Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
15-03-2013, 12:51:54

Elcia122 nie bój się co będzie po operacji nie jest tak żle przecież dają leki przeciwólowe i naprawdę pomagają.Nie przejmuj się tym co ja napisałam,to są sporadyczne przypadki,ja mam bardzo rzadką chorobę mięśni i stąd u mnie te komplikacje po operacji,ja muszę mieć też specjalną narkozę inną niż wszyscy dlatego tak się boję.Tą trzecią operację odkładałam już 3 razy tak się boję,ale trochę pomógł mi psycholog dlatego już się zdecydowałam i zaczynam odliczać,ale na razie bez paniki,najgorszy będzie ostatni tydzień.Pozdrawiam.
Malgos
gość
15-03-2013, 13:06:44

tak,tylko z pytaniem.kto z was będąc na rehabilitacji, ucząc się na powyższej postępowania ze swoim kręgosłupem powielał oraz uskuteczniał i przez jaki okres działania tam poznane. efekt jojo nie tylko przy odchudzaniu występuje.
irek
krak62
Forumowiczka
15-03-2013, 13:24:19

Irku efekt jojo w rehabilitacji?
czy ja cię dobrze zrozumiałam?
Asia
Forumowiczka
15-03-2013, 13:27:32

raf 2013-03-15 11:53:07 Dobry dzień połamańce.
Wczoraj pyknąłem sobie rezonans a w zasadzie to dwa ,skierowanie na Th a że ładnie się ubrałem i uśmiechnąłem to "zaciąć się komputer" i zrobiło się Th i C .Znam już wstępne wyniki ale poczekam do poniedziałku.
Jak myślicie mam wypukliny,przepukliny czy kratery
A robiłeś tylko kontrolnie czy męczy cię dalej ten piersiowy?
ja kontrolny C mam mieć w lipcu i chyba nie będę przyspieszać. jakoś nie ciągnie mnie do tej prawdy..... :)
Asia
gość
15-03-2013, 14:04:06

buraczek 2013-03-15 14:24:19 Irku efekt jojo w rehabilitacji?
czy ja cię dobrze zrozumiałam?
Asia
Asiu, staram się pisać skrótami, przepraszam może czasami jest to niezrozumiałe. Tzn. czy podczas rehabilitacji odczuwacie poprawę swoich dolegliwości. Jeżeli tak to przez jaki czas. Ile po reh. powtarzacie, ćwiczcie w domu to czego nauczył was rehabilitant, oraz wszelkie sugestie co do postawy w dniu codziennym.
Takie ABC dyskopaty dnia codziennego ,dostosowane indywidualnie do każdego.
Nagminne odlewanie, niestosowanie zaleceń rehabilitanta po względnej poprawie powoduje nawrót poprzednich odczuć choroby zwanej M54, M- 50, M-47, ostatnio mam zagadka G - 54.
proszę, bez trudnych pytań
Irek
krak62
Wtajemniczona
15-03-2013, 14:13:32

Irek,
ja jestem drugi dzień po intensywnej rehab. w Krojantach, czuję się na razie średnio- powiedziano mi, że tak może byc ok dwóch tyg. bo organizm musi się zregenerowac i przetrawic tę dawkę, a potem ma byc poprawa;)
przedtem miałam spotkania z rehabilitantem dwa razy w tygodniu ale nie cwiczyłam sama (poza izometrycznymi) teraz zamierzam regularnie cwiczyc bo dostałam pakiet bezpiecznych cwicz. w Krojantach
napiszę maila
pozdrowionka dla wszystkich zwłaszcza tuz oczekujących
Ela (Elba pewnie raczej, bo jeszcze jedna Elcia jest na forum;)
gość
15-03-2013, 14:25:20

Elu, dopiero drugi dzień, cała wieczność przed Tobą. Przychodzą czasami chwile zniechęcenia, wstrętu do narzucanych czynności. Na efekt trzeba czekać do dwóch tygodni po przebytych męczerniach. Warto, jeżeli organizm odpowiada pozytywnie i reaguje na plus.
irek
krak62
gość
15-03-2013, 14:35:41

CDN ..............próba nowej klawiatury
krak62
gość
15-03-2013, 14:41:18

buraczek 2013-03-15 14:27:32
raf 2013-03-15 11:53:07 Dobry dzień połamańce.
Wczoraj pyknąłem sobie rezonans a w zasadzie to dwa ,skierowanie na Th a że ładnie się ubrałem i uśmiechnąłem to "zaciąć się komputer" i zrobiło się Th i C .Znam już wstępne wyniki ale poczekam do poniedziałku.
Jak myślicie mam wypukliny,przepukliny czy kratery
A robiłeś tylko kontrolnie czy męczy cię dalej ten piersiowy?
ja kontrolny C mam mieć w lipcu i chyba nie będę przyspieszać. jakoś nie ciągnie mnie do tej prawdy..... :)
Asia
tak w trące swoje trzy grosze w dyskusję. ponoć kobiety z dużym biustem mają bardzo duże problemy z kręgosłupem piersiowym. ponoć wskazana jest operacja zmniejszenia piersi.:-
sorki, irek
krak62
Wtajemniczona
15-03-2013, 14:57:02

Witam wszystkich niestety albo stety ale dzisiaj nie przyjeli mnie do szpitala bo oddział miał tyle przyjęć że nie byli wstanie A ponieważ ja się w miarę dobrze czuję: to się nie upierałam w kwietnia ma sanatorium w ramach prewencji ZUS może to coś da a operacje przełożę na termin późniejszy . Trzymam kciuki za Basie i Elę bo te dni przed to są mocno stresujące. Życzę tylko dobrych i pozytywnych myśli. Renata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: