Aga,
ja mam właśnie modelowanie rdzenia na C5C6
w Krojantach, jak oglądnęli moje wyniki , płytkę z MR pilnie studiowała rehabilitantka, to dobrali mi odpowiednie zabiegi, uczulając na to, co moge robic , co nie. Trudno mi oceniac efekty - bo powiedziano, że pierwsze dwa- nawet trzy tygodnie może byc średnio a nawet gorzej, a potem ma byc poprawa - tak jak pisałam jednak - ruchomosc na wyjściu się znacznie poprawiła i przy okazji zdiagnozowano dobrze mój lęźwiowy;)Tam momentami czułam się wyśmienicie, nawet będac zmęczona tymi 13 zabiegami...Poza tym (oczywiście zawsze to jakas forma reklamy;) ale mówili właściciele, ze organizują tam tez sympozja dla lekarzy i rehabilitantów - i ostatnio prezentowali badania na populacji pacjentów z kliniki ze wskazaniem na operację - w sensie nie słownym tylko konkretnym wypisanym skierowaniem na operację - że aż 93% z nich udaje się uniknąc lub oddalic operację. Sama rozmawiałam z kilkoma takimi osobami - np był pan, który był przyjęty do szpitala, na następny dzień miał miec operację i ktoś z lekarzy rzucił- czy probowal się rehabilitowac w Krojantach, więc nawiał ze szpitala, przyjechał na 7 dnii do Kr. - nie było mu od razu lepiej, ale po pół roku przyjechał znowu i zdecydowana poprawa, a teraz już od 5 lat jeździ co roku na pare dni, czuje się dobrze a o operacji nie myśli.Albo kobitka z dysk. wielopoziomową, która po operacji 1 poziomu i dzięki rehabilitacji, mimo, ze starsza ode mnie jakieś 10 lat, kicała jak 20-tka ....
Wiem wiem, każdy organizm jest inny Ja jednak jak pisałam jestem na początku drogi - dwa miesiące po diagnozie,więc próbuję na razie wszystkiego - chcialam jechac na pare dni do jakiegos sanat. przystępnego cenowo ogólnie się porehabilitowac - - ale moi lekarze powiedzieli, jak sanatorium to tylko do Krojant - i mimo, ze trzeba było stanąc na głowie, wyłuskując te kasę to naprawde warto - cena wysoka za dzień ale przeliczajac na nocleg wyżywienie i taką liczbę zabiegów, do tego robionych na najnowszym sprzęcie i przez dobrych fachowców to naprawde warto - kurcze mam nadzieję, ze nie zabrzmiało to jak jakas kryptoreklama
Aga dborego ustawiania kręgosłupa!!,mów do niego czule a ustawi się lepiej niż PRZED
Ela