Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
21-05-2013, 12:15:34

Metoda dr. Palucha faktycznie jest skuteczna ale przy dolegliwościach kręgosłupa lędźwiowego. Za namową znajomych skorzystałam z konsultacji u lekarza , który stosuje tą metodę.
Niestety nie skorzystałam z zabiegów. Po wizycie miałam bardzo mieszane uczucia. Usłyszałam ,że i owszem można spróbować bo ma już pacjentkę z podobnymi problemami, która korzysta z zabiegów... już od kilkunastu lat
W trakcie ostatniej wizyty u neurochirurga zapytałam go co myśli o tej metodzie rehabilitacji i okazało się,że zdecydowanie odradza bo stosowany jest ucisk ,a tego nasze szyjki powinny unikać.
Początkująca
21-05-2013, 13:16:02

zanzibar
anTosia może jakiś wierszyk? mnie wena opuściła
Jasiu, mnie też jakoś ostatnio nie nawiedza, ale jak się pojawi to ją "chycę" za nogi i może mi się uda coś skrobnąć
miło, że pamiętasz o nich
wiosna rozkwitła na całego
bzy koloru fioletowego
konwalie białe i pięknie pachnące
ale i kleszcze w ... nogi się wsysające
spacerki bezpieczne polecam zatem
a lasy podziwiać z okna - autem,
albo założyć gumowe buty
i kombinezon kosmonauty
Miłego popołudnia wszystkim szyjkom
anTosia
Ps. Na metodę dr Palucha też się nie zdecydowałam, byłam pełna obaw, jeżeli chodzi o delikatną szyję
Forumowicz
21-05-2013, 13:42:16

anTosiu Dziękuje
Kleszczy Ty nie łap tyle
wiosną lepiej jest łapać motyle
Bo wokoło jest ich tyle
co kwiatów na zielonej łące
Pięknej i pachnącej
ks Janusz
Wtajemniczona
21-05-2013, 13:55:21

Witam mam takie wrażenie że ktoś z naszych dobrych znajomych stawia na tak 1 przy wypowiedziach o rehabilitacji . Co sądzicie ? Pisanie na forum dla niektórych to jak lekki .....? !
Przed operacją
Wtajemniczona
21-05-2013, 17:34:28

pawik 2013-05-21 14:04:58 dana nie wiem czy po operacji można skorzystać z metody dr Palucha? Przed operacją nie zawsze (chociaż wiem, że odważnie podchodzą do pacjentów- znajoma korzysta) a po to już chyba jest niemożliwe, no chyba że na zupełnie odległy odcinek od operowanego...Byłaś po operacji u terapeuty manualnego?
A jakie Wy macie doświadczenie z terapią manualną po operacjach? Na ile spotykacie się z ostrożnością u terapeutów?
Witaj !
Mam pytanie czy dr Paluch to z Opola?
Jeśli tak to korzystałam przez wiele lat z leczenia i dzięki dr chodzę/u mnie rwa kulszowa/. W przypadku mojego męża /mielopatia/ dr Paluch zdecydowanie odmówił leczenia swoją metodą zalecił natychmiastową operację
wiesia
gość
21-05-2013, 17:48:02

http://paluch.info.pl/
Wiesiu Ożarów Mazowiecki.
Wtajemniczona
21-05-2013, 18:44:38

W Opolu jest prywatny gabinet lekarski i rehabilitacji PALUCH s.c., gdzie stosowana jest metoda dr Palucha.
Początkująca
21-05-2013, 19:28:39

dzięki wam wszystkim za rady super forum:) odnośnie pierwszej choroby nigdzie nie wchodziłam tez nie było ciekawie miałam stany tężyczki z powodu braku wapnia nie miałam czucia w palcach a jestem kosmetyczką w tym samym czasie otworzyłam gabinet własny miało wszystko minąć ale było gorzej nauczyłam się z tym żyć że mam słabe mięśnie bo mam bardzo wysokie tsh hormonu braki wapnia i guza na nowo na przerośniętej tarczycy jakoś i to ogarnęłam było strasznie ciężko ale nauczyłam się z tym życ wiele zrobiłam zawodowo mimo tego ze lekarze nie wierzyli ze daje rade pracować ale teraz ten kręgosłup mimo że jestem bardzo silna to strasznie jestem załamana czuję się okropnie nie mogę pracować a kocham swoją pracę szukam wyjścia ale masakra jest wiem że strasznie ciężko teraz mi przyjdzie walka na razie wywalczyłam dofinansowanie do turnusu rehabilitacyjnego i rehabilitacji muszryę tylko znaleść dobry osrodek który ma w swoim leczeniu też tarczycę ponieważ grupę mam na to wtedy jeszcze kręgosłup był zdrowy a warunek dofinansowania jest taki żeby zgadzało sie ze schorzeniem wpisanym w orzeczeniu
Forumowicz
22-05-2013, 14:30:13

Dzień dobry PERYSKOPKI.Dagiii muślę ,że wiem co czujesz moja małżonka też jest kosmetyczką i robi to co lubi, ale może sie zdażyć ,że będzie musiala przerwać prace na kilka miesiecy -ma ten sam dylemat co i Ty-choć powody inne.Zatem trzeba wierzyć i walczyć by sie nie poddać dlatego PERYSKOP do góry jutro bedzie lepiej...
KAPITANIE NEMO gdzie jesteś?--konto tez zlikwidowałeś.Zabierasz zabawki no i tak z piaskownicy? To nie fer...........niemniej Pozdrawiam.........piotr...i WSZYSTKIE PERYSKOPKI dnia i nocy bez bólu.Dzisiaj w nocy pracuję ale WAM miłych snów z wyspy.........
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
22-05-2013, 18:16:26

dzieki bardzo pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: