u r w a ...sorry
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
02-06-2013, 05:23:32

Witam kochane szyjki .,,,,jestem tydz po operacji C5 C6 ....boli jeszcze troche ale rece juz nie dretwieja ....kolnierz przez miesiac musze nosic , ale wiecie co ? Zapomnialam zapytac jaki to byl rodzaj operacji znaczy sie nazwa .....wie ktos moze czy to byla artrodeza? Bo wypisu jeszcze nie m
Początkująca
02-06-2013, 05:23:44

Witam kochane szyjki .,,,,jestem tydz po operacji C5 C6 ....boli jeszcze troche ale rece juz nie dretwieja ....kolnierz przez miesiac musze nosic , ale wiecie co ? Zapomnialam zapytac jaki to byl rodzaj operacji znaczy sie nazwa .....wie ktos moze czy to byla artrodeza? Bo wypisu jeszcze nie m

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: