Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
31-03-2013, 21:51:26

Justynko (tysiu) trzymam bardzo mocno kciuki i przesyłam pozytywne fluidy.
Pamietaj, że operować cię będzie bardzo dobry neurochirurg, więc będziesz w dobrych rękach i będzie tylko dobrze. Innej opcji nie ma!!!
Czekamy na wieści od ciebie PO.
Pozdrawiam cię bardzo serdecznie
Agnieszka
Forumowicz
01-04-2013, 15:44:57

Pozdrawiam WSZYSTKIE PERYSKOPKI te przed i po.Właśnie wruciłem z LUBORADZY Dwór Pomorski gdzie nas zaprosiły dzieci.I co.......basen ,sauna,jacuzzi-tak więc babelki.To było tak intensywne doznanie ,że padłem jak betka po pierwszym dniu.Kolejne to już byle czujny i ostrożny.Teraz czeka do 3 w szczecinie na wizytę u operatora.Milego dzionka bez bólu WSZYSTKIM.Póżniej dołączę zdjęcia z pałacyku.Tysia niedaj się-optymizu.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczony
01-04-2013, 16:43:01

Tysia, wszyscy jestesmy tutaj z Tobą, Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki, pozdrawiam
Początkująca
01-04-2013, 20:15:34

Witajcie
Ja zaraz będę starała się zasnąć.Choć w szpitalnym lóżku to nie łatwe zadanie .
Na razie opieka super, pobrano mi aż 9 próbek krwi
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA PAMIĘĆ
Rano do operacji idę jako pierwsza, to dobrze nie zdążę się za bardzo bać.
Pozdrawiam wszystkich do usłyszenia PO
Dobranoc
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Wtajemniczona
01-04-2013, 20:23:34

Tysiu, dobrze, ze będziesz pierwsza. Ominie cię czekanie. Nie będziesz miała czasu mysleć. Rano, to już szybko wszystko pójdzie. Jak nie będziesz mogła zasnąć, to poproś o coś na sen. Na pewno dadzą.
Trzymamy kciuki!!!:-
Forumowiczka
01-04-2013, 21:46:01

Tysiu ja również trzymam kciuki :)
nawiasem mówiąc miałam dzisiaj niezła próbę sprawdzenia swojej formy PO w pracy fizycznej (do tej pory bardzo uważałam, żeby przestrzegać zaleceń i nie męczyć zbytnio rąk dużym wysiłkiem).
Rano u mnie przed domem było chyba z pół metra śniegu. część napadała a cześć nawiało. A że mąż akurat chory, więc żeby wyjechać z garażu musiałam razem z synem coś z tym śniegiem zrobić. W dodatku tam było jeszcze wyżej, bo spadło też z dachu. Machałam łopatą z 15 minut zastanawiając się czym sie to skończy. Niby w czasie odśnieżania nie bolało ale zaczęło bolec już pół godziny później. i to nawet dosyć rozlegle, bo i szyja i ramiona i ręce. Na szczęście teraz już wszystko przeszło. To dla mnie namacalny dowód, ze jak ktoś po operacji musi wracać do pracy fizycznej to rzeczywiście nie jest różowo.
Tak więc wszystkie szyjki PO, które macie pracę umysłową - to dla nas niesamowite szczęście, że taką pracę mamy. Implanty jednak nie pozawalają na wysiłek obręczy barkowej.
Asia
Forumowicz
02-04-2013, 06:40:53

Witam WAS kochani ze Szczecina ponurego -ale śnieg nie pada.Asia masz rację co do odśnieżania,ale u mnie to przy śniegu już sobie radzę bez bólu.Prawe ramie tylko czasem daje sie we znaki myślę ,że przy zmianie pogody.Dlatego myślę ,że dam rade powrotu do fizycznej pracy w maju.Jan.jezy zapewne jesteś weteranem forum.Napisz małe co nieco co i jak miałeś zrobione?
Miłego i bezbolesnego dnia
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
02-04-2013, 08:03:52

witam, u nas wreszcie zaświeciło słoneczko i nic nie pada, juz się przez święta śniegu i deszczu marznącego napadało dosyć
tysia już pewnie na stole, i niedługo dołaczy do grona PO.
ja się wyjątkowo oszczędzałam przez święta, nie korciło mnie żadne gotowanie, tylko dopilnowywałam jako kapitan, i boli mniej
wniosek prosty - nic nie robisz nic nie boli jeszcze mam zwolnienie i nie będę na siłe przyśpieszała powrotu do zdrowia, żel z goździkiem też działa i ogolnie jest dużo lepiej
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
gość
02-04-2013, 08:29:54

Witam wszystkie kochane szyjki :)
Dawno nic nie pisałam bo troszkę się źle czułam ,ale dochodzę do siebie.
Tysiu ja również trzymam kciuki :) będzie wszystko dobrze ,fajnie że jesteś pierwsza.Ja w zeszłym roku mało tego że kazali mi być już we wtorek w szpitalu to operację miałam w czwartek i to po południu ,troszkę się denerwowałam :)
Wtajemniczona
02-04-2013, 13:07:59

Witam wszystkie szyjki,
nie było mnie miesiąc a tu tyle nowych i już zoperowanych osób. Wszystkich pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Aga i inne szyjki PO nie panikujcie na początku jest ciężko ale z biegiem czasu wszystko powoli wraca do normy.
Przez miesiąc NFZ mnie usilnie rehabilitował, teraz muszę odpocząć bo zbiegi w różnych budynkach do których należało przemieszczać się w trybie ekspresowym wyssały całą energię. Leczenie gimnastyką szyjki 4 m-ce po to bardzo nieudany pomysł. W Lądku były osoby najczęściej po endoprotezie i kłopotach kolanowych, kręgosłupów jak na lekarstwo a szyjki tylko dwie. Mam nadzieję że efekty tego leczenia ujawnią się w późniejszym czasie, bo na razie to marzę o odespaniu tych wszystkich rannych pobudek.
Pozdrawiam
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: