Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
24-05-2013, 18:25:54

Niematahari
Wg medycznego punktu widzenia początek starości biologicznej to 60 lat.Tak podaje encyklopedia zdrowia.
Karolina
Początkujący
24-05-2013, 18:31:33

niematahari 2013-05-24 19:54:26 Mam 61 to już starość?
Jeżeli tak postanowisz to tak będzie.
Ja mam 51 lat i czuję się jak nastolatek... tak czas się mi zatrzymal widocznie. Może dlatego, bo będąc uczniem szkoły podstawowej miałem problemy z kręgosłupem i pamiętam jak dzis, z łóżka podnieść się nie mogłem o własnych siłach...
To tyllko epizod, później się to powtarzało co jakiś czas...
Był czas bez dolegliwości ... długi czas.
Teraz mam świadomość co mnie czeka jak zaniedbam swój już sfatygowany organizm. Człowiek ma zaprogramowany czas życia w genach do ok. 140 lat. Od nas zależy, czy to wykorzystamy.
Najważniejsza jest siła psychiczna, witalna...
Każdy idzie inną ściezką, na swej drodze spotyka inne wyzwania...
Wtajemniczona
24-05-2013, 18:44:42

Witam wszystkich
Chyba ściągnęłam chmury nad swoją głowę i zaraz posypią się z nich pioruny.
No dobrze więc , jesteśmy młodzi na tyle na ile się czujemy, niech tak zostanie.
Zachowajmy jednak umiar w tych odczuciach i ćwiczeniach bo mi kiedyś rehabilitant z którego pomocy korzystałam powiedział że najgorzej jest jak czterdziestolatkowie wykonują ćwiczenia przeznaczone dla osiemnastolatków .
A może pięćdziesięciolatkom i tym powyżej już wolno wszystko bez ograniczeń .Mam na myśli i ćwiczenia wszelakie i trunki zapiątkowe.
Pozdrawiam Karolina
Początkujący
24-05-2013, 18:45:16

du250669 2013-05-24 20:25:54 Niematahari
Wg medycznego punktu widzenia początek starości biologicznej to 60 lat.Tak podaje encyklopedia zdrowia.
Karolina
Widocznie encyklopedia zdrowia nie nadąża za wytycznymi naszego rzadu, który uważa, że człowiek jest w pełni sił witalnych i może pracować do 67- go roku życia.
To już jest sprawa polityczna, każdy oceni to wg. swojego uznania, i tak będzie głosował w następnych wyborach.
Początkująca
24-05-2013, 21:55:03

Witam Wszystkie Szyjki
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie ?
To przypomne siebie wam hihihi jestem marcowa szyja , długo mnie ta operacja jeszcze trzyma , na rehabilitacje moge sie dopiero strać Lipiec lub Sierpień ...napiszę wam jutro. miałam C1i C2 robione i to z tyłu..
ale wszystko opisze jutro wejde po południu ...
Pozdrawiam :*** i zyczę spokojnej nocki
Ela
Wtajemniczona
24-05-2013, 22:18:13

Witaj Elcia
Wreszcie jesteś .Wywoływałam Cię kilkakrotnie ale sie nie odzywałaś.Cieszę się że wreszcie to zrobiłaś.
Karolina
Początkująca
25-05-2013, 07:17:15

Witam kochane szyjki jestem tutaj pierwszy raz , jutro ide do szpitala na operacje bardzo sie boje , bo nie wiem jaki implant wstawia ......ogolnie wyboru juz nie mam bo doszlo do ubytkow neurologicznych .....napiszcie jak to sie odbywa ile w szpitalu sie przebywa , co z rehabilitacja ?
Początkująca
25-05-2013, 07:20:48

du250669 2013-05-24 20:25:54 Niematahari
Karolina
Karolina!
Nie wpadłam po prostu na tą encyklopedię zdrowia!!
.Całe życie przepracowałam w rehabilitacji i wiele razy widziałam osoby w moim wieku w doskonałej formie jak i czterdziestoletnich staruszków.. Pozdrawiam wszystkie szyjki
Początkująca
25-05-2013, 07:48:29

Witam Szyjki ! Jak juz wiecie jestem Marcowa szyja :)
Weszłam do szpitala 18 Marca , a operowana byłam 25 dopiero wyniki wzięłam tak jak kazali a potem jeszcze robili swoje i tak to zeszło , ale wszystko dobrze wyszło :) i ja sie cieszę i moja rodzinka też
.
Napisze co mialam robione i jak :)
Rozpoznanie : Spondylozy z uszkodzeniem korzeni nerwów rdzeniowych .Stenoza kanału kręgowego w odcinku szyjnym C1/C2 Neurologia potyliczna obustronna . Operacja trwała 5 godzin , z boidra pobierali mi kości , to mialam dwie operacje za jedny razem :) Szpital opusciłam 3 kwietnia dopiero ......
Operacja : Laminektomia C1, stabilizacjaC1, C2 z dostępu tylnego- zmodyfikowany Harms, kośc autogenna z talerza biodrowego ( Vertex,Medtronic)
Zespolenie kręgów C1-C2 z dojscia przedniego, tylnego lub przez jame ustną , wprowadzenie gwintowanych bolcow kostnych .
Przeżyłam cięzką operacje dochodziłam po niej trzy dni , męczyły mnie wymioty strasznie :( ale ważne ze nic mi nie uszkodzili i jest bardzo dobrze z kazdym dniem czuje się lepiej :) nic tylko sie cieszyc , a kolnierz mój dalej podtrzymuje mi glowe ....
Ela
Początkująca
25-05-2013, 08:13:37

Chciałam wstawic zdjęcie , ale mi nie wchodzi , bo jest za duże , wstawie po południ lub wieczorkiem jak przyjdzie corka , bo ja nie umiem zmiejszac ....

Pozdrawiam Szyjki i Peryskopy !
Ela

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: