Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
27-11-2012, 12:05:33

Dzięki meteopatom!!!!!!
nie macie pojęcia jak mi się humor poprawił na samą wiadomość, że to nie tylko ja jestem taka "mało udana" z tą moją wrażliwością na pogodę :)
"Najlepszy z mężów" jest ode mnie rok starszy i biega, pływa, ćwiczy, jeździ na nartach, konno.... ogólnie -szczyt formy, a jego "najlepsza z żon" taki zdechlak. jak na orbitreku zaczęłam zasuwać to po miesiącu dorobiłam się zapalenia rozcięgna pięty i goi mi się to już pół roku.
Dobrze że chociaż basen nie sprawia mi kłopotów.
VIKA - szczególne pozdrowienia dla Ciebie!!!!! Juz się bałam, że zaginęłaś gdzieś w morskiej bryzie :)
A jeżeli chodzi o te ćwiczenia piersiowego i L-S po operacji szyjnego, to mam propozycję: u mojego osteopaty widziałam taką pomarańczową flaczastą okrągłą poduszkę, wypełnioną w środku jakimś żelem. Może na początek kupić sobie coś w tym rodzaju - próbowałam na tym siadać (bo kładzie się ją na swoim krześle) i utrzymać pion - ojej jakie to męczące. Wszystkie mięśnie pleców pracują, żeby utrzymać równowagę.
Ja tego jeszcze nie kupiłam ale zamierzam kupić - dowiem się o cenę i nazwę i zobaczysz - może jest tez gdzieś w sprzedaży wysyłkowej.
Asia
Forumowicz
27-11-2012, 12:24:08

Asiu Ksiądz czuwa !!!!!
Vika czekam na spotkanie !!!!
ks Janusz
gość
27-11-2012, 15:42:24

Witam Wszystkich
Jestem pierwszy raz na tym forum, szukam dobrego ortopedy, moze ma ktoś namiary: mam wypuklinę, przepuklinę kręgosłupa, w dwóch miejscach przerwany łuk kregowy i skoliozę. Od czasu do czasu wypadaja mi dyski, chodzę raz lub dwa razy w tygodniu na masaz i nastawianie ale to pomaga tylko na krótką metę. Znajomy ortopeda stwierdził, że chyba tylko pozostaje mi Klinika Ortopedii w Zakopanym. Może znacie jakiegoś dobrego specjalistę, z góry dziękuje. Pozdrawiam anulka13
Forumowiczka
27-11-2012, 15:59:51

Anulka z jakiego rejonu Polski jesteś?
bo to ma znaczenia :)
Asia
gość
27-11-2012, 21:23:23

Asiu jestem z województwa łódzkiego
Wtajemniczona
27-11-2012, 23:03:01

Asiu -Buraczku !
Pozdrawiam, życzę zdrowia.
Czytam posty ale cóż ja Wam będę pisać.
Mąż dalej walczy ze skutkami mielopatii , teraz daje popalić biodro.Szkoda ,że "stare szyjki" nic nie piszą mam na myśli Halinkę. Bogdę, Zosię, Anię PO i wiele innych. Jeżeli czytają to przesyłam całuski
wiesia
Forumowicz
28-11-2012, 06:50:49

Witam WSZYstkich BOLESNYCH przed,po i w trakcie.Kazulu mam oczywiście dwa poziomy sztywne,jestem 15 dzien po,przełykanie to problem był 7dni,teraz jest w porzadku.Co do rechabilitacji to w wypisie nic niema,tak więc mając skierowanie nic niema precyzyjnie.Za 13 dni bede na kontroli mysle żewtedy neurochirurg cos zaleci.Nie biore tabsów,zaczynam spać 5,6,7 godzin.Samopoczucie 10, agresji 0,bólu 2 ale pooperacyjnego.Przy przepuklinie na dwa poziomy niestosuje sie ruchomych implantów.Pozdrawiam piotr
Forumowiczka
28-11-2012, 13:59:49

Raf - jesteś?
Czy to ty jesteś gdzieś z okolic Łodzi czy cię z kimś mylę?
Anulka prosiła o namiary na łódzkich dobrych lekarzy - polecasz kogoś? Może na jej priv, jak nowa szyjka go poda, żeby nie było pisania nazwisk w necie.
Asia
Forumowicz
28-11-2012, 14:30:23

Pozdrawiam Wszystkie "PERYSKOPY" Jestem po rozmowie z lekarzem i mam się stawic za tydzien z rtg w celu sprawdzenia czy implanty się nie przesuneły,no i może zacznę się rechabilitowac.Teraz siedze i dekielek zrywa.spacery,spacery i jeszcze raz spacery-ale bez bólu.Gonie zaleglości to co odlozylem na po.Raf przeszedlem pomyslnie test "ryczacych czterdziestek" jak przystało na wilka morskiego dałem rade.I tak po mału wracam-jak to okreslili zmajomi do zywych.Pozdrawiam Wszystkich BOLESNYCH piotr.
Początkująca
28-11-2012, 17:08:26

Zuziu dziekuję,że odpisałaś na temat rehabilitacji.Szkoda,że inni nic nie chcą pisać.Jamam jeszcze takie pytanie czy jak ktoś miał przepukliny na kilku poziomach to tylko wchodzi wgrę stabilzacja międzytrzonowa tzw.na sztywno ,czy może jakieś inne rozwiązania bez unieruchamiania tych poziomów?Będę bardzo ,bardzo wdzięczna za odpowiedzi..A jeśli chodzi o stabiliozację z użyciem dysku peek z tytanem i jakimiś tam sztucznymi elementami to czy mieliscie może potem w rehabilitacji po operacji jakieś lasery ,prądy itd.?KOCHANE SZYJKI PROSZĘ PISZCIE .BĘĘ SUPER WDZIĘCZNA!Bużki!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: