Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
03-04-2013, 15:46:17

Gabrysiu w 2008 miałam operowane C5/6 i C6/7 w 2010 C3/4 a teraz C4/5.Przy drugiej operacji nie chcieli zrobić mi 2 poziomów dlatego ta trzecia operacja.Pózniej przyjdzie czas i na lędzwiowy, bo mam 3 przepukliny i jeszcze torbiel w piersiowym....tak jak pisałam jestem genetycznym popaprańcem, ale jakoś tam się nie poddaję Jestem już spakowana i myślę , żeby operacja się udała, żebym obudziła się PO,boję się niewydolności oddechowej co wydażyła się po ostatniej operacji
Malgos
Początkująca
03-04-2013, 15:54:00

Gabrysiu dodam jeszcze, że wszyscy lekarze w tym szpitalu są bardzo dobrzy, są to uczniowie prof.Harata, tagże możesz być spokojna. ......odezwę się PO jak zdrowie pozwoli pa..pa za kilka dni.
Malgos
Początkująca
03-04-2013, 16:01:21

margotkaw 2013-04-03 17:54:00 Gabrysiu dodam jeszcze, że wszyscy lekarze w tym szpitalu są bardzo dobrzy, są to uczniowie prof.Harata, tagże możesz być spokojna. ......odezwę się PO jak zdrowie pozwoli pa..pa za kilka dni.
Powodzenia ! Wszystko bedzie dobrze to dobry szpital i wyśmienity operator
Początkująca
03-04-2013, 17:10:21

gabriela40 2013-04-03 11:32:43 Witam serdecznie:)
Baszas to oni robili Ci tylko dwa poziomy ,nie od razu trzy ,mnie lekarz troszkę nastraszył mówi mi że mogą trzy robić ,a znowu inny lekarz mówi że dopiero jak otworzą to widzą jakie poziomy robić ,no ja dopiero w lipcu prawdopodobnie czekam tylko na telefon .
Dokładnie.....zrobił dwa,a uzasadnił,iż lepiej spotkać się za rok niż teraz usztywniać wszystko.
Do dziś cieszyłam się dobrym samopoczuciem ale niestety....głowa mi pęka,barki bolą,łapki drętwieją....dobrze,że czytając Was,kochani,wiem,że to kolejny element pooperacyjny.
Dopiero 2.5 tyg.od operacji,czyli długa i wyboista droga przede mną
baszas Operacja:16 marca 2013 Discektomia C5/C6 i C6/C7 Stabilizacja:PEEK
Wtajemniczona
03-04-2013, 17:13:35

Basiu pewnie masz rację i ja zdaje sobie sprawę że chyba od operacji nie ucieknę. Trochę pomógł mi los bo jak już pisałam pojechałam i nie było miejsc.Mam setki obaw jak wszyscy a moje dolegliwości jak się oszczędzam są do wytrzymania. To jak z tym zębem i dentystą. Dużą nadzieje pokładam w sanatorium zobaczymy.
Agachrab Agnieszko mam wstępnie ustaloną operacje po wakacjach na wrzesień ale jak coś będzie się działo mam dzwonić do swojego operatora.Mam nadzieje że nie przeniesie się do Krakowa bo wspominała że mam tam taką możliwość .Agnieszko trzymaj się , pewnie troche musi to potrwać.
Małgosiu trzymaj się czekam na twoje doświadczenia.
Justynko super, że masz już to za sobą opisuj jak się czujesz. Pozdrawiam wszystkich Renata
A Jak marcowa szyjka Kasia i Ela ?
Początkująca
03-04-2013, 17:13:49

gabriela40 2013-04-03 13:40:27 Witam
Tysiu no widzę że wszystko ok ,to super ,a długo trwała twoja operacja jak możesz to napisz chociaż tak mniej więcej.
Witam
moja operacja trwała 2 godziny, lekarz jak przyszedł po piwiedział, ze nie bylo łatwo. Kręgosłup jest niestabilny i trxeba o niego teraz bardzo dbać. Jestem jeszcze bardzo slaba. opiszę dokładnie jak lepiej się poczuję.Może w piątek mnie wypiszą
a teraz wcinam lody na obrzęknięte gardlo
Pozdrawiam
Małgoś jak tylko dasz radę to napisz jak poszło Powodzenia
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Wtajemniczona
03-04-2013, 17:28:58

Stokrotko ja mam sanatorium w ramach prewencji ZUS w Świeradowie Zdroju od 8 kwietnia to dam znać jak tam jest.
Raf bo jak to bywa na wiosnę wszyscy pogodni i pełni optymizmu już nie mówiąc o letnich sukienkach
Pozdrawiam Renata
Początkująca
03-04-2013, 18:06:21

Bardzo Wam wszystkim dziękuję, że trzymacie za mnie kciuki i podnosicie na duchu,dziękuję że pamiętacie o mnie, samopoczucie psychiczne w normie......wierzę,że będzie dobrze ,zresztą jestem weteranką i mniej więcej wiem czego się spodziewać no ,ale są różne przypadki,to poważna operacja. Buziaczki dla wszystkich,to mój ostatni post PRZED, wrócę do Was PO. Do zobaczenia.
Malgos
Wtajemniczona
03-04-2013, 18:41:51

Margotko, pomimo, że jesteś weteranką, to trzymanie kciuków zawsze się przydaję, więc trzymam za ciebie bardzo mocno
Tysiu, witaj wśród nas-szyjek PO Z tymi lodami na opuchniete gardło to dobry pomysł. Szkoda, że nie wpadłam na to po operacji, choć za długo gardło mi nie przeszkadzało.
Wszystkie kochane szyjki bardzo wam dziękuję za słowa wsparcia. Asiu, Danusiu dziękuję. Dobrze, że piszecie, bo przynajmniej się trochę uspokoiłam i wiem, że tak może być. Człowiek już by chciał czuć się jak zdrowy a tu dalej trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać. Dzisiejsze pół dnia do wycięcia-ból głowy, szyi-takie jakby ciągnięcie i napięcie, zawroty. Teraz lepiej. Niech wreszcie zmieni się pogoda to i człowiek lepiej się poczuje i nastawienie będzie bardziej pozytywne.
Reniu, trzymam kciuki za twój pobyt w sanatorium. Mam nadzieję, że postawią cię na nogi i wizja operacji odwlecze się. Tylko bądź czujna, żeby nie zlecili ci czegoś co może ci zaszkodzić. Może popytaj swojego przyszłego operatora co będzie dla ciebie bezpieczne?
Pozdrawiam was wszystkich bardzo mocno i dziękuję, że jesteście
Początkująca
03-04-2013, 19:58:16

Pozdrawiam wszystkich świątecznie poświątecznie
Tydzień przedświąteczny i święta byłam cierpiąca - przeziębienie, infekcja gardła i nosa, obnażona szyjka zęba i w końcu stan zapalny zęba Wszystko mnie bolało, można powiedzieć, że cała się bolałam
A do tego wszystkiego przed samymi świętami dostałam zaproszenie z ZUS i Pefron na komisje. Miała dwie komisje w jednym dniu, dobrze, że chociaż na inne godziny.
Z ZUS dostałam 6 miesięcy świadczenia reh. ale o sanatorium nikt się nie zająknął, nie wiem czy mają zamiar udzielić mi łaski sanatoryjnej czy nie. W Pefron pani doktor powiedziała, że mam zmienioną geometrię kręgosłupa i chyba urosłam po operacyjnie ze 2 cm. Poza tym wyraziła swoje zdanie, że nie rozumie dlaczego ludzie dają się kroić a nie próbują leczenia zachowawczego. Kilka razy oglądała moje RTG pooperacyjne i zachodziła w głowę jak można dać się tak pokroić
Nie wiem czy uznała mnie za osobę niepełnosprawną, bo orzeczenie mam do odbioru dopiero 09. kwietnia.
Ogólnie nie czuję się najlepiej, dobija mnie też ta permanentna zima, u nas śniegu po kolana i ciągle sypie. Jak rano podnoszę się z poduszki i widzę niezmiennie białe dachy to chce mi się nazad spać
Mądrość przychodzi z wiekiem. Najczęściej jest to wieko trumny =================================== 10.09.2012 operacja 3 poziomy, Cage stabilizacja, 8 śrubeczek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: