Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-04-2013, 11:40:27

Witam
Tysiu no widzę że wszystko ok ,to super ,a długo trwała twoja operacja jak możesz to napisz chociaż tak mniej więcej.
Małgoś a w Bydgoszczy to w jakim szpitalu jak w wojskowym to ja też ,jakby nie było tajemnicą to mogłabyś napisać jaki lekarz będzie Cię operował.No i jak będziesz miała w wojskowym to nie ominą Cię te seksowne rajstopki:) :)
Wtajemniczona
03-04-2013, 11:53:55

Witam wszystkie szyjki, nadrabiam czytanie ale tego b. dużo.
Baszas podzielam twoje zdanie, jak operacja konieczna to nie ma na co czekać. Po operacji odczuwamy ulgę bo najgorsze objawy ucisku ustępują, ale przychodzą inne związane z operacją, One nas niepokoją , ale bądźmy dobrej myśli, czas jest najlepszym lekarstwem. Minęło już 5 m-cy od mojej operacji i zawsze coś nowego, obecnie ciągną szwy wewnętrzne które goją się do 6-9 m-cy. Jest OK, chociaż został jeszcze jeden poziom. Mam prawą stronę słabszą i nie podniosę czajnika z wodą ale najgorsze już mam za sobą (przynajmniej tak mi się wydaje). Wiem że jeszcze raz trafię na stół, byle jak najpóźniej, ale tym razem posłucham swojego operatora.
Pozdrawiam
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
03-04-2013, 11:56:38

Aga bardzo dobrze zrobiłaś, że walczyłaś o swoje, każda rehabilitacja wzmacnia nas fizycznie i psychicznie. Jak wiesz moje zaproszenie do Wojskowego zbiegło się z NFZ-tem do Stanisława. Wybrałam Stanisława bo proponowali 28 dni a Wojskowy to 21 dni. Lądek to zapadła dziura, (nie chcę tu nikogo obrazić) rozwalające się budynki nie napawają optymizmem, ale my jedziemy tam nie dla pięknych budowli tylko jak dawniej mówiono do wód. Lądek oferuje nam wody mineralne: w Wojciechu siarczkowo-fluorkowe , polecam przepiękny basen i kąpiele perełkowe. Nasze szyjki nie lubią wstrząsów więc prosiłam o zmniejszenie natężenia mocy perełek-rewelacja pełny relaks jakże nam potrzebny po przebytych stresach. W Wojciechu serwują borowinę ja ratowałam swój lędźwiowy, na szyjkę zabronione wygrzewanie. W Starym Jerzym oferują basen z wodą radonowo-siarczkową jak nie chcesz się moczyć to proponuję Emanatorium-inhalacje radonowe które i ja miałam. Jest to dobre rozwiązanie bo b. dużo osób było uczulonych na wodę siarczkową. Niestety te zabiegi zafundowałam sobie odpłatnie bo NFZ ma ograniczoną pulę na uczestnika i preferuje gimnastykę, masaż wirowy rąk i nóg, dla innych schorzeń to diadynamik, akwawibron, sollux, laser. Ponieważ ja byłam z NFZ to zabiegi miałam w różnych budynkach np. masaż wirowy nóg w Stanisławie (wirówka na ręce też tam jest) a rąk w Nowym Jerzym i biegałyśmy tak po całym Lądku. NFZ zadbało o naszą kondycję i wypełniało nam czas na maksa. Czas wolny od 16-tej do 18-tej-kolacja i po kolacji do 22 -kontrola pielęgniarek i zamknięte drzwi. Posiłki jak za te pieniądze to b. dobre, kucharki na 5+.
Aga jak wyślesz już skierowanie na rehabilitację do Wojskowego to tak po 4 m-cach możesz się spodziewać zaproszenia i to fajnie bo będzie sierpień-cieplutko . W wojskowym poszpitalnych kwaterują w pawilonie nr3. Zabiegi są w innym pawilonie ale jest łącznik więc biegasz w dresach. Część zabiegów mają również na terenie swojego basenu i tam już trzeba się ubierać. Rozmawiałam z rehabilitantką z Wojskowego na temat sprzętu, nie ma porównania do NFZ-tu, super wyposażenie. Sprawdziłam również swój termin jaki komisja mi przydzieliła I kw 2014 znowu zima. Poprosiłam o wpisanie na listę rezerwową, bo chcę zobaczyć Lądek w cieplejszych miesiącach, jak się uda to ze zwrotów może pojadę.
Aga odpowiadając na twoje pytanie czy watro; jak najbardziej, spotkasz ludzi przeżywających takie same rozterki i będziecie się wzajemnie wspierać (psychicznie), skorzystasz: z gorących źródeł leczniczych przyspieszających powrót do sprawności (których nie ma tak wiele)i rehabilitacji w innej atmosferze niż w domu. W ciepłych miesiącach w chwilach wolnych to spacery wprawią Cię w dobry nastrój, my chodziłyśmy jak pokazało się troszkę słońca i było fajnie. Jak ktoś ma siłę na wieczorne tańcowanie to od 20-tej udaje się do Zdrojowej na parkiet według uznania.
Pozdrawiam
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
03-04-2013, 12:30:33

Witam wszystkie szyjki !:)
Dzisiaj wrócilam ze szpitala dopiero , nie jestem w stanie w tej chwili nic więcej napisac , ale operacja się udala :) Nie było aż tak strasznie :
Pozdrawiam was serdecznie i jak sie poczuje lepiej to wszystko wam opiszę :)
Ela
Początkująca
03-04-2013, 12:31:41

Witam Cię Gabriela 40 będzie mnie operował prof Harat, a o rajstopkach to wiem bo to moja 3 operacja
Malgos
Początkująca
03-04-2013, 12:34:08

zapomniałam zapytać kiedy Ty będziesz operowana? i czy też w Bydcoszczy?
Malgos
Wtajemniczona
03-04-2013, 12:39:42

elcia, tysia,witajcie, fajnie ze juz po, duzo zdrowia i dni i nocy bez bólu, uważajcie na podnoszenie się, trzeba glowe podnosić razem z tułowiem, mnie ułatwiała ręką przy głowie i odepchnięcie się ręką od łózka i siadałam jak mańka-wstańka, na raz,
oj duzo sie ostantio tu dzieje
mam propozycje dla nas szyjeczek, zebyśmy utworzyli nowy temat a mianowicie rehabilacja w ramach zus prewencji renowej, proponuje żeby osoby kierowane tam zaczely opisywać co i jak i gdzie
z tego co tu czytam to juz wiem o polanicy, ladku i gołdapi, krojtanach, a tych miejscowosci jest od groma, mnie interesuje ,czy jak mnie zus zaweźmie i będzie chciał skierować do sanatorim, to ja muszę sie zgodzić, czy moge wybrać miejscowość, piszcie swoje doświadczenia z leczeniem prewencyjnym i w szpitalach uzdrowiskowych, tylko że moze własnie nowy temat zrobić żeby tego nie zaśmiecać, ten w sumie ma dotyczyć operacji i administatorzy mogą nas pogonić że nie na temat
proponuje "abc rehabilitacji dla operowanych szyjek, gdzie i jak"
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
gość
03-04-2013, 12:59:27

HEJ szyjki
Małgoś:) ja również w Bydgoszczy ale nie Dr. Harat tylko Paweł Sokal no nie jest złym lekarzem operował mi lędźwiowy.Do Dr. Harata bym musiała czekać ponad półtora roku no chyba że prywatnie to 3 -6 miesięcy a nawet słyszałam że roku.Ale wtedy mi zależało tylko znaleźć lekarza który pomorze i nie patrzałam na nazwiska .Małgoś a dlaczego aż 3 operacja bo wiesz ja tu od nie dawna to nie czytałam wszystkich posłów.
gość
03-04-2013, 13:04:11

A Małgoś ja dopiero w lipcu ,no chyba że coś się przyspieszy.W zeszłym roku jak byłam u niego w lutym to mówił że wczesną jesienią ,a okazało się że miałam dokładnie 26 czerwca 2012r okazało się że otworzyli na 4 piętrze też neurochirurgie i w ten sposób przybyło 38 miejsc :) dla tego tak szybciutko miałam:)
Forumowicz
03-04-2013, 14:17:30

abakleszek@onet.eu 2013-04-02 18:20:56
Renata
P.S. Czy ktoś wie kiedy będzie ciepła słoneczna wiosna??
niebawem coś ty taka niecierpliwa ??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: