Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
17-03-2013, 12:18:47

Witam wten słoneczny mocno wietrny i mrożny dzionek WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Pozdrawiam ziomala[wilkien] i z uporem maniaka powiem na przekór Eli ,że będzie dobrze.Warto o tym mówić i powtarzać-jednak to pomaga.Specjaliści sobie ,a życie sobie.Moja operaja 2 poziomy trwała 1,5 godziny i tam to norma.Co do zabiegów to polecam krioterapię,hydromasaż calkowity[sławna wanienka i bąbelki],i fizykoterapia[pole mag.].W moim przypadku jest bardzo dobrze.Biore 3 serie zabiegów i teraz odczuwam znaczną poprawe sprawnosci.Jak sie uda bedzie i 4 seria.Miłego dnia bez bólu i wiecej wiary w jutro.Z naszym zawołaniem Peryskop w góre.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
17-03-2013, 13:10:27

Perpetuum
A Ty gdzie miałaś operację ? Coś kojarzę z wcześniejszych postów że nie w Wałbrzychu .Napisz jak się czujesz, czy więcej jest tych dobrych dni czy takich sobie ?
Karolina
Początkująca
17-03-2013, 14:15:42

Witaj Tysia 34. Co do moich objawów przy mielopati, to są podobne do Twoich i u mnie jeszcze mam taki dziwny ból od jak porażenie prądem od ramienia do końca małego palca i to samo w nodze od uda do palca.Ból jest krótki ok. minuty,ale bardzo mocny tak że nie mogę się ruszyć, chociaż lekarze mówią,że mam wysoki próg bólowy. Miałam też taki okres, że wcale nie mogłam chodzić,szłam i nogi stawały się tak słabe, że przewracałam się, nie dało rady uratować się,porozbijane kolana,podarte spodnie. Jak posiedzę tak z pół godz. to tak mi nogi zdrętwieją, że nie mogę wstać i od razu iść, tylko muszę jakąś chwilę postać i dopiero wraca mi czucie w nogach. Miłego i bezbolesnego dnia dla wszystkich Szyjek.
Malgos
Początkująca
17-03-2013, 14:28:12

KAROLINO, miałam operację w Tarnowie w szpitalu Św. Łukasza, operował mnie ordynator neurochirurgii ( nie chcę podawać nazwisk aby nie zostać posądzoną o jakąś reklamę - kto ciekawy znajdzie wszystko u wujcia Google). Czuję się ogólnie nie najgorzej, ale jest zawsze jakieś "ale"
No właśnie, miałam dość rozległy zabieg (3 poziomy) i z początku byłam bardzo zadowolona, bo wszystkie dolegliwości ustały, ale po jakimś czasie wróciło nocne drętwienie rąk (bardziej prawej), bóle w karku, bóle głowy w tym miejscu gdzie kręgosłup wchodzi w makówkę, rwa ramienna prawostronna (niezbyt mocna) i inne takie duperele jak na przykład szum w uszach...
Nie jestem z tych co się użalają nad sobą, ale czasami mam dość wszystkiego, a najbardziej naszej służby zdrowia (tej na NFZ, bo prywatna działa bez zarzutu).
W styczniu wybrałam się do neuroch. w moim mieście. Nie udało mi się uzyskać żadnej konkretnej porady co do moich dolegliwości, usłyszałam natomiast średnio interesującą przypowieść o takim jednym co się operował w Berlinie i niestety umarł
Są jednakże dwa światełka w tunelu: po pierwsze primo- dostałam skierowanie na kontrolne pooperacyjne MRI; po drugie primo - czuję powolną poprawę głosu
Czy więcej dni lepszych, czy gorszych? Nie wiem, nie mam czasu się nad tym zastanawiać, chyba cały czas mnie coś pobolewa, ale staram się nie zwracać na to większej uwagi
Zresztą czymże jest ciało? Zwykłym opakowaniem duszy. A poza tym mam 45 lat, a w tym wieku jak się wstaje z łóżka i nic nie boli, to znaczy się jeszcze nie obudziło. I tego się trzymam
Mądrość przychodzi z wiekiem. Najczęściej jest to wieko trumny =================================== 10.09.2012 operacja 3 poziomy, Cage stabilizacja, 8 śrubeczek
Początkująca
17-03-2013, 15:12:03

Tysia jeszcze zapomniałam dodać mam jeszcze takie coś co trudno mi określić takie " zaburzenia przestrzeni" jakbym na chwilę traciła świadomość,napisz czy i Ty masz coś takiego?
Malgos
Wtajemniczona
17-03-2013, 15:17:49

Perpetuum
Rozumiem że boli Cię co jakiś czas i za każdym coś innego więc jest dobrze a przynajmniej nieźle.
Co do wieku to nie oszukujmy się ,jesteśmy młode to dopiero połowa a kręgosłup już popsuty .
Rozumiem że jesteś aktywna zawodowo i żyjesz pełnią życia.
Życzę zdrowia i poczucia szczęścia.Mnie ból tego pozbawił.Może jeszcze wróci po operacji.
Karolina
Początkująca
17-03-2013, 15:29:48

Elcia powodzenia,wracaj szybko do nas już PO.
Malgos
Wtajemniczona
17-03-2013, 16:33:46

Byłam u Basi, dziekuje za pozdrowienia. Smieje sie sama z siebie ze czuje sie jak nowo narodzona i moze góry przenosić bo nic ja nie boli. Reke podnosi do gory gdzie wczesniej byl to wielki wyczyn
Mowicie ze 1,5 h na dwa poziomy to krotko, ale wg mnie to zalezy co kto mowi mowiac jak dlugo trwała operacja. Ja wiem ze odkad mnie zabrali z oddzialu do rozmowy na sali pooperacyjnej kiedy zapytałam kora jest godzina mineły 4h, a miałam 1 poziom. Wiem ze nie mogli mnie obudzic po narkozie prawie godzine to trwało.
Nie ma co patrzec na czas trwania operacji bo samo uspienie i obudzenie moze przebiegac dluzej lub krocej.
Jutro czeka mnie wizyta w ZUS-ie, trzymajcie kciuki bo nie wiem czemu za mna zastesknili.
PS. Basia propaguje forum, wiec pewnie przybeda nam nowe osoby PO:)
Pozdrawiam
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Początkująca
17-03-2013, 17:20:39

Nie chcę być wredna, ale zazwyczaj przejawy tęsknoty ze strony ZUS nie wróżą nic miłego
Napisz jutro, jak będziesz już po tej ekscytującej wizycie, co chcieli i jak się to skończyło. Tymczasem- POWODZENIA
Mądrość przychodzi z wiekiem. Najczęściej jest to wieko trumny =================================== 10.09.2012 operacja 3 poziomy, Cage stabilizacja, 8 śrubeczek
Forumowicz
17-03-2013, 18:00:05

Perpetum zaciekawiłaś mnie ta przypowieścia niechwytam oco kaman -rozwiń te przypowieść-plizzzzzz.Mnie na 19 wezwali do szczecina do ZUS-u.W moim przypadku nie zaszkodzą aby tylko nie przeszkadzali.Miłego wieczoru bez bólu..........dla WSZYSTKICH--piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: