Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-04-2013, 20:02:08

Witam Was :)
Grono Szyjek PO się powiększa...zdrowiejcie, niech każdy, kolejny dzień przynosi ulgę...ale też rozsądek. Operacja nie leczy z dyskopatii....to z nami zostaje na zawsze i trzeba o tym pamiętać. Nigdy już nie będzie normalnie...rozsądek będzie doskonałym doradcą w dochodzeniu do zdrowia. Bez szaleństw drogie Szyjeczki Miło, że siebie wspieramy, wymieniamy doświadczeniami. Należy jednak mieć na uwadze, że każdy jest indywidualnym przypadkiem i w różny, być może podobny ale nie identyczny sposób, zachorowaliśmy na dyskopatię. Jedni w wyniku wypadku, upadku, inni latami "pracowali" na "zajechanie" kręgosłupa....Tak więc i proces regeneracji, rehabilitacji, może przebiegać inaczej i mieć różne efekty.
Pozdrawiam serdecznie i życzę trwania w dbaniu o siebie i niech MOC będzie w Nas a damy radę :) Bo kto jak nie MY????? No właśnie.
Bogna
Wtajemniczona
03-04-2013, 21:07:45

Pozdrawiam wszystkiich Po i Przed..
Bogna, zawsze Ciebie się czyta tak optymistycznie... to racja - każdy jest inny i ma swoją własną drogę rehabilitacji/leczenia/operacji') - to tak jak z facetami (sorki chłopacy znajdujemy chłopa ale co każda się namęczy przed po czy w trakcie to już jej
Ela
Forumowicz
03-04-2013, 21:50:41

Dobry póżny wieczór WSZYSTKIM PERTSKOPKOM.Pozdrawiam kolejne szyjki już po.Dzisiaj byłem na kontroli dostałem tom com chciał ,a jutro do lekarza zakładowego i do pracy napisac wniosek o urlop i 9 jazda do Miedzywodzia na rechabilitacje.Stokrotko co do miejscowosci miałem wybór aż 6-ciu.Decyzje dzieki pani ozecznik od reki 20 mnut pózniej.Kolejna informacja jest ze gojenie to 3 do 6 miesiecy natomiast zrosniecie to kolejne 3lub 6 miesiecy .Za tyle mam kolejna wizyte kontrolną.poza tym pobyt w dworze LUBORADZA dużo pomógł-taki prezent mini wczasy.Życze wszystkim nocy bez bólu i dużo wiary bo napewno będzie lepiej.Starzy rybacy mowia ,że tak 14 dni i bedzie lepiej z pogoda.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
03-04-2013, 21:58:36

Perpetum ty to masz moc doświadczeń ta pani dr-tokolejny nieprofesjonalny przypadek.Najgorzej ,że musimy takich sluchac.Dzis przed katrolą rozmawialismy o operacji czy to dobrze sie dac czy nie.7 osób i usłyszalem twierdzace tak-ból kazdego rozwala.Ten pfefron to zapewne zatrudnia rożnych nieudaczników zawodowych z dziedziny medycyny ludowej.To nic damy sobie radę z takimi.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
04-04-2013, 07:29:57

Witajcie i znowu zima, gdzie ta wiosna!!!
Taka pogoda nie sprzyja szyjką zaczyna coś ciągnąć i drętwieć. Należy wrócić do nic nierobienia i czekać aż wyjdzie słonko.
Perpetuum ale jazda, dobrze że opisałaś spotkanie z pefronem, myślałam że chociaż tam są ludzie z wiedzą i unikniemy takich "mądrych" komentarzy. Widać, że wszędzie testują naszą wytrzymałość, tak jak byśmy chciały tych operacji i naszego kalectwa. Już nigdy nie będzie tak jak przed, zawsze będziemy uważać co wolno, co nie.
Wszystkie szyjki PO i Przed, pogoda nam nie sprzyja, więc czekajmy na upragnione słonko i wierzmy w jego moc poprawiania nam samopoczucia.

Pozdrawiam
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
gość
04-04-2013, 09:14:57

Witam kochane szyjki po i przed :)
Małgoś trzymam kciuki ,będzie dobrze co ja piszę musi być dobrze nie ma takiej opcji.No to Ty już tam będziesz miała niedługo swój własny pokoik Małgosiu .Lędźwiowy odcinek to Ci jeszcze z robią ale torbieli nie ruszają,Bo ja również mam torbiel i nawet go nie tknęli mimo że leżałam na stole.Jak będziesz się już dobrze czuła to pisz jak było :)
Baszas to Ci bardzo też współczuję ,właśnie te bóle są najgorsze ,kto nie wie co to jest ból kręgosłupa to za przeproszeniem g.... wie o bólu ,szlak mnie trafia w pracy jak coś jest ze mną nie tak i zaczynam brać leki aby ból był mniejszy ,to nie które koleżanki mam takie wrażenie myślą że człowiek udaje i nie chce mu się pracować.Ale przywykłam już do tych opini.
Tysiu smacznego Ci życzę ,no i jak wrócisz to napisz wszystko jak co i kiedy :) zdrówka ,zdrówka i jeszcze raz zdrówka życzę
Perpetuum No właśnie te nasze kochane ZUS co oni mogą wiedzieć o bólu jak nic tam nie robią .
Dlatego postanowiłam wrócić do pracy miałam miesiąc zwolnienia ale już od 8 wracam ,postaram się wytrzymać do operacji ,nie chcę mieć z ZUSem nic do czynienia.
Ja też doświadczyłam komisji ale w sprawie o przyznanie mi grupy poza rentowej .Komisję miałam akurat 2 miesiąca po operacji lędźwiowego ,mówię mu że było ok ale coś zaczyna się dziać ,że znowu pojawia się ból.
Po dwóch tygodniach odebrałam ,przyznali grupę lekką ,no cóż widocznie byłam zdrowa .Ale to co się działo później to był koszmar .
W listopadzie się zaczęło ból szyjnego i lędźwiowego ,miałam akurat szczęście że udało mi się zrobić rezonans po operacji ,no i powiem tak że przed operacją lędźwiowy miałam niby lepszy jak po operacji tak mi neurolog mówił okazało się że lekarz wstawił mi stabilizację między-kolczystą nie usuwają przepukliny tłumacząc się tym że oni przepukliny nie usuwają .No i teraz w pracy muszę siedzieć w gorsecie )
( jeśli ktoś miał tak samo niech napisze parę słów o tym ,czy też go to spotkało)
Wracają do tematu lekarz napisał ponownie papiery na komisję o pogorszenie stanu zdrowia ,miałam wszystkie dokumenty ,uwierz mi lekarz tak popatrzał i stwierdził że rokuje poprawę ,a i dodał że jak się nie poddam operacji szyjnej to grozi mi paraliż,mówię sobie po takich słowach dostanę drugą ( nie prosiłam o rentę prosiłam tylko o grupę poza rentową abym miał troszkę lżej w pracy ,żebym mogła mieć inne stanowisko niż teraz mam
Już w gabinecie socjalnym dowiedziałam się że przyznał mi znowu lekką grupę normalnie ręce mi opadły a łzy to same się pokulały, powiedziałam że nie będę się już poniżać i nawet się nie odwołałam gdzie mój lekarz ponownie mi kazał .
Takie to jest nasz kochane orzecznictwo jakby się komuś z ich pracowników stało to od razu mieli by rentę .
Przepraszam że się tak rozpisałam ale w końcu wyrzuciłam to z siebie bo cały czas mnie gryzie .:):)
gość
04-04-2013, 09:27:39

Piotrze
a Ty kiedy do pracy ,widzę że już niedługo ,i jakie samopoczucie chyba dobre co ! no ja teraz po miesiącu wracam i mam troszkę pietra dla mnie ten miesiąc w domu to była wietrzność a co dopiero będzie później hehe
Ale wiecie co tyle co chodzę do poradni rehabilitacyjnej
to moja Pani doktor ani razu nie zaproponował mi sanatorium,a może dla tego że mam co drugi miesiąc zabiegi :)
Pozdrawiam
Wtajemniczona
04-04-2013, 12:08:04

gabriela ja też w tamtym roku dostałam grupe lekką, na komisji pheforn,teraz po operacji zapytałam lekarza czy mam szanse podwyższyc grupe ale się dowiedziałam, że operacje się robi po to żeby być zdrowszym, a nie chorszym, i operacjaj poprawia nam jakość życia i zdrowia a nie pogarszawięc dopoki nie zrobie kontrolnego MRI to nie składam, najchetniej chcialabym miec mri calego kręgosłupa włącznie z głową
bo niby mi bole głowy zelżały, ale nie ustąpiły,
dzisiaj tęz kuperek mnie boli jak diabli, a na ramionach to mam chyba tone piachu
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Wtajemniczona
04-04-2013, 12:32:40

Witam wszystkich,
Dawno sie nie odzywałam ale choroba rozłożyła mnie na swieta wlacznie.
Bedac w sanatorium mielismy wyklady miedzy innymi mowili nam o stopniu niepelnosprawnosci, czy chorobie zawodowej. Wiem ze teoria zawsze ladnie brzmi, bo mowili ze w przypadku operacji kregslupa to sie kwalifikujemy do drugiego stopnia - umiarkowanego. Po rozmowie ze swoja neurolog (ktora pracuje w komisji) nie jestem pewna czy druga grupe dadza, powiedziała ze dyskopatia to choroba na całe zycie i ze zdrowa to ja juz nigdy nie bede. Ale powiedziała rownież ze nie mam dysfunkcji ruchowej - nie chodze o kulach wiec o parkingu raczej nie ma mowy. To zaczełam jej mowic ze ja max 3 kg moge w rekach niesc i ze samochod pod wejsciem sklepu jest bardzo wazny. Słuchała mnie z zaciekawieniem, tak jakby nigdy nie pomysleli o tym ze to nie tylko nogi sie licza, ale rece rowniez.
Poki co czekam na termin komisji
A skoro juz mowa o tym to jak to sie ma do pracy, bo jak zanosiłam kolejne zwolnienie to napomknelam ze chce zlozyc dokumenty to kadrowa powiedziala mi ze dla niej zgloscic musze jak juz dostane decyje zeby ona zmienila cos w platniku. Ale jak zapytałam o jakies plusy dla mnie to powiedziała ze to sie nie opłaca dla firmy, ze dlugo o pieniadze trzeba sie starac a do tego jeszcze PIP przychodzi na kontrole wiec nie mam co liczyc na jakies dostosowanie stanowiska pracy.
Czuje ze ona cos kreci, niestety moja kadrowa w ogole nie dba o pracownikow:( Jak znam zycie ja im zglosze, oni mniejsza skladke zaplaca a mi naawet nowego krzesła nie kupia.. Powiedzcie jak to jest?!
Pozdrawiam
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
gość
04-04-2013, 12:48:14

witam
Stokrotko masz rację ja też słyszałam już od lekarza że jak poddasz się operacji to jesteś uzdrowiona i ZDOLNA DO PRACY :) i również stwierdziłam że dopiero po drugiej operacji będę składała wniosek może wtedy się zlitują.Widzisz nie wiadomo komu wierzyć jeden lekarz mówi że się należy a drugi że się nie należy hehe :)
Kasiek mi się wydaje że jak ma się drugą grupę to są korzyści i dla Ciebie i dla pracodawcy ,nam dochodzi 10 dni urlopu a pracodawca to składek nie musi płacić dla niego to jak los na loterii .
A z tym krzesłem to dobre uśmiałam się troszkę i tu masz rację oni za twoje składki to nawet nowy samochód kupią ,a tobie krzesła może nie, ale podusie na krzesło to dostaniesz abyś mięciutko miała hehe :):)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: