Robert mam wrażenia że tak do końca to dalej nie jesteś zdiagnozowany- chyba, ze nie przepisałeś całego opisu MR.
Oczywiście to tylko przypuszczenia dyskopatki, bo wiedzy medycznej to my tu za bardzo na forum nie mamy, ale poziom C5-C6 rzadko daje ciągłe bóle głowy.
A może tylko mnie się tak wydaje?
bóle barku, ręki, drętwienia dłoni - to wszystko tak. bóle karku też. Za to głowa raczej boli przy przepuklinach na wyższych poziomach.
Chyba, że to modelowanie opony tak zakłóca przepływ płynu rdzeniowego, że masz takie dziwne objawy.
nie zrozum mnie źle, ja tylko cię uczulam, ze oprócz dyskopatii możesz mieć coś jeszcze i objawy masz z dwóch przyczyn - tej niewiadomej plus tej z kręgosłupa.
Ja sama cierpię na migreny już od ponad 10 lat więc wiem jakie to potrafi być ***....we. Jestem po operacji dyskopatii szyjnej - migreny nie przeszły. Po prostu one nie pochodziły od kręgosłupa.
I też testowali na mnie wszystkie nowoczesne leki przeciwmigrenowe - jak działały to nie dłużej niz 3-4 miesiące, potem znów zero reakcji albo nawet gorzej.
Skoro nic innego nie potrafią u ciebie znaleźć to pewnie na zasadzie wykluczenia trzeba będzie coś z tym kręgosłupem zrobić ale objawy masz jednak dziwne.
Za to dosyć podobne opisywała jedna z naszych szyjek Niunqa, która ma i dyskopatię i jakiś stan poudarowy (Ewa dobrze pamiętam?). Pytanie czy to wyszło na TK czy na MR? i co tobie robili za badanie głowy?
Może Ewa znajdzie chwilke i coś ci napisze - ona chyba najbardziej z nas ma objawy podobne do ciebie.
Asia
.